Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Σ.ΠΕΤ. Τρίπολης
Πλήρες όνομαΑθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης
Ίδρυση2016
ΣτάδιοΚλειστό γυμναστήριο Τρίπολης
ΠροπονητήςΠεντεφούντη Σωτηρία, Χρονόπουλος Γιώργος
ΠρωτάθλημαΒ΄ Εθνική Πετοσφαίρισης Ελλάδας Γυναικών
ΙστότοποςΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ VOLLEY

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης (Α.Σ.ΠΕΤ. Τρίπολης) είναι ελληνικός σύλλογος πετοσφαίρισης με έδρα την Τρίπολη.

Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο σύλλογος ιδρύθηκε την άνοιξη του 2016 από μια παρέα φίλων και παλιών αθλητών και δραστηριοποιείται στο χώρο της πετοσφαίρισης έχοντας στόχο να στρέψει τα παιδιά στο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο βόλεϊ συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλήματος και ταυτόχρονα αναπτύσσοντας το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης. Στο σύλλογό γυμνάζονται αθλήτριες σε όλα συνολικά τα τμήματα, baby, μίνι παγκορασίδες, κορασίδες, νεανίδες και γυναίκες.[1] Τα γραφεία του βρίσκονται επί της Λεωφόρου Ο.Η.Ε. 6 στην Τρίπολη. Χρώματά του είναι το μπλε και το ροζ. Έχει ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με αριθμό μητρώου ΧΓ 80.

Αγωνιστικές περίοδοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Α.Σ.ΠΕΤ. Τρίπολης κατέβηκε την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 (λίγους μήνες μετά την σύστασή του) στο πρωτάθλημα γυναικών Α΄ τοπικής κατηγορίας της ΕΣΠΕΠ-ΕΟΠΕ καθώς και στο πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΣΠΕΠ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου)–ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης).

Την επόμενη χρονιά 2017-2018 ο σύλλογος κατέβασε γυναικείο τμήμα που τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο του, προκρινόμενος στα play off δηλαδή στις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος όπου ο πρώτος ανέβαινε στη Β΄εθνική. Επίσης ο σύλλογος κατέβασε τμήμα κορασίδων και παγκορασίδων όπου και οι δυο ομάδες τερμάτισαν δεύτερες στον όμιλο τους και προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του θεσμού και στις 20 καλύτερες ομάδες τις Πελοποννήσου. Επίσης το τμήμα των μίνι συμμετείχε σε τουρνουά ΜΙΝΙ volley στο Λουτράκι με την συμμετοχή 300 παιδιών από Πελοπόννησο και Αττική.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 δήλωσε συμμετοχή για το γυναικείο πρωτάθλημα τοπικής κατηγορίας, στο κύπελλο γυναικών της ΕΣΠΕΠ καθώς και για τα πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων. Στο γυναικείο τερμάτισε πάλι στη δεύτερη θέση και προκρίθηκε στα play off για την άνοδο στη β΄εθνική. Οι κορασίδες και παγκορασίδες προκρίθηκαν στη β΄φάση φτάνοντας και οι δυο στις 9 καλύτερες ομάδες τις Πελοποννήσου μεταξύ 65.Επίσης το γυναικείο τμήμα συμμετείχε στο κύπελλο γυναικών της ΕΣΠΕΠ όπου έφτασε στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο αντιμετωπίζοντας την ΕΑΠ Πατρών που αγωνίζονταν στηνΑ2 εθνική κατηγορία.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 δήλωσε συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ-ΕΟΠΕ στο κύπελλο γυναικών της ΕΣΠΕΠ και στα πρωταθλήματα Κ18 (κορασίδων) και Κ16 (παγκορασίδων). Η γυναικεία ομάδα κατάφερε να ανέβει στη Β΄εθνική κατηγορία. Μια επιτυχία που την κάνει ακόμα πιο σημαντική το γεγονός ότι η ομάδα στηρίχθηκε σε παιδιά γυμνασίου – Λυκείου της Τρίπολης. Γι’ αυτό και το σλόγκαν της ομάδας είναι «στηρίζουμε την ομάδα μας επενδύουμε στην πόλη μας». Οι κορασίδες πριν σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω covid 19 βρισκόταν στη δεύτερη θέση και διεκδικούσαν την είσοδό τους στην επόμενη φάση αφού προκρίνονταν οι δυο πρώτες ομάδες, ενώ οι παγκορασίδες βρίσκονταν στην πρώτη θέση και αήττητες και ήταν το μεγάλο φαβορί για να προκριθούν και αυτές στη Β΄φάση .

Την σεζόν 2020-2021 η γυναικεία ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα του β ομίλου της Β΄εθνικής κατηγορίας γυναικών εκπροσωπώντας την Τρίπολη και την Αρκαδία σε αυτήν την κατηγορία ενώ δήλωσαν συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα οι παγκορασίδες και κορασίδες .Λόγω της πανδημίας και του υποχρεωτικού lockdown οι γυναίκες αγωνίστηκαν μόνο δυο φορές έχοντας μια νίκη και μια ήττα αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε. Το ίδιο συνέβη και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα τα οποία δεν ξεκίνησαν καν τα πρωταθλήματά τους.

Την σεζόν 2021-2022 η γυναικεία ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα του β΄ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών.[2] Η ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με τον Σπαρτιατικό όπου όμως δεν είχε το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι κατέλαβε την 4η θέση χάνοντας την ευκαιρία των play off ανόδου που είχαν οι τρεις πρώτες ομάδες. Έτσι αγωνίστηκε στα play out στον Δ΄όμιλο. Επίσης συμμετείχαν και οι κορασίδες (Κ18) του συλλόγου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ

Την σεζόν 2022-2023 η γυναικεία ομάδα συμμετείχε εκ νέου στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής κατηγορίας γυναικών.[3] Το γεγονός αυτό την καθιστά μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης τους μοναδικούς εκπρόσωπους της Τρίπολης σε εθνικές κατηγορίες από όλα τα αθλήματα. Επίσης συμμετείχαν οι κορασίδες του συλλόγου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.[4]

Ρόστερ αγωνιστικής περιόδου 2021-2022[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πεντεφούντη Ρούλα (Α1)
  • Νικητοπούλου Κωνσταντίνα (Α2)
  • Χρονοπούλου Σήλια
  • Χρονοπούλου Ιωάννα
  • Ζαβού Χριστίνα (Α3)
  • Καραλέκα Αναστασία
  • Καραλέκα Μαρία
  • Κόλεβα Μιλένα
  • Μητσοπούλου Γεωργία-Ουρανία
  • Πετροπούλου Γεωργία
  • Πρωϊμάκη Άρτεμις
  • Σενγκέργκη Ρετζίνα
  • Σιάννα Ευαγγελία
  • Στούντρη Κωνσταντίνα
  • Σωτηροπούλου Χριστίνα
  • Τσιαμούλη Θεοδώρα
  • Μανίκα Κατερίνα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Κούβαλης, Βασίλης (1 Σεπτεμβρίου 2023). «Ξεκινούν οι ακαδημίες βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης». ertnews.gr. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. 
  2. «Το Σάββατο με Ολυμπιάδα Πατρών οι γυναίκες του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης - ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ». ΠΡΩΙΝΟΣ ΜΟΡΙΑΣ - Ημερήσια εφημερίδα της Αρκαδίας. 29 Απριλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. 
  3. «ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Κάλεσμα στους φιλάθλους για το παιχνίδι της Κυριακής με τα ΑΣΤΕΡΙΑ Αχαΐας». Arcadia SPOT. 3 Μαρτίου 2023. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023. 
  4. «Ξεκινούν οι ακαδημίες βόλεϊ του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης». Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 1 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.