Έτερος εγώ (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Έτερος Εγώ
ΕίδοςΔράμα
Θρίλερ
Μυστηρίου
ΔημιουργοίΣωτήρης Τσαφούλιας
Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Βασίζεται σεΈτερος Εγώ (ταινία)
ΣκηνοθεσίαΣωτήρης Τσαφούλιας
ΣενάριοΣωτήρης Τσαφούλιας
Κατερίνα Φιλιώτου
ΠρωταγωνιστέςΠυγμαλίων Δαδακαρίδης
Μάνος Βακούσης
Πέτρος Λαγούτης
Τάσος Νούσιας
Βίκυ Παπαδοπούλου
Μουσική τίτλωνGeorge Gaudy - Mother (1ος κύκλος)
George Gaudy - I Lost My Soul (2ος κύκλος)
George Gaudy - Down Down Below (3ος κύκλος)
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων3
Αριθμός επεισοδίων24
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςBlonde
ΠαραγωγήCosmote TV
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςCosmote TV
Προβολή8 Ιουλίου 2019
Χρονολόγιο
ΠροηγήθηκεΈτερος Εγώ (ταινία)

Το Έτερος Εγώ είναι ελληνική δραματική τηλεοπτική σειρά θρίλερ και μυστηρίου της Cosmote TV παραγωγής 2019-2023, που βασίζεται στην ομώνυμη ελληνική ταινία του 2016.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς, που έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου 2019, φέρει τον τίτλο Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές", ενώ ο δεύτερος, που έκανε πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου 2020, φέρει τον τίτλο "Έτερος Εγώ: Κάθαρσις",[1] ενώ ο τρίτος, που έκανε πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου 2023, φέρει τον τίτλο "Έτερος Εγώ: Νέμεσις".[2] Και οι τρεις κύκλοι συνδέονται στενά με την ταινία στην οποία βασίζεται η σειρά.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά ακολουθεί τις έρευνες του καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη σε συνεργασία με την αστυνομία και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, καθώς και με κοντινά τους πρόσωπα.

Οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με έναν δολοφόνο κατά συρροή και αφού ο δράστης έχει εμπλέξει τον εγκληματολόγο Δημήτρη Λαΐνη στην υπόθεση, οι Αστυνομικές Αρχές τον βάζουν στην υπόθεση έτσι ώστε να τους βοηθήσει. Εκείνος ανακαλύπτει ότι κάποια εγκλήματα συνδέονται μεταξύ τους, οπότε και ανακάλυψε ότι πρόκειται για δολοφόνο κατά συρροή, και ότι ο δολοφόνος ακολουθεί τους μύθους του Θησέα. Εν συνεχεία, οι Αστυνομικές Αρχές μαζί με τον Λαΐνη και όλους όσους βοηθούν στην υπόθεση, κάνουν έρευνες, συλλέγουν πληροφορίες και προσπαθούν με πολλούς τρόπους να φτάσουν στον δράστη.

Λίγο καιρό μετά, οι Αστυνομικές Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με δολοφονίες που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν φοιτήτριες. Ο Δημήτρης Λαΐνης καλείται ξανά να βοηθήσει στην υπόθεση, καθώς και η δημοσιογράφος. Παράλληλα, εμφανίζεται μία συμμορία, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Τίτλος κύκλου Επεισόδια Ημερομηνία κυκλοφορίας
1 Χαμένες ψυχές 8 8 Ιουλίου 2019
2 Κάθαρσις 8 11 Δεκεμβρίου 2020
3 Νέμεσις 8 13 Φεβρουαρίου 2023

Επαναπροβολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος κύκλος της σειράς, Έτερος Εγώ: "Χαμένες Ψυχές" προβλήθηκε αρχικά από την Cosmote TV στις 8 Ιουλίου του 2019 και σε επανάληψη και από το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας Star Channel από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2020 με διπλά επεισόδια καθημερινά. Επαναπροβλήθηκε για δεύτερη φορά, σε επανάληψη, από τον ίδιο σταθμό, από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, και πάλι με διπλά επεισόδια.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς, Έτερος Εγώ: "Κάθαρσις", άρχισε να προβάλλεται από την Cosmote TV στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 και από το Star Channel από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, με διπλά επεισόδια κάθε Τετάρτη. Η επαναπροβολή της για δεύτερη φορά, από τον ίδιο σταθμό, έγινε από τις 3 έως τις 25 Μαΐου 2022, και πάλι με διπλά επεισόδια.[3]

Στον τρίτο κύκλο της σειράς Έτερος Εγώ: "Νέμεσις" άρχισε να προβάλλεται και αυτός από την Cosmote TV από τις 13 Φεβρουαρίου 2023 και στις 8 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από το Star Channel με διπλά επεισόδια κάθε Πέμπτη

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]