Χάουαρντ Κάννον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χάουαρντ Ουόλτερ Κάννον
Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Νεβάδα
Περίοδος
3 Ιανουαρίου 1959 – 3 Ιανουαρίου 1983
ΠροκάτοχοςΤζορτζ Γ. Μάλον
ΔιάδοχοςΤσικ Χεκτ
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση26 Ιανουαρίου 1912 (1912-01-26), Σεντ Τζορτζ
Θάνατος5 Μαρτίου 2002 (90 ετών)
Λας Βέγκας, Νεβάδα
ΥπηκοότηταΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πολιτικό κόμμαΔημοκρατικό
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Αριζόνα
Northern Arizona University
Utah Tech University
ΕπάγγελμαΔικηγόρος
ΒραβεύσειςΣταυρός Διακεκριμένης Πτήσης
Λεγεωνάριος της Λεγεώνας της Αξίας
Πορφυρή Καρδιά
Αεροπορικό Μετάλιο
Αργυρός Αστέρας
ΘρήσκευμαΕκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνος)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Χάουαρντ Ουόλτερ Κάννον (αγγλικά:Howard Walter Cannon) (26 Ιανουαρίου 1912 – 5 Μαρτίου 2002) ήταν Αμερικανός πολιτικός. Υπήρξε μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και είχε εκλεγεί Γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1959 μέχρι το 1983.

Πρώιμος βίος, εκπαίδευση, και πρώιμη πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κάννον γεννήθηκε στο Σαιντ Τζορτζ,Γιούτα. Αποφοίτησε από το Dixie State College και συνέχισε τις σπουδές του, στο Παιδαγωγικό πολιτειακό κολλέγιο της Αριζόνα και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Έγινε δεκτός στους δικηγορικούς συλλόγους της Αριζόνα, της Νεβάδα και της Γιούτα και εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου σε αυτές τις τρεις πολιτείες. Κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε ως πιλότος βομβαρδιστικού στην πολεμική αεροπορία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε πάνω από την Ολλανδία, το Σεπτέμβριο του 1944 και πέρασε 42 ημέρες προσπαθώντας να επιστρέψει στις Συμμαχικές γραμμές. Απαλλάχθηκε από την ενεργό υπηρεσία το 1946 και το 1947 εισήλθε στην Air Force Reserve από την οποία αποχώρησε με το βαθμό του υποστράτηγου και πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Γερουσία των ΗΠΑ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1956, ο Κάννον κατέβηκε υποψήφιος για την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών μα δεν κατάφερε να εκλεγεί, αντίθετα με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, το 1958, όπου τελικά κατάφερε να κερδίσει μία θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ και διατήρησε το αξίωμα του Γερουσιαστή ως το 1983.

Θητεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1964 ο Κάννον ψήφισε τον Νόμο Πολιτικών Δικαιωμάτων. Στη Γερουσία, ήταν γνωστός ως μετριοπαθής πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος. Το 1981, του απονεμήθηκε το Tony Jannus Award για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του στην πολιτική αεροπορία. Ο Κάννον αποσύρθηκε από την πολιτική και πέθανε στο Λας Βέγκας, το 2002 σε ηλικία 90 ετών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Howard Cannon της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).