Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου Πάτρας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου Πάτρας αποτελείται από ανοιχτό στάδιο που διαθέτει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και περιβάλλοντα στίβο, καθώς και κλειστό γυμναστήριο φουλ εξοπλισμένο. Είναι προπονητήριο ομάδων στίβου, ενόργανης γυμναστικής και κατά καιρούς σε αυτό διεξάγονται διάφορα αθλητικά δρώμενα.

Είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για τα αθλήματα που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του, νυχτερινό φωτισμό, αποδυτήρια, γραφεία, κλιματισμό και εξαερισμό στους εσωτερικούς χώρους, περιμετρική περίφραξη, καθώς και χώρο στάθμευσης οχημάτων (πάρκινγκ), ενώ το στάδιο διαθέτει επίσης μικρή κερκίδα θεατών.

Τοποθεσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρίσκεται στην συνοικία Λαδόπουλου της Πάτρας, περί τα 4 χιλιόμετρα οδικώς από το κέντρο της πόλης. Οι οδοί που περιβάλλουν το αθλητικό κέντρο περιμετρικά είναι οι Οδυσσέα Ελύτη στα ανατολικά, Κερασόβου στα νότια, Σουνίου στα δυτικά, καθώς και Τεμπών (κυρίως) και Τρικάλων (εν μέρη) στα βόρεια, οι οποίες συναντώνται στην οδό Ηλέκτρας όπου καταλήγει στην κεντρική είσοδο του χώρου του αθλητικού κέντρου[1].

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την σημερινή του μορφή διαμορφώθηκε το 2003, όπου μέχρι τότε ήταν ξερό γήπεδο ποδοσφαίρου και αποτελούσε έδρα της Αναγέννησης Πατρών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βλ. Χάρτες της Google.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]