Το σόι σου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Σόι Σου
Το λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΚωμωδία
Βασίζεται σεSabri Maranan
(Ισραηλινή σειρά)
Your Family or Mine
(Αμερικανική σειρά)
ΣκηνοθεσίαΝίκος Ζαπατίνας
Γιώργος Σιούγας
Ανδρέας Μορφονιός
Αντώνης Αγγελόπουλος
Σταμάτης Πατρώνης
ΣενάριοΑποστόλης Τσαούσογλου
Νίκος Μήτσας
Γιώργος Ηλιόπουλος
Δήμητρα Τσόλκα
Αντώνης Ανδρής
Γωγώ Φώτου
Ελπίδα Γκρίλλα
Βιβή Νικολοπούλου
Γιάννης Διακάκης
Έλενα Σολωμού
Αννίτα Κούλη
Δήμητρα Πούλκου
Κατερίνα Μπέη
Ζωή Κοΐβαρη
Γιώργος Κόκουβας
Χαράλαμπος Μπουραζάνης
ΠρωταγωνιστέςΜίρκα Παπακωνσταντίνου
Παύλος Ορκόπουλος
Ρένια Λουιζίδου
Γιώργος Γιαννόπουλος
Βάσω Λασκαράκη
Μελέτης Ηλίας
Αλέξανδρος Μπουρδούμης
Ιωάννα Ασημακοπούλου
Σοφία Πανάγου
Γιάννης Δρακόπουλος
Ευθύμης Ζησάκης
Βίβιαν Κοντομάρη
Σόλων Τσούνης
Γωγώ Καρτσάνα
Μουσική τίτλων«Μαλλιά κουβάρια»
Βασίλης Παναγιωτόπουλος (σύνθεση)
Λάκης Λαζόπουλος (στίχοι)
Ηλιάνα Τσαπατσάρη (ερμηνεία)
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων5
Αριθμός επεισοδίων307
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςPlus Productions (1ος-4ος κύκλος)
Green Pixel Productions (5ος κύκλος)
ΠαραγωγήΚώστας Σούσουλας
Τοποθεσία γυρισμάτωνΜαρούσι
Διάρκεια32-52 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςAlpha TV
Αναλογία πλευρών
  • 16:9 (576i, SDTV) (2014-2016)
  • 16:9 (1080i, HDTV) (2016-2019)
Προβολή23 Οκτωβρίου 2014–
25 Ιουνίου 2019
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη σελίδα - Alpha
Επίσημη σελίδα - Alpha Κύπρου

Το Σόι σου (αναγραμμένο ως: Το σόι σου) είναι ελληνική κωμική οικογενειακή τηλεοπτική σειρά παραγωγής 2014-2019, βασισμένη στην αμερικανική σειρά Your Family or Mine, η οποία με τη σειρά της είναι βασισμένη στην ισραηλινή σειρά Sabri Maranan.[1] Στην Ελλάδα, προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV,[1] ενώ στην Κύπρο από τον Alpha Κύπρου.

Τη συγγραφική ομάδα της σειράς αποτελούν οι Αποστόλης Τσαούσογλου, Νίκος Μήτσας, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δήμητρα Τσόλκα, Αντώνης Ανδρής, Γωγώ Φώτου, Ελπίδα Γκρίλλα, Βιβή Νικολοπούλου, Γιάννης Διακάκης, Έλενα Σολωμού, Αννίτα Κούλη Δήμητρα Πούλκου, Κατερίνα Μπέη, Ζωή Κοΐβαρη, Γιώργος Κόκουβας και Χαράλαμπος Μπουραζάνης, ενώ η σκηνοθεσία είναι των Νίκου Ζαπατίνα (1η σεζόν, Επεισόδια 1-15), Γιώργου Σιούγα (1ος κύκλος, Επεισόδια 16-52), Ανδρέα Μορφονιού (2ο κύκλος & 3ος κύκλος, Επεισόδια 1-48), Αντώνη Αγγελόπουλου (3ος κύκλος, Επεισόδια 49-66, 4ος κύκλος & 5ος κύκλος, Επεισόδια 1-8) και Σταμάτη Πατρώνη (5ος κύκλος, Επεισόδια 9-61).

Το τραγούδι τίτλων της σειράς φέρει τον τίτλο Μαλλιά κουβάρια και το ερμηνεύει η Ηλιάνα Τσαπατσάρη.[2] Η σύνθεση ανήκει στον Βασίλη Παναγιωτόπουλο και οι στίχοι στον Λάκη Λαζόπουλο.[3]

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου του 2014,[4] ενώ ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο επεισοδίων τον Απρίλιο του 2015.[5] Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου του 2015[6] με τα τέσσερα επεισόδια του πρώτου που αναβλήθηκαν, ενώ τα καινούρια επεισόδια του δεύτερου κύκλου ξεκίνησαν να προβάλλονται στις 15 Οκτωβρίου. Λόγω της επιτυχίας στα νούμερα τηλεθέασης, η σειρά ανανεώθηκε για τρίτη χρονιά τον Ιούλιο του 2016,[7] ενώ τον Μάιο του 2017 ανανεώθηκε για τέταρτη χρονιά.[8] Τον Μάιο του 2018 η σειρά ανανεώθηκε για πέμπτη χρονιά.[9] Τον Μάιο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η σειρά δεν ανανεώθηκε για έκτη χρονιά.[10][11]

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 25 Ιουνίου 2019, ολοκληρώνοντας τη σειρά έπειτα από συνολικά 307 επεισόδια.[12][13]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σάββας και η Λυδία, παντρεμένοι δέκα χρόνια περίπου, έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Σάντρα και τη Χαρά. Κάθε Κυριακή συνηθίζουν να περνούν τη μέρα τους στο πατρικό του ενός ή του άλλου, ζώντας εκεί ανεπανάληπτες στιγμές. Καβγάδες, φωνές, αναστατώσεις, τρία στοιχεία που ποτέ δεν απουσιάζουν από τα καθιερωμένα κυριακάτικα τραπέζια τους! Παρ' όλα αυτά κάθε τους μικρή ιστορία λήγει με αγάπη και χαμόγελο!

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οικογένεια Τριανταφύλλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βασικό ζευγάρι της σειράς μαζί με τους γονείς τους.
  • Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) (1ος-5ος κύκλος): Η Αλεξάνδρα, είναι σύζυγος του Μενέλαου Τριανταφύλλου και μητέρα τριών παιδιών, του Σάββα, του Κωνσταντίνου και του Άρη. Λατρεύει τη γλυπτική, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά και γενικότερα είναι ένας άνθρωπος της κουλτούρας της φινέτσας και φυσικά της τέχνης. Ιδιαίτερο χόμπι της είναι το χιούμορ της, που το εξασκεί σε όλο της το περιβάλλον έχοντας βάλει όμως ως κύριο στόχο τις δύο νύφες της. Αγαπά την μαγειρική και σε κάθε μάζωξη δεν παραλείπει να προσθέσει το προσωπικό στίγμα της σε κάθε νέα συνταγή, γεγονός στο οποίο τόσο ο σύζυγός της όσο και η υπόλοιπη οικογένεια δεν μπορούν να συμβιβαστούν. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικριτική, ειρωνική και εγωίστρια, ωστόσο φροντίζει να κρύβει την ευαισθησία και την αγάπη της προς την οικογένειά της! Βάζοντας την δική της πινελιά στα κυριακάτικα τραπέζια κάνει την καθημερινότητα όλων λίγο... γλυκόπικρη!
  • Μενέλαος Τριανταφύλλου (Παύλος Ορκόπουλος) (1ος-5ος κύκλος): Ο Μενέλαος είναι σύζυγος της Αλεξάνδρας, διαμένουν στην Κηφισιά, και είναι πατέρας του Σάββα, του Κωνσταντίνου και του Άρη. Είναι αναγνωρισμένος νευροχειρουργός και διευθύνει τη δική του κλινική. Αγαπά την οικογένειά του και είναι ήπιος χαρακτήρας, ευγενής και συμβιβαστικός, κάτι που τον οδηγεί πολλές φορές να έχει τον ρόλο του ειρηνοποιού στους καβγάδες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Ενίοτε επιδεικνύει αφέλεια απέναντι στις διάφορες «πλεκτάνες» της Αλεξάνδρας, της οποίας τα καμώματα πολύ συχνά τον εξοργίζουν αλλά πάντα στο τέλος την συγχωρεί αφού την αγαπάει. Είναι κατασταλαγμένος και δίκαιος, και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε διαφωνία που παρουσιάζεται στα κυριακάτικα τραπέζια τους.
  • Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας) (1ος-5ος κύκλος): Ο Σάββας είναι τραπεζικός υπάλληλος, κατοικεί στο Κουκάκι και είναι παντρεμένος με την Λυδία Χαμπέα. Έχουν δύο παιδιά, τη Σάντρα και τη Χαρά. Είναι τυπικός και υπεύθυνος, ωστόσο έχει διάφορες φοβίες, λίγη όρεξη για δραστηριότητες και πάντοτε ανησυχεί για τα έξοδα της οικογένειας. Αν και εκείνος λέει πως είναι οικονόμος, η Λυδία τον αποκαλεί τσιγκούνη, η οποία πολλές φορές νευριάζει με αυτό του το χαρακτηριστικό. Με την οικογένεια της Λυδίας, έχουν άριστες σχέσεις.
  • Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αλέξανδρος Μπουρδούμης) (1ος-5ος κύκλος): Ο Κωνσταντίνος έχει σπουδάσει φαρμακευτική, κατοικεί στον Παράδεισο Αμαρουσίου κι έχει ανοίξει το δικό του φαρμακείο μαζί με την δεύτερη σύζυγό του, Αντωνία. Έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο με τη Βέρα, τον Μένιο. Με την Αντωνία έκαναν προσπάθειες να αποκτήσουν το δικό τους παιδί αλλά όταν είδαν πως δεν ήταν εφικτό, έκαναν αίτηση για να υιοθετήσουν ένα μωρό. Στο τέλος της σειράς η αίτησή τους έγινε αποδεχτή και κατάφεραν να υιοθετήσουν ένα μικρό αγοράκι, το οποίο ονόμασαν Σπύρο. Ο Κωνσταντίνος, αν και αγαπά και τους δύο γονείς του, έχει αδυναμία στη μητέρα του την Αλεξάνδρα στην οποία δικαιολογεί τα πάντα ενώ λατρεύει τη μαγειρική της, κάτι που όλη η υπόλοιπη οικογένεια σιχαίνεται. Είναι αγχώδης κι επιρρεπής στον πανικό, ελαφρώς αρρωστοφοβικός και πολλές φορές αφελής. Στο τελευταίο επεισόδιο μετακομίζει με την Αντωνία και τον γιο τους στο πατρικό του, αφού ο Μενέλαος και η Αλεξάνδρα έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.
  • Αντωνία Τσιρίδου (Ιωάννα Ασημακοπούλου) (1ος-5ος κύκλος): Η Αντωνία είναι η δεύτερη σύζυγος του Κωνσταντίνου. Αγαπάει σαν δικό της παιδί τον Μένιο, τον γιο του Κωνσταντίνου από τον πρώτο του γάμο, ενώ μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να αποκτήσουν το δικό της παιδί, υιοθετούν ένα αγοράκι το οποίο ονόμασαν Σπύρο. Δουλεύει μαζί με τον Κωνσταντίνο στο φαρμακείο του, στο οποίο και γνωρίστηκαν. Είναι καλοσυνάτη και εξυπηρετική, αλλά και ανασφαλής, επιρρεπής στον πανικό και κάπως αφελής, με αποτέλεσμα να εισπράττει τακτικά την ειρωνεία της πεθεράς της, της Αλεξάνδρας. Εκτονώνει την ανασφάλεια και την αμηχανία της στο φαγητό, και αν και πάντα προσπαθεί να ακολουθήσει μια σωστή διατροφή, δεν τα καταφέρνει. Πιστεύει πολύ στον Θεό και συχνά επικαλείται τον άγιο Ραφαήλ. Στο τελευταίο επεισόδιο μετακομίζει με τον Κωνσταντίνο και τον γιο τους στο πατρικό του Κωνσταντίνου, αφού ο Μενέλαος και η Αλεξάνδρα έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.
  • Άρης Τριανταφύλλου (Ευθύμης Ζησάκης) (1ος-4ος κύκλος):Ο Άρης έχει σπουδάσει ιατρική και κάνει την ειδικότητά του στη νευροχειρουργική, ακολουθώντας τα βήματα του Μενέλαου και με σκοπό να αναλάβει μια μέρα την κλινική της οικογένειας. Ως ο μικρότερος γιος της οικογένειας, είναι η αδυναμία της μητέρας του. Δεν του αρέσει να δεσμεύεται, αγαπά τη διασκέδαση και αρκετές φορές είναι ατίθασος, αλλά συγχρόνως φιλότιμος και προσγειωμένος. Δεν θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια όμως δεν είναι λίγες οι φορές που έφερε στο κυριακάτικο τραπέζι διάφορες κοπέλες με τις οποίες είχε δεσμό. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου, αποφασίζει να ενταχθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και φεύγει για την Αφρική, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και την αποχώρηση του ηθοποιού από τη σειρά.

Οικογένεια Χαμπέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Χαρούλα Χαμπέα (Ρένια Λουιζίδου) (1ος-5ος κύκλος): Η Χαρούλα είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη, με τον οποίο έχει πέντε παιδιά: την Μπέλα, τη Λυδία, την Όλγα, τη Μαρίζα και τον Διονύση. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη,ασχολείται με τα οικιακά και είναι αυστηρή και προστατευτική με την οικογένειά της, την οποία αγαπά. Χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα της, καταφέρνει σε διάφορες καταστάσεις να καθοδηγεί τον Βαγγέλη, να παίρνει τις αποφάσεις που εκείνη θέλει, κάνοντάς τον να πιστεύει πως είναι δικές του. Αγαπάει πολύ τη μαγειρική και είναι περήφανη για τις συνταγές της. Στο τέλος της σειράς, βλέποντας όλα τα παιδιά της να ακολουθούν πια τη δική τους πορεία, αποφασίζει να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Βαγγέλη, για να γιατροπορέψει τον θείο της Μάριο που είναι στα τελευταία του αλλά βέβαια και να βρίσκεται κοντά στη Λυδία σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, μιας και τα υπόλοιπα παιδιά της στην Αθήνα είναι τακτοποιημένα και δεν τη χρειάζονται.
  • Βαγγέλης Χαμπέας (Γιώργος Γιαννόπουλος) (1ος-5ος κύκλος): Ο Βαγγέλης είναι σύζυγος της Χαρούλας, διαμένουν στο Αιγάλεω και είναι πατέρας των πέντε παιδιών που έχουν μαζί. Έχει καταγωγή από ένα χωριό της Μεσσήνης, στο οποίο και αναφέρεται συχνά μέσω ιστοριών από τα παιδικά του χρόνια. Είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και διαθέτει δική του αλυσίδα κρεοπωλείων. Άνδρας παλαιών αρχών, καλοφαγάς και ισχυρογνώμων, επιβάλλει τον εαυτό του ως τον αρχηγό της οικογένειας, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται ότι σε δύσκολες καταστάσεις η Χαρούλα είναι αυτή που τον καθοδηγεί να παίρνει τις αποφάσεις "του". Αν και ισχυρογνώμων, παραμένει καλόκαρδος και αφοσιωμένος στη σύζυγο και την οικογένειά του. Αγαπάει όλα του τα παιδιά και τον γαμπρό του Σάββα. Με τον γαμπρό του Μιχάλη βρίσκεται συνεχώς σε κόντρα μιας και είναι άνεργος για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα όλο το βάρος της οικογένειας να το σηκώνει η κόρη του Όλγα. Παρά τις κόντρες και τις διαφωνίες τους, τον αγαπά και προσπαθεί να τον βοηθήσει προσλαμβάνοντάς τον στα μαγαζιά που διαθέτει. Στο τέλος της σειράς, πριν μετακομίσει με τη Χαρούλα στη Θεσσαλονίκη, παραχωρεί την αλυσίδα κρεοπωλείων στον Μιχάλη, λέγοντάς του πως είναι ο μόνος τον οποίο εμπιστεύεται για κάτι τέτοιο.
  • Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη) (1ος-5ος κύκλος): Η Λυδία είναι υπάλληλος σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο. Είναι παντρεμένη με τον Σάββα κι έχουν κάνει μαζί δύο παιδιά: τη Σάντρα και τη Χαρά. Η Λυδία είναι αρκετά αυστηρή με τα παιδιά σε αντίθεση με τον Σάββα. Δεν έχει την καλύτερη σχέση με την πεθερά της, Αλεξάνδρα, κι αν και οι δυο τους βρίσκονται σε συνεχή κόντρα, κατά βάθος υπάρχει αγάπη ανάμεσά τους. Κάθε Κυριακή, μαζί με τον Σάββα, μαζεύονται για φαγητό είτε στο πατρικό της είτε στο πατρικό του άντρα της. Προς το τέλος της σειράς δέχεται μια πρόταση για να δουλέψει υπεύθυνη σε ξενώνα παιδιών στη Θεσσαλονίκη και, αν και δυσκολεύεται αρχικά, τελικά με την ενθάρρυνση του Σάββα αποδέχεται την πρόταση, ο Σάββας παίρνει μετάθεση στη Θεσσαλονίκη και μετακομίζουν οικογενειακώς στη συμπρωτεύουσα.
  • Όλγα Χαμπέα (Σοφία Πανάγου) (1ος-5ος κύκλος): Η Όλγα είναι μία από τις κόρες του Βαγγέλη και της Χαρούλας. Είναι φιλόλογος και παντρεμένη με τον Μιχάλη, με τον οποίο έχουν μία κόρη, την Ειρήνη. Αγαπά πολύ τον σύζυγό της και σε αντίθεση με την οικογένειά της, τον θεωρεί ικανότατο και δραστήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές προστριβές και διαφωνίες ανάμεσα στην ίδια και την υπόλοιπη οικογένεια Χαμπέα. Στον τέταρτο κύκλο της σειράς, κάνει τα χαρτιά της για αναπληρώτρια στην παραμεθόριο και φεύγει για Νευροκόπι, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της. Στον πέμπτο κύκλο πάλι είναι αναπληρώτρια, αυτή τη φορά στη Μεσσήνη. Στο τέλος της σειράς, εκμυστηρεύεται στη Λυδία πως έχει κουραστεί να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά της και την επόμενη χρονιά σκοπεύει να αποδεχτεί θέση μόνο στην Αθήνα, έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στον σύζυγο και την κόρη της. Έχει μια δίδυμη αδελφή, τη Μαρίζα.
  • Μαρίζα Χαμπέα (Σοφία Πανάγου) (guest): Η Μαρίζα είναι η δίδυμη αδερφή της Όλγας και συμμετέχει σε λίγα επεισόδια στη σειρά. Εργάζεται στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, όπου δουλεύει ως επιστήμονας σε μία φαρμακευτική εταιρεία. Είναι ατίθαση, φωνακλού, δεν περιποιείται τον εαυτό της και ανύπαντρη. Η οικογένεια της θεωρεί πως είναι ίδια ο Βαγγέλης. Στον πέμπτο κύκλο η Μαρίζα αποφασίζει να προχωρήσει σοβαρά με τον σύντροφό της, Φρίντριχ, ο οποίος αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ την οικογένεια Χαμπέα.
  • Μιχάλης Μπισμπίκης (Γιάννης Δρακόπουλος) (1ος-5ος κύκλος): Ο Μιχάλης είναι ο σύζυγος της Όλγας και πατέρας της Ειρήνης. Έκλεισε την επιχείρησή του λόγω χρέους και από τότε προσπαθεί να βρει μια διευθυντική θέση σε κάποια εταιρία, έτσι ώστε να έχει ένα μισθό χωρίς να κοπιάζει ιδιαίτερα. Θεωρεί τον εαυτό του ικανό κι ευφυέστατο και αν και οκνηρός, κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις από τον πεθερό του, είναι καλόκαρδος και αγαπάει την οικογένειά του. Καταπιάνεται με διάφορες δουλειές στην πορεία, ενώ όταν φεύγει η Όλγα για Νευροκόπι, πιάνει δουλειά στο κρεοπωλείο του Βαγγέλη. Στο τέλος της σειράς, ο Βαγγέλης του παραχωρεί την αλυσίδα κρεοπωλείων, αφού θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.
  • Μπέλα-Πελαγία Χαμπέα (Βίβιαν Κοντομάρη) (1ος-5ος κύκλος): Η Μπέλα είναι η μεγαλύτερη κόρη της Χαρούλας και του Βαγγέλη. Είναι ανύπαντρη κι εργάζεται σε ένα από τα κρεοπωλεία του πατέρα της. Τρέφει ανασφάλειες, είναι αναβλητική και δεν έχει καταφέρει να κατασταλάξει ως προς το τι θέλει από τη ζωή της. Στον τέταρτο κύκλο αποφασίζει να αφήσει το χασάπικο και να γίνει συγγραφέας κάτι το οποίο καταφέρνει με επιτυχία και σύντομα εκδίδει το πρώτο της βιβλίο. Με αυτό, έχει πια κατασταλάξει στο τι θέλει όσον αφορά τα επαγγελματικά της και, αν και αρχικά η οικογένειά της είναι αντίθετη με την ιδέα της συγγραφής, τελικά το αποδέχονται και στηρίζουν την απόφασή της. Στον πέμπτο κύκλο της κάνουν πρόταση να μεταφερθεί μία από τις ιστορίες της στην τηλεόραση και να αναλάβει η ίδια το σενάριο. Εξαιτίας αυτής της πρότασης, γνωρίζει τον Τάκη, ο οποίος είναι ο επιμελητής της, και οι δυο τους γίνονται ζευγάρι. Στο τελευταίο επεισόδιο μετακομίζει στο πατρικό της μαζί του, αφού οι γονείς της έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.
  • Διονύσης Χαμπέας (Σόλων Τσούνης) (1ος-5ος κύκλος): Ο Διονύσης είναι ο μόνος γιος της οικογένειας Χαμπέα, έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από την υπόλοιπη οικογένεια κι έχει δεσμό με την Αλίνα. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, κάτι που εκνευρίζει τον πατέρα του μιας και θα τον ήθελε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, ενώ στη συνέχεια απασχολείται και με την καλλιέργεια σε ένα μικρό χωράφι που του αγόρασε ο πατέρας του. Είναι χορτοφάγος, οικολόγος και περιβαλλοντιστής. Αν και κατά του γάμου, προς το τέλος του δεύτερου κύκλου κάνει πρόταση γάμου στην Αλίνα, την οποία εκείνη αποδέχεται. Οι δυο τους όμως χωρίζουν όταν η Αλίνα φεύγει για ένα πρόγραμμα στην Ινδία κι εκείνος δεν μπορεί να την ακολουθήσει εξαιτίας της θητείας που πρέπει να υπηρετήσει στο στρατό. Ωστόσο, στο τέλος του τέταρτου κύκλου η Αλίνα επιστρέφει ανακοινώντάς του πως περιμένει το παιδί του, αποτέλεσμα μιας σύντομης επανασύνδεσης που είχαν λίγο καιρό πριν, και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ο γάμος τους γίνεται στο τέλος του τέταρτου κύκλου, ενώ στον πέμπτο υποδέχονται τον γιο τους, τον οποίο ονομάζουν Βαγγέλη. Στο τέλος της σειράς μετακομίζουν σε ένα σπίτι στην Κηφισιά, ενώ πριν έμεναν μαζί με τη Χαρούλα και τον Βαγγέλη.
  • Αλίνα Μανωλάκη (Γωγώ Καρτσάνα) (1-2ος κύκλος/3-4 κύκλος ως guest/5ος κύκλος): Η Αλίνα είναι δασκάλα γιόγκα κι η κοπέλα του Διονύση. Όπως κι εκείνος, η Αλίνα είναι χορτοφάγος και οικολόγος. Είναι αντίθετη σε οτιδήποτε το συμβατικό, ενώ αγαπάει την οικογένεια του Διονύση, αισθήματα τα οποία είναι αμοιβαία. Παρόλο που αρχικά είναι αντίθετη με την ιδέα του γάμου, όταν ο Διονύσης της κάνει πρόταση γάμου προς το τέλος του δεύτερου κύκλου, την αποδέχεται. Ωστόσο, η Αλίνα φεύγει για πρόγραμμα στην Ινδία όπου ο Διονύσης δεν μπορεί να την ακολουθήσει λόγω της θητείας του στο στρατό, κι ένα μήνα αργότερα τον χωρίζει μέσω Skype. Στο τέλος του τέταρτου κύκλου επιστρέφει ανακοινώνοντας στον Διονύση πως περιμένει το παιδί του, αποτέλεσμα μιας σύντομης επανασύνδεσης που είχαν λίγο καιρό πριν, και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ο γάμος τους γίνεται στο τέλος του τέταρτου κύκλου, ενώ στον πέμπτο υποδέχονται τον γιο τους, τον οποίο ονομάζουν Βαγγέλη. Στο τέλος της σειράς μετακομίζουν σε ένα σπίτι στην Κηφισιά, ενώ πριν έμεναν μαζί με τη Χαρούλα και τον Βαγγέλη.

Γενεαλογικό δέντρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κωδικός γενεαλογικού δέντρου χαρακτήρων
Βασικό καστ --- Διαζύγιο μεταξύ δύο χαρακτήρων
Βασικό ζευγάρι της σειράς Μέλη οικογένειας που δεν ανήκουν στο βασικό καστ
Μέλη οικογένειας που ανήκαν στο βασικό καστ αλλά αποχώρησαν από τη σειρά


 
 
 
 
 
 
 
Μενέλαος Τριανταφύλλου
 
Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βαγγέλης Χαμπέας
 
 
 
Χαρούλα Χαμπέα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βέρα
 
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
 
Αντωνία
Τσιρίδου
 
 
 
 
Σάββας Τριανταφύλλου
 
Λυδία Χαμπέα
 
 
 
 
Όλγα Χαμπέα
 
Μιχάλης Μπισμπίκης
 
 
 
 
Διονύσης Χαμπέας
 
Αλίνα Μανωλάκη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Άρης Τριανταφύλλου
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαρίζα Χαμπέα
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπέλλα Χαμπέα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μένιος Τριανταφύλλου
 
Σπύρος Τριανταφύλλου
 
 
 
 
 
Σάντρα Τριανταφύλλου
 
Χαρά Τριανταφύλλου
 
 
 
 
 
Ειρήνη Μπισμπίκη
 
 
 
 
 
 
 
Βαγγέλης Χαμπέας

Προβολή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά άρχισε να προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:00, αλλά λόγω των υψηλών νούμερων τηλεθέασης, το κανάλι αποφάσισε να προβάλλει τη σειρά δύο φορές την εβδομάδα, και έτσι μετά το πρώτο μισό της σεζόν, από τον Φεβρουάριο του 2015, η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή. Προς το τέλος του 1ου κύκλου, από τις 18 Μαΐου και μετά, η σειρά άλλαξε ημέρα και ώρα προβολής και προβαλλόταν κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45. Στον 2ο κύκλο, από τις 11 Μαΐου 2016, η σειρά άλλαξε μέρες προβολής και μετακινήθηκε από Πέμπτη και Παρασκευή σε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00, λόγω της πρεμιέρας του X-Factor στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ, όπως και έμεινε, μέχρι το τέλος του 3ου κύκλου. Στον 4ο κύκλο, οι ημέρες προβολής άλλαξαν ξανά και από Τετάρτη και Πέμπτη μετακινήθηκαν σε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:00, ενώ από το 2018, η σειρά άλλαξε πάλι ημέρες προβολής, με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, οι οποίες παρέμειναν έτσι, μέχρι και το τέλος της σειράς τον Ιούνιο του 2019.

Στην Κύπρο, ο 4ος κύκλος προβαλλόταν κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ ο 5ος, παρόλο που αρχικά προβαλλόταν κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τη μέση της σεζόν άρχισε να προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος Επεισόδια
συμμετοχής
Κύκλοι
συμμετοχής
Μίρκα Παπακωνσταντίνου Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου 171 1-5
Παύλος Ορκόπουλος Μενέλαος Τριανταφύλλου 177 1-5
Ρένια Λουιζίδου Χαρούλα Χαμπέα 182 1-5
Γιώργος Γιαννόπουλος Βαγγέλης Χαμπέας 178 1-5
Βάσω Λασκαράκη Λυδία Χαμπέα 307 1-5
Μελέτης Ηλίας Σάββας Τριανταφύλλου 307 1-5
Αλέξανδρος Μπουρδούμης Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου 164 1-5
Ιωάννα Ασημακοπούλου Αντωνία Τσιρίδου 166 1-5
Σοφία Πανάγου Όλγα/Μαρίζα Χαμπέα 164 1-5
Γιάννης Δρακόπουλος Μιχάλης Μπισμπίκης 164 1-5
Ευθύμης Ζησάκης Άρης Τριανταφύλλου 120 1-4[α]
Βίβιαν Κοντομάρη Μπέλα Χαμπέα 170 1-5
Σόλων Τσούνης Διονύσης Χαμπέας 162 1-5
Γωγώ Καρτσάνα Αλίνα Μανωλάκη 95 1-2, 5
3-4 (έκτακτες συμμετοχές)
Παιδιά που συμμετέχουν
Ηθοποιός Ρόλος Κύκλοι
συμμετοχής
Μαρία Αικατερίνη Κόλλα Σάντρα Τριανταφύλλου 1
Βάσια Γκολφινοπούλου 2-5
Ιωάννα Παπαδοπούλου Χαρά Τριανταφύλλου 1
Ηλιάνα Γαλάνη 2-5
Δημήτρης Πρεσβείας Μένιος Τριανταφύλλου 1
Κωνσταντίνος Χρυσομαλλίδης 2-5
Λυδία Βασιλική Σάββα Ειρήνη Μπισμπίκη 1
Μαριτίνα Αλαφογιάννη 2-4
Δήμητρα Γεωργακοπούλου 5
Παναγιώτης Γραμματσούλιας Βαγγέλης Χαμπέας 5
Σεραφείμ Κατσομήτρος Σπύρος Τριανταφύλλου 5

Επισκόπηση σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Επεισόδια Α' Προβολή Τηλεθέαση
Σύνολο (15-44/18-54)[17]
Πρεμιέρα κύκλου Φινάλε κύκλου Πρεμιέρα κύκλου Φινάλε κύκλου
1 52 23 Οκτωβρίου 2014 23 Ιουνίου 2015 34.5% (34.6%)[18] 18.6%[19]
1 Οκτωβρίου 2015 9 Οκτωβρίου 2015 22.1% (24.4%)[20] 22.2%[21]
2 66 15 Οκτωβρίου 2015 7 Ιουλίου 2016 21.4%[22] 21.3%[23]
3 66 5 Οκτωβρίου 2016 29 Ιουνίου 2017 21.7% (28%)[24] 23.5% (30.3%)[25]
4 62 5 Οκτωβρίου 2017 26 Ιουνίου 2018 25.5% (25.3%)[26] 21%[27]
5 61 1 Οκτωβρίου 2018 25 Ιουνίου 2019 25.9% (25.6%)[28] 26.1% (28.1%)[29]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Ευθύμης Ζησάκης αποχώρησε από τη σειρά κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου,[14][15] με την τελευταία του εμφάνιση να πραγματοποιείται στο επεισόδιο 222. Ωστόσο, το όνομά του συνέχισε να εμφανίζεται κανονικά στους τίτλους αρχής των μετέπειτα επεισοδίων του κύκλου μέχρι και το τέλος αυτού. Επίσημα, η ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη σειρά έγινε από τον ίδιο, μετά το τέλος του κύκλου, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.[16]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Keshet international's "Your Family or Mine", adapted for Greece». Multi Channel. 13 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2015. 
  2. Κολλιόπουλος, Θοδωρής (14 Ιανουαρίου 2015). «Ακούστε 17+1 τραγούδια από τις τηλεοπτικές σειρές της φετινής σεζόν». Tralala. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2015. 
  3. Ευθυμιάδου, Πέννη (30 Οκτωβρίου 2014). «Μια σειρά... τραγούδια! Όλα τα soundtracks των αγαπημένων ελληνικών σίριαλ!». Athens Magazine. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2015. 
  4. «"Το σόι σου": Νέα σειρά στον Alpha». News Bomb. 20 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουλίου 2015. 
  5. «Ποιοι δεν θα συνεχίσουν του χρόνου στο Alpha;». Madata. 24 Απριλίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2015. 
  6. «"Το σόι σου": Πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου». Gossip TV. 23 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2015. 
  7. Καρτσάκη, Κάλλια (14 Ιουλίου 2016). «Στην κορυφή της τηλεθέασης το Σόι σου!». People Greece. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2016. 
  8. ««Το σόι σου» πήρε το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν!». zappit. 11 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2017. 
  9. Παππά, Τεριάννα (22 Μαΐου 2018). «Οι «αυλαίες» και τα... σιγουράκια». Espresso. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2018. 
  10. «Αποκλειστικό: Τέλος «Το Σόι Σου» από τον Alpha». People Greece. 3 Μαΐου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2019. 
  11. «Γιώργος Γιαννόπουλος: Πικραμένος με το τέλος της σειράς «Το Σόι σου»». Gossip TV. 11 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2019. 
  12. «Δάκρυα και συγκίνηση των πρωταγωνιστών στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς το «Σόι σου»». Newsbeast. 26 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019. 
  13. «Το σόι σου: Συγκίνηση και δάκρυα από τους πρωταγωνιστές στην προβολή του τελευταίου επεισοδίου (Vid)». Gossip TV. 26 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019. 
  14. Χρήστου, Παύλος (31 Μαρτίου 2018). «Εκτός Alpha ο Ευθύμης Ζησάκης: Αποχωρεί από το Σόι σου!». People Greece. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Απριλίου 2018. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2018. 
  15. Δήμος, Ηλίας (31 Μαρτίου 2018). «Ξαφνικό τέλος από το «Σόι»! Ο λόγος που βρέθηκε εκτός Alpha & το νέο του επαγγελματικό βήμα». Yupiii. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2018. 
  16. Ζιώγας, Χρήστος (5 Ιουλίου 2018). «Το "Σόι σου": Αποχωρεί από την τηλεοπτική σειρά του Alpha και μας το ανακοίνωσε μέσω instagram». FThis. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2018. 
  17. Από την 1η Φεβρουαρίου 2018, το νεανικό κοινό άλλαξε από 15-44 σε 18-54«Τα νούμερα τηλεθέασης άλλαξαν». ZappIt. 2 Φεβρουαρίου 2018. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 7 Μαΐου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  18. «Υψηλά νούμερα τηλεθέασης για το "Σόι" του ALPHA». New Post. 24 Οκτωβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Αυγούστου 2020. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018. 
  19. «Ημερήσιο τηλεβαρόμετρο - Top 10». Nielsen Audience Measurement. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  20. «AGB: Τι νούμερα τηλεθέασης έκαναν το Μπρούσκο και Το Σόι σου». Opinion Post. 2 Οκτωβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015. 
  21. «Ημερήσιο τηλεβαρόμετρο - Top 10». Nielsen Audience Measurement. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  22. «Ημερήσιο τηλεβαρόμετρο - Top 10». Nielsen Audience Measurement. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  23. «Ημερήσιο τηλεβαρόμετρο - Top 10». Nielsen Audience Measurement. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  24. Σκρομπόλας, Γιώργος (6 Οκτωβρίου 2016). «Τηλεθέαση: Το Σόι έκανε πρεμιέρα και πέρασε 10 μονάδες πάνω από το Μπρούσκο». ZappIt. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  25. «Το «Happy Day» δεν είναι και τόσο…happy, η άνοδος της Καγιά και το «Σόι» αποχαιρέτησε με υψηλή τηλεθέαση!». TV 24. 30 Ιουνίου 2017. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  26. Σκρομπόλας, Γιώργος (6 Οκτωβρίου 2017). «Τηλεθέαση: Το Nomads σάρωσε στο δυναμικό κοινό!»». ZappIt. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  27. «Τηλεθέαση για 26.06.2018». Free Gossip. 27 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. [νεκρός σύνδεσμος]
  28. Σαββίδης, Λευτέρης (2 Οκτωβρίου 2018). «Τηλεθέαση: Πόλεμος στην Prime Time. Ταλέντο και GNTM, απέναντι στις σειρές του ΑΝΤ1 και του Alpha». News 24/7. Ανακτήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019. 
  29. «Δείτε τι νούμερα τηλεθέασης έκανε το τελευταίο οικογενειακό τραπέζι που έστρωσε το "Σόι σου"». Enter TV. 26 Ιουνίου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]