Ανίψια
Ανίψια τα τέκνα των θείων. Τα παιδιά του αδελφού ή της αδελφής του Γιώργου[α] είναι τα ανίψια του και τα παιδιά τους είναι τα μικρανίψια του.
Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ιστορικά, ένας ανιψιός ήταν ο λογικός αποδέκτης της κληρονομιάς του θείου του αν ο τελευταίος δεν είχε γιο ή κόρη, αν και σε ορισμένες κοινωνίες του βόρειου Μπαγκλαντές, ένας ανιψιός υπερισχούσε μιας κόρης.[1] Αυτό συνέβη και σε τμήματα του μεσαιωνικού αγγλικού νόμου, όπου οι ανιψιοί ήταν συχνά ευνοούμενοι σε σχέση με τις κόρες.[2] Σε κοινωνικά περιβάλλοντα που δεν διέθεταν σταθερό σπίτι ή περιβάλλοντα όπως οι πρόσφυγες οι θείοι και οι πατέρες θα έπρεπε να αναλάβουν εξίσου την ευθύνη για τους γιους και τους ανιψιούς τους.[3]
Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- ↑ το όνομα χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα
Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
- ↑ Chakraborty, Eshani. «Marginality, Modes of insecurity and Indigenous Women of Northern Bangladesh» (PDF). calternatives.org. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2016.
- ↑ Stahl, Anne (2007). Victims who Do Not Cooperate with Law Enforcement in Domestic Violence Incidents. σελ. 19.
- ↑ «The Politics of Culture in Humanitarian Aid to Women Refugees Who Have Experienced Sexual Violence». transcultural psychiatry. McGill University. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2016.