Ανίψια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ανίψια τα τέκνα των θείων. Τα παιδιά του αδελφού ή της αδελφής του Γιώργου[α] είναι τα ανίψια του και τα παιδιά τους είναι τα μικρανίψια του.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιστορικά, ένας ανιψιός ήταν ο λογικός αποδέκτης της κληρονομιάς του θείου του αν ο τελευταίος δεν είχε γιο ή κόρη, αν και σε ορισμένες κοινωνίες του βόρειου Μπαγκλαντές, ένας ανιψιός υπερισχούσε μιας κόρης.[1] Αυτό συνέβη και σε τμήματα του μεσαιωνικού αγγλικού νόμου, όπου οι ανιψιοί ήταν συχνά ευνοούμενοι σε σχέση με τις κόρες.[2] Σε κοινωνικά περιβάλλοντα που δεν διέθεταν σταθερό σπίτι ή περιβάλλοντα όπως οι πρόσφυγες οι θείοι και οι πατέρες θα έπρεπε να αναλάβουν εξίσου την ευθύνη για τους γιους και τους ανιψιούς τους.[3]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. το όνομα χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Chakraborty, Eshani. «Marginality, Modes of insecurity and Indigenous Women of Northern Bangladesh» (PDF). calternatives.org. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2016. 
  2. Stahl, Anne (2007). Victims who Do Not Cooperate with Law Enforcement in Domestic Violence Incidents. σελ. 19. 
  3. «The Politics of Culture in Humanitarian Aid to Women Refugees Who Have Experienced Sexual Violence». transcultural psychiatry. McGill University. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουνίου 2016.