Άρης Γιαννακίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Αριστείδης Γιαννακίδης του Αθανασίου (γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 3 Σεπτεμβρίου 1959) είναι Έλληνας πολιτικός και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την περίοδο των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Είναι παντρεμένος με τη Σταυρούλα Γιαννακίδου και έχουν μία κόρη.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το 2011[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις εκλογές του 1994 και του 1998 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη δραστηριοποιηθεί στον αγροτικό τομέα ως υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ροδόπης. Διετέλεσε αναπληρωτής του νομάρχη Ροδόπης για περίοδο 8 ετών. Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό "Ενότητα-Δημιουργία-Προοπτική" και επανεξελέγη το 2006, με το συνδυασμό "Κοινωνική Συμμαχία".

Περιφερειάρχης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις πρώτες περιφερειακές εκλογές του 2011, ο Άρης Γιαννακίδης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, εξελέγη περιφερειάρχης στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 51,4% έναντι 48,5% για τον αντίπαλό του Γιώργο Παυλίδη από τη ΝΔ.[1]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αποτελέσματα αυτοδιοικητικών εκλογών 2011, Υπουργείο Εσωτερικών, ανάκτηση 16-4-2013.