Όμιλος Πετοσφαίρισης Χαλκίδας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Όμιλος Πετοσφαίρισης Χαλκίδας (Ο.ΠΕ.Χ.) ιδρύθηκε το 2012, και αποτελεί την φυσική συνέχεια του τμήματος πετοσφαίρησης της Α.Γ.Ε.Χ. Η ανεξαρτητοποίηση του τμήματος ήταν επιθυμία όλων των παραγόντων της Επιτροπής Volleyball της Α.Γ.Ε.Χ. , οι οποίοι επί πολλά έτη επιθυμούσαν την αυτόνομη ύπαρξη του τμήματος για την καλύτερη

υποστήριξη και ανάπτυξη του. Ο Όμιλος Πετοσφαίρισης Χαλκίδας (Ο.ΠΕ.Χ.) έχει την έδρα του Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ ¨Μελίνα Μερκούρη¨ και διαθέτει αναπτυξιακά και αγωνιστικά τμήματα.

Μέσα στην πολυετή αυτή πορεία, αναδείχθηκαν αρκετοί αθλητές που τίμησαν και τιμούν με την παρουσία τους τον χώρο του αθλήματος. Ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα έκαναν αθλητές που αναδείχθηκαν από τον Ο.ΠΕ.Χ. τις πρώτες δύο δεκαετίες, όπως οι νυν προπονητές των αναπτυξιακών - αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου Χρήστος Αδάμ (Ιωνικός Ν.Φ. - ΑΕΚ, 1 φορά Κυπελλούχος Ελλάδος - συμμετοχή με Εθνική Εφήβων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και Σοφία Ιορδανίδου (4 φορές Πρωταθλήτρια και 1 Κυπελλούχος Ελλάδος με Πανελλήνιο και ΠΑΟ, 3 φορές MVP, καριέρα σε Γαλλία και Ιταλία – συμμετοχή με Εθνική Γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004) καθώς και ο Θανάσης Μιχαλόπουλος (Κυπελλούχος Ευρώπης με Ολυμπιακό – συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 με Εθνική ομάδα Beach Volley). Τη σκυτάλη μετά το 2000 πήραν οι Κώστας Ταμπουρατζής (Ολυμπιακός – Εθνική Ανδρών), Άννα-Μαρία Σπανού και Πένυ Λάιου, που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται σε ομάδες Α1 & Α2 κατηγορίας, φτάνοντας στις μέρες μας στους Οδυσσέα Αδάμ Αρχειοθετήθηκε 2019-08-04 στο Wayback Machine. (Φοίνικας Σύρου), Λυδία Αδάμ[νεκρός σύνδεσμος] (Ηρακλής Κηφισιάς – Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας),  Φάνη Ρουσόπουλο (ΠΑΟ - Εθνική Εφήβων) καθώς  και τους Αφους Μανδηλάρη (Εθνική Ομάδα Beach Volley).

Ο σύλλογος ανήκει στην ΕΣΠΑΑΑ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Αθήνας & Ανατολικής. Αττικής) και συμμετέχει στα αναπτυξιακά και Εθνικά πρωταθλήματα της Ένωσης όπου και πρωταγωνιστεί.