ΑΜΑΝ τα καθάρματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Α.Μ.Α.Ν. Τα Καθάρματα
Είδος Κωμωδία, σάτιρα
Δημιουργοί Αντώνης Κανάκης
Σωτήρης Καλυβάτσης
Γιάννης Σερβετάς
Σκηνοθεσία Αντώνης Κανάκης
Πρωταγωνιστές Αντώνης Κανάκης
Σωτήρης Καλυβάτσης
Γιάννης Σερβετάς
Χώρα Ελλάδα
Παραγωγή
Παραγωγή TV Έψιλον
Διάρκεια 60' ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμός Mega
ΑΝΤ1
Προβολή Mega: 1997
ΑΝΤ1: 1997–2007

Το Α.Μ.Α.Ν. Τα Καθάρματα είναι κωμική σατιρική τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε για μερικούς μήνες με εννέα επεισόδια το 1997 στο Mega μετέπειτα τις σεζόν 1997-2007 στον ΑΝΤ1. Επρόκειτο για συνέχεια της εκπομπής Α.Μ.Α.Ν. Την εκπομπή παρουσίαζαν οι Αντώνης Κανάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης και Γιάννης Σερβετάς.

Αρχικά, το κόνσεπτ της εκπομπής θεωρούνταν ότι δεν θα ήταν το ίδιο με αυτό του Α.Μ.Α.Ν. (τα πρώτα επεισόδια δεν είχαν το "Α.Μ.Α.Ν." στον τίτλο). Η ιδέα ήταν στο πρώτο μισό της εκπομπής να παρουσιάζονται σκετς ζωντανά στον αέρα -κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο Α.Μ.Α.Ν., αλλά θύμιζε περισσότερο το προγενέστερο Comfuzio- και στο δεύτερο μισό να σχολιάζεται η επικαιρότητα με παρεμβάσεις από το κοινό. Το κόνσεπτ δεν πέτυχε, και έτσι ως αποτέλεσμα η εκπομπή μετεξελίχθηκε σε συνέχεια του Α.Μ.Α.Ν., με μαγνητοσκοπημένα σπονδυλωτά σατιρικά σκετς σχετικά με την καθημερινότητα.

Μία από τις ενότητες που περιλάμβανε η εκπομπή, ήταν οι τρεις φίλες οι οποίες βρίσκονταν σε μία καφετέρια και η ξανθιά της παρέας (Αντώνης Κανάκης) είχε πάντα τις πιο αστείες απορίες. Αργότερα, αποφασίστηκε η ενότητα αυτή να γίνει αυτούσια εκπομπή.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]