Έμβλημα της Αλάσκας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το έμβλημα της πολιτείας

Το πολιτειακό έμβλημα της Αλάσκας υιοθετήθηκε πριν γίνει η Αλάσκα επίσημα πολιτεία. Ο πρώτος κυβερνήτης σχεδίασε ένα έμβλημα της περιοχής που περιελάμβανε όγκους πάγων, Βόρειο Σέλας, ιγκλού και έναν Εσκιμώο να ψαρεύει στον πάγο.

Το 1910 το έμβλημα αντικαταστήθηκε με ένα άλλο που άρμοζε πιο πολύ με τον βιομηχανικό και φυσικό πλούτο της πολιτείας. Το τωρινό έμβλημα περιέχει ακτίνες φωτός πάνω από τα βουνά που συμβολίζουν τα περίφημα βόρεια φώτα της Αλάσκας. Το χυτήριο συμβολίζει τη μεταλλουργία, το τρένο συμβολίζει τους μεγάλους σιδηροδρόμους της πολιτείας και το πλοίο υποδηλώνει την μεταφορά θαλάσσης. Τα δέντρα που υπάρχουν στο έμβλημα συμβολίζουν το πλήθος της ξυλείας στην περιοχή και ο αγρότης με τα άλογα στο χωράφι την γεωργία της Αλάσκας. Το ψάρι και οι φώκιες υποδηλώνουν την σημασία της αλιείας για την οικονομία της πολιτείας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Έμβλημα της Πολιτείας της Αλάσκας

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Seal of Alaska της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).