Έρικ Μπιόρνσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Έρικ Μπιόρνσον
Γενικές πληροφορίες
Θάνατος9ος αιώνας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταβασιλέας
Οικογένεια
ΤέκναΆνουντ της Ουψάλας
Μπιορν ατ Αουγκί
ΓονείςΜπιόρν ο Σιδηρόπλευρος
ΑδέλφιαRefil Björnsson
ΟικογένειαΟίκος του Μούνσο

Ο Έρικ Μπιόρνσον ήταν ένας από τους γιους του Μπιορν του Σιδηρόπλευρου ημιμυθικού βασιλιά της Σουηδίας από τον Οίκο του Μούνσο που έζησε στις αρχές του 9ου αιώνα και ήταν γιος Ράγκναρ Λόθμπροκ. Μια από τις Σκανδιναβικές πηγές τα Σάγκας του Ερβαράρ αναφέρουν :

"Οι γιοι του Μπγιόρν του Σιδηροπλευρου ήταν ο Έρικ και ο Ρεφίλ, ο Ρεφίλ ήταν πολεμιστής πρίγκιπας και αντιβασιλιάς. Ο Έρικ διαδέχθηκε τον πατέρα του στον θρόνο της Σουηδίας αλλά πέθανε πολύ γρήγορα και τον διαδέχθηκε ο ανιψιός του που λεγόταν επίσης Έρικ, γιος του Ρέφιλ".[1]

Παιδιά του Έρικ Μπγιόρνσον ήταν ο Άνουντ της Ουψάλας και ο Μπιορν ατ Αουγκί, τον διαδέχθηκε ο ανιψιός του Έρικ Ρεφίλσον.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Hervarar saga ok Hei?reks", Gu?ni Jonsson's and Bjarni Vilhjalmsson's edition at Norrone Tekster og Kvad. English translation by N. Kershaw: "The Saga of Hervor and Heithrek" Archived December 27, 2006, at the Wayback Machine. in Stories and Ballads of the Far Past, translated from the Norse (Icelandic and Faroese). Cambridge University Press, 1921.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έρικ Μπιόρνσον
Βασιλικοί τίτλοι
Προκάτοχος
Μπιορν ο Σιδηρόπλευρος
Ήμι-μυθικός βασιλιάς της Σουηδίας
Flag of Sweden.svg

9ος αιώνας
Διάδοχος
Έρικ Ρεφίλσον


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Erik Bjornsson της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).