Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Αθλητικό Κέντρο "Γλαύκος Κληρίδης" είναι ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού, μοναδικό στο είδος του το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητα του Αγρού.

Αθλητικό Κέντρο "Γλαύκος Κληρίδης"
Χωρητικότητα500 θεατές
Πίνακας αποτελεσμάτωνΗλεκτρονικός
Κατασκευή
Εγκαίνια2007
Φορείς εκμετάλλευσης
Αχιλλέας Αγρού

Στις εγκαταστάσεις του μπορούν να γίνουν προετοιμασίες, προπονήσεις καθώς επίσης και διεξαγωγή αγώνων για 34 αθλήματα. Το Αθλητικό Κέντρο φέρει το όνομα του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη για την προσφορά του στην κοινότητα του Αγρού, από όπου και κατάγεται.

Περιλαμβάνει κεντρική αίθουσα αθλοπαιδιών και ομαδικών αθλημάτων (καλαθόσφαιρα, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, φούτσαλ), αίθουσες με τάπητα για την διεξαγωγή Αθλημάτων Πολεμικών Τεχνών (πυγμαχίας, πάλης, τζούντο), σκουός, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής, γυμναστήριο, ηλεκτρονικό πίνακα, δημοσιογραφικά θεωρεία για τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και γραπτό τύπο, αίθουσα τηλεπικοινωνιών, ιατρείο, αίθουσα σάουνα και αίθουσα ντόπινγκ κοντρόλ, αίθουσα γραμματείας, κυλικείο, αποδυτήρια και άλλες αίθουσες. Επίσης διαθέτει κλειστή αίθουσα κολυμβητηρίου με πισίνα 25μ και 8 διαδρόμων[1].

Το έργο πραγματοποιήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, απέναντι από το ιστορικό Απεήτιο Γυμνάσιο Αγρου. Η κατασκευή του ξεκίνησε στα τέλη του 2003 και ολοκληρώθηκε το 2006. Η κεντρική αίθουσα έχει χωρητικότητα 500 ατόμων και χρησιμοποιείται από την ομάδα του Αχιλλέα Αγρού στους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος Β Κατηγορίας.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο ο τελικός του Κυπέλλου Κύπρου Καλαθόσφαιρας Β' Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΠ Πάφου και ΑΕΖ Ζακακίου. Κυπελλούχος αναδείχθηκε η ομάδα του ΑΠΟΠ Πάφου[2].

Λόγω του ιδιαίτερα δροσερού κλίματος καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου στο χωριό Αγρός, πολλές ομάδες (κυρίως από Ρωσία) επιλέγουν τον Αγρό και το Αθλητικό Κέντρο για να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

 Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]