Τζον Μπους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζον Μπους
Ο Τζον Μπους με τους Anthrax το 2009
Πληροφορίες
Γέννηση24  Αυγούστου 1963
Λος Άντζελες
ΚαταγωγήΛος Άντζελες, ΗΠΑ
EίδοςHeavy Metal, Thrash Metal, Groove Metal, Alternative Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΦωνητικά
Παρουσία1982 - σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαMetal Blade, Roadrunner, Spinefarm
ΣυμμετοχέςArmored Saint, Anthrax
Ιστότοπος
http://www.armoredsaint.com/

Ο Τζον Μπους (αγγλ. "John Bush", 24 Αυγούστου 1963) είναι Αμερικάνος τραγουδιστής του χέβι μέταλ συγκροτήματος Armored Saint, ενώ στο παρελθόν είχε αναλάβει το μικρόφωνο των Anthrax για πάνω από δέκα χρόνια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπους γεννήθηκε το 1963 στο Λος Άντζελες.

Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε όταν βρισκόταν σε ηλικία 19 ετών και δημιούργησε τους Armored Saint μαζί με τους κιθαρίστες Ντέιβιντ Πρίτσαρντ και Φιλ Σάντοβαλ, τον μπασίστα Μάικ Ζάπουτιλ και το ντράμερ Γκόνζο Σάντοβαλ. Την ίδια περίοδο του προτάθηκε να αναλάβει τα φωνητικά στους Metallica, αλλά αρνήθηκε λόγω της φιλικής σχέσης που είχε με τα υπόλοιπα μέλη των Armored Saint. Μαζί τους, κυκλοφόρησε τέσσερα στούντιο άλμπουμ, ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ και ένα ΕΡ.

Το 1992 αποχώρησε από το συγκρότημα για να αντικαταστήσει τον Τζόι Μπελαντόνα στους Anthrax και οι Armored Saint διαλύθηκαν. Με τους Anthrax, ο Μπους ηχογράφησε το "Sound of White Noise" το 1993, το οποίο σκαρφάλωσε στο Top-10 του Billboard και έγινε χρυσό. Ακολούθησαν τρία, λιγότερο επιτυχημένα άλμπουμ ("Stomp 442" το 1995, "Volume 8: The Threat Is Real" το 1998 και "We've Come for you All" το 2003), με τον Μπους να αποχωρεί μετά την επανηχογράφηση επιτυχιών του συγκροτήματος από την πρώτη του εποχή, για την συλλογή "The Greater of Two Evils", το 2004.

Παράλληλα, με την δραστηριότητα του με τους Anthrax, ο Μπους επανήλθε στο προσκήνιο με τους Armored Saint οι οποίοι επανενώθηκαν το 1999, ηχογραφώντας το "Revelation" την επόμενη χρονιά, ακολουθούμενο από μία σύντομη περιοδεία.
Στις αρχές του 2005, οι Anthrax ανακοίνωσαν την επανένωση της σύνθεσης τους με τον Μπελαντόνα στα φωνητικά, χωρίς να αποκλείουν μελλοντική συνεργασία και πάλι με τον Μπους. Στις αρχές του 2007, ο Μπελαντόνα αποχώρησε και πάλι και οι φήμες για επιστροφή του Μπους αναζωπυρώθηκαν, αλλά τελικά τα φωνητικά του συγκροτήματος ανέλαβε ο Νταν Νέλσον.

Τον Αύγουστο του 2009, ο Μπους επέστρεψε τελικά στους Anthrax για μία ζωντανή εμφάνιση στο "Sonisphere festival" της Αγγλίας, ενώ ακολούθησαν έξι ακόμη εμφανίσεις, στο "Loud Park Festival" τον Οκτώβριο του 2009 και μερικές συναυλίες για την αυστραλιανή "Soundwave tour", τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Μπους αρνήθηκε να γίνει επίσημο μέλος των Anthrax και πάλι, με αποτέλεσμα να επανενταχθεί στο συγκρότημα ο Μπελαντόνα.

Το 2010, οι Armored Saint κυκλοφόρησαν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "La Raza", μετά από εννέα χρόνια απραξίας.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Armored Saint[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

με τους Anthrax[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλες συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Joey Vera - A Thousand Faces (1994)
  • Six Feet Under - Graveyard Classics (2000)
  • Nuclear Blast Allstars - Out of the Dark (2007)
  • Long Distance Calling - Long Distance Calling (2011)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]