Άρνος Γκρόουβ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 51°36′59″N 0°7′43″W / 51.61639°N 0.12861°W / 51.61639; -0.12861

Άρνος Γκρόουβ
ΧώραΗνωμένο Βασίλειο
Διοικητική υπαγωγήLondon Borough of Enfield
Γεωγραφικές συντεταγμένες51°36′59″N 0°7′43″W

Το Άρνος Γκρόουβ (Arnos Grove) είναι περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της αστικής περιοχής του Ένφιλντ, στην Αγγλία.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα της αστικής περιοχής του Ένφιλντ. Παλαιότερα θεωρούνταν τμήμα του Σάουθγκεϊτ και έπειτα του Νέου Σάουθγκεϊτ.

Ετυμολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η περιοχή οφείλει την ονομασία της σε ένα κτήμα που ονομαζόταν άλσος του Άρνολντς (Arnoldes Grove) το 1551, Arno's Grove περ. το 1865, που σημαίνει 'άλσος της οικογένειας Arnold (η οποία αναφέρεται σε γραπτές πηγές από το 14ο αιώνα), που προέρχεται από την αρχαία αγγλική λέξη grāf(a). [1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Άρνος Γκρόουβ παρέμενε ως τη δεκαετία του 1930 μια περιοχή υπανάπτυκτη και αγροτική. Δε θεωρούνταν ανεξάρτητη περιοχή, αλλά τμήμα του Σάουθγκεϊτ.

Ήταν στην ιδιοκτησία των μοναχών του Κλέρκενουελ μέχρι την κατάργηση των μοναστηριών από τον Ερρίκο Η΄.[2]. Το 14ο αιώνα ήταν γνωστό με το όνομα Armholt Wood και στη συνέχεια Arnolds.

Το κτήμα ήταν ιδιοκτησία των Γουόκερς (οικογένεια ζυθοποιών) από το 1777 ως το 1918. Το 1928 το συμβούλιο του Σάουθγκεϊτ (Southgate Urban District Council) δημιούργησε το Πάρκο του Άρνος το 1928.[3].

Το μέγαρο του Άρνος Γκρόουβ πωλήθηκε το 1928 στη βόρεια Μητροπολιτική ηλεκτρική εταιρεία (North Metropolitan Electricity Supply Company). Στη συνέχεια επεκτάθηκε και του έβαλαν κόκκινο τούβλο- σήμερα είναι κατοικία που χρησιμοποιείται ως οίκος ευγηρίας και ονομάζεται Southgate Beaumont.[4]

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1932 άρχισε να λειτουργεί ο σταθμός μετρό, ως τμήμα του Υπογείου Σιδηροδρόμου του Λονδίνου (London Underground), στη γραμμή Πικαντίλι (Piccadilly Line) με προορισμό το Κοκφόστερς. Στα χρόνια που ακολούθησαν το Άρνος Γκρόουβ από αγροτική περιοχή αναπτύχθηκε.[4] Κατασκευάστηκαν μετά το 1930 αρκετά δημόσια κτήρια, όπως η πισίνα (Arnos Pool) και η Bowes Road Library, βιβλιοθήκη, τα οποία ανακαινίστηκαν μετά το 2000, όπως και ο σταθμός του μετρό.[5]. Το τοπικό ταχυδρομείο έκλεισε μετά το 2005. Σήμερα υπάρχουν πολλά τοπικά καταστήματα στην περιοχή και επίσης ιατρικό κέντρο.

Μεταφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην περιοχή λειτουργεί τακτική συγκοινωνία με πολλά δρομολόγια λεωφορείων σε καθημερινή βάση. Επίσης, οι μεταφορές εξυπηρετούνται από το σταθμό του μετρό και από το σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Σάουθγκεϊτ.

Ναοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην περιοχή λειτουργεί ο Ρωμαιοκαθολικός Ναός της Κυρίας μας της Λούρδης (Our Lady of Lourdes Church)[6] Στο ναό λειτουργεί και το ομώνυμο σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πλησιέστερα μέρη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]