Όθων της Αυστρίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Όθων της Αυστρίας

Ο Αρχιδούκας Όθων Φραγκίσκος Ιωσήφ Κάρολος Λουδοβίκος Μαρία της Αυστρίας (21 Απριλίου 1865 - 1 Νοεμβρίου 1906), βασιλικός πρίγκηπας της Ουγγαρίας και της Βοημίας, ήταν ο δεύτερος γιος του αρχιδούκα της Αυστρίας Καρόλου Λουδοβίκου από τη δεύτερη σύζυγο του Μαρία Αννουνσιάτα των 2 Σικελιών, ανιψιός του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και πατέρας του Καρόλου Α' του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας από τη Δυναστεία των Αψβούργων.

Στις 2 Οκτωβρίου 1886 παντρεύτηκε την πριγκήπισσα Μαρία Ιωσηφίνα της Σαξωνίας κόρη του βασιλιά της Σαξωνίας Γεωργίου με την οποία απέκτησε τα τέκνα:

Στάθηκε άπιστος σύντροφος αφού απέκτησε και εξώγαμα τέκνα. Αρρώστησε σοβαρά δύο χρόνια πριν τον θάνατο του και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, έζησε ένα χρόνο στην Αίγυπτο και επέστρεψε στην Αυστρία λίγους μήνες πριν τον θάνατο του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Archduke Otto of Austria (1865–1906) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).