Αμμούδες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι Αμμούδες αποτελούν περιοχή στην ανατολική πλευρά της Χανιώτης Χαλκιδικής. Στην περιοχή αυτή σήμερα, βρίσκεται μία εκκλησία, αλλά και οι πιο όμορφες παραλίες της περιοχής, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά και ακόμη, να διασκεδάσουν δοκιμάζοντας θαλάσσια σπορ ή χαλαρώνοντας σε κάποιο από τα ξακουστά beach bar, όπως το «Achinos Beach Bar», το «White», το «Cyano», ο «Μόλος», κ.α.. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχει και ο οικισμός των Αμμούδων, ο οποίος αριθμεί περίπου 30 χρόνια ύπαρξης.

Οικισμός Αμμούδων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο οικισμός Αμμούδων, χτίστηκε το 1991, δηλαδή αριθμεί γύρω στα 30 χρόνια ύπαρξης, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω. Χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα απέναντι απ' το άλλο.

Η χλωρίδα και η πανίδα του οικισμού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο οικισμός εκπροσωπείται από πολλά και διάφορα είδη φυτών και ψηλών δέντρων, όπως φοίνικες, πεύκα, μανόλιες και γενικά υπάρχει σε κάθε σημείο του πράσινο. Τα περισσότερα πεύκα που υπάρχουν στον οικισμό, μετρούν πάνω από 100 χρόνια ζωής, καθώς πριν την δημιουργία του οικισμού, υπήρχε πευκόδασος στην συγκεκριμένη περιοχή. Εκτός από τα πολλαπλά είδη φυτών, υπάρχουν και πολλαπλά είδη εντόμων στον οικισμό, κυρίως μέλισσες, πεταλούδες, μύγες, αλλά και κουνούπια, τα οποία όλο και πολλαπλασιάζονται.

Οι κάτοικοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κάτοικοι του οικισμού, δεν είναι μόνιμοι, αντιθέτως προτιμούν να εισέρχονται στα εξοχικά τους όταν τους το επιτρέπει ο καιρός.

Σημαντικά γεγονότα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σημαντικότερο γεγονός που γίνεται στον οικισμό, είναι οι ετήσιοι αθλητικοί αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται κάθε χρόνο με την υπογραφή των παιδιών του οικισμού. Ονομάζονται: «Ολυμπιακοί Αγώνες Αμμούδων» και σε αυτούς υπάρχουν δύο βασικά αγωνίσματα, το τρέξιμο 30 Χ 30 και η σκυταλοδρομία. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι, ότι συνήθως οι συμμετοχές φτάνουν τις 25. Οι νικητές στεφανώνονται με στεφάνι αγριελιάς και τους απονέμονται μετάλλια ή κύπελλα. Όλοι οι μικροί αθλητές κερδίζουν την δόξα και τα χειροκροτήματα του κόσμου, προσπαθώντας για το καλύτερο.