ΑΜΑΝ τα καθάρματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Α.Μ.Α.Ν. Τα Καθάρματα
Είδος Κωμωδία
Δημιουργοί Αντώνης Κανάκης
Σωτήρης Καλυβάτσης
Γιάννης Σερβετάς
Πρωταγωνιστές Αντώνης Κανάκης
Σωτήρης Καλυβάτσης
Γιάννης Σερβετάς
Χώρα Flag of Greece.svg Ελλάδα
Παραγωγή
Παραγωγή ΑΝΤ1
Διάρκεια (ανά επεισόδιο)
Διανομή
Τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1

Το Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα (2000 - 2007) ήταν μια κωμική και σατιρική τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Επρόκειτο για συνέχεια της εκπομπής Α.Μ.Α.Ν. Την εκπομπή παρουσίαζαν οι Αντώνης Κανάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης .

Στην αρχή, η εκπομπή δε θα είχε πολύ σχέση με το Α.Μ.Α.Ν. (για την ακρίβεια, τα πρώτα επεισόδια δεν είχαν καν Α.Μ.Α.Ν. στον τίτλο), καθώς η ιδέα ήταν να παρουσιάζουν σκετς ζωντανά στον αέρα (κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο Α.Μ.Α.Ν., αλλά θύμιζε περισσότερο το προγενέστερο Comfuzio) στο πρώτο μισό της εκπομπής και να κάνουν σχολιασμό της επικαιρότητας με παρεμβάσεις από το κοινό στο άλλο μισό. Το concept δεν πέτυχε, και έτσι ως αποτέλεσμα η εκπομπή μετεξελίχθηκε σε συνέχεια του Α.Μ.Α.Ν., με σπονδυλωτά σατιρικά σκετς πάνω στην καθημερινότητα (προφανώς όχι ζωντανά στον αέρα).

Μία από τις ενότητες που περιελάμβανε η εκπομπή, ήταν οι τρεις φίλες οι οποίες βρισκόντουσαν σε μία καφετέρια και η ξανθιά της παρέας (Αντώνης Κανάκης) είχε πάντα τις πιο αστείες απορίες. Την ενότητα αυτή αποφάσισαν αργότερα οι τρεις Θεσσαλονικιοί, να την κάνουν μόνη της εκπομπή.

Εικάζεται από τους οπαδούς ότι «Α.Μ.Α.Ν.» σημαίνει Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς και αναφέρεται στον Αντώνη Παραρά, αν και οι δημιουργοί της εκπομπής έχουν αναφέρει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους[1].