Σι Εμ Πανκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Σι Εμ Πανκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση26  Οκτωβρίου 1978
Σικάγο
ΚατοικίαLockport
ΨευδώνυμοCM Punk
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θρησκείααθεϊσμός[1]
Ύψος185 cm Edit this on Wikidata
Βάρος99 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςLockport Township High School[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας
επαγγελματίας παλαιστής (1999–2014)[3]
ηθοποιός
παλαιστής μικτών πολεμικών τεχνών (2014–2018)
επαγγελματίας παλαιστής (2021–2023)
ΕργοδότηςWorld Wrestling Entertainment (2005–2014)
Ultimate Fighting Championship (2014–2021)
Ring of Honor (2002–2005)
All Elite Wrestling (2021–2023)
Pro Wrestling Guerrilla (2003–2005)
Περίοδος ακμής1999 - 2023
Οικογένεια
ΣύζυγοςΈι Τζέι Λι (από 2014)
ΣύντροφοςMaria Kanellis (2005–2007)
Έιμι Ντουμάς (2009–2010)
Έι Τζέι Λι (Απριλίου 2014 – Ιουνίου 2014)
ΑδέλφιαMike Brooks
Ιστότοπος
cmpunk.com
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Phillip Jack Brooks (26 Οκτωβρίου 1978) είναι Αμερικανός παλαιστής και πρώην MMA Fighter. Είναι γνωστός για την πορεία του στην εταιρεία πάλης WWE. Στα ρινγκ παλεύει ως CM Punk (Σι Εμ Πανκ).

Είναι αναγνωρισμένος από το WWE ως ο μεγαλύτερης διάρκειας Πρωταθλητής WWE της σύγχρονης εποχής. Έχει αναδειχθεί 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, κερδίζοντας δύο φορές τον Τίτλο WWE, τρεις φορές τον Τίτλο Βαρέων Βαρών WWE και μία φορά τον Παγκόσμιο Τίτλο του Ring of Honor.

Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει σε δύο αγώνες Money in the Bank σε δύο συνεχόμενες χρονιές και ο πρώτος παλαιστής που κέρδισε γρηγορότερα τον παγκόσμιο, ομαδικό και δευτερεύοντα τίτλο στο WWE, συγκεκριμένα μέσα σε 203 ημέρες.

Καριέρα στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ECW (2006-2008)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανκ ως Πρωταθλητής ECW.

Ο Πανκ έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο την 1η Αυγούστου του 2006 και νίκησε τον Τζάστιν Κρέντιμπλ. Στη συνέχεια καθιερώθηκε στο ECW με το χαρακτήρα του Straight Edge Superstar (δηλαδή απέρριπτε το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά) και έμεινε αήττητος για αρκετούς μήνες. Μερικά από τα θύματα του ήταν οι Κρίστοφερ Άντερσον, Στίβι Ρίτσαρντς και Σέινον Μουρ.

Έπειτα η σύντροφος του Μάικ Νοξ, η νεαρή Κέλι Κέλι άρχισε να τρέφει αισθήματα για τον Πανκ και άρχισε μια κόντρα μεταξύ των δυο ανδρών. Πάλεψαν δυο φορές μεταξύ τους και ο Πανκ νίκησε και τις δυο φορές.

Στο December to Dismember, συμμετείχε στον αγώνα Θαλάμου Εξόντωσης και προσπάθησε να κερδίσει το Πρωτάθλημα ECW, αλλά αποκλείστηκε από τον Ρομπ Βαν Νταμ. Στη συνέχεια άρχισε κόντρες με τους Χάρντκορ Χόλι και Ματ Στράικερ, αλλά έχασε και από τους δυο. Το 2007 ο Πανκ συμμετείχε και στον αγώνα Money in the Bank στη WrestleMania 23 χωρίς όμως να πάρει τη νίκη.

Σύντομα, ο Πανκ άρχισε να διεκδικεί το Πρωτάθλημα ECW, απέναντι στον Τζόνι Νάιτρο. Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο Πανκ έγινε ο νέος πρωταθλητής τον Σεπτέμβριο. Έπειτα, υπερασπίστηκε το τίτλο ενάντια στους Ελάιτζαν Μπερκ (στο Unforgiven), Μπιγκ Ντάντι Βι (στο No Mercy με DQ), Μιζ (στο Cyber Sunday), Μόρισον και Μιζ (στο Survivor Series). Τον Ιανουάριο του 2008 ο Τσάβο Γκερέρο, με τη βοήθεια του Ετζ, του πήρε τον τίτλο.

Διάφορα Πρωταθλήματα και Money in The Bank (2008-2009)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανκ ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών.

Στη WrestleMania XXIV, ο Πανκ κέρδισε στον αγώνα Money in the Bank, αφού νίκησε τους Κρις Τζέρικο, Εμ Βι Πι, Σέλτον Μπέντζαμιν, Τζον Μόρισον, Καρλίτο και Μίστερ Κένεντι. Το έπαθλο ήταν η βαλίτσα Money in the Bank, που περιείχε συμβόλαιο για αγώνα παγκόσμιου τίτλου, οποιαδήποτε στιγμή. Όταν ο Πανκ έφθασε στο Raw χρησιμοποίησε τη βαλίτσα εις βάρος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Ετζ και έγινε ο νέος Πρωταθλητής. Η πρώτη υπεράσπιση τίτλου, έγινε ενάντια στον Τζον "Μπράντσο" Λέιφιλντ. Για τέσσερις μήνες ο Πανκ κατάφερε να κρατήσει τον τίτλο, όμως αναγκάστηκε να τον αφήσει όταν τραυματίστηκε (σεναριακά) στο Unforgiven από τον Ράντυ Όρτον και τη Λέγκασι.

Τον Οκτώβριο μαζί με τον Κόφι Κίνγκστον έγιναν οι νέοι Παγκόσμιοι Ομαδικοί Πρωταθλητές, αφού νίκησαν δύο μέλη της Λέγκασι, τους Κόντι Ρόουντς και Τεντ Ντιμπιάσι. Κράτησαν τους τίτλους για δύο μήνες και τους έχασαν από τους Μιζ & Τζον Μόρισον το Δεκέμβριο.

Στις 19 Ιανουαρίου 2009, ο Πανκ νίκησε τον Γουίλιαμ Ρίγκαλ και έγινε ο νέος Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Αυτό τον έκανε Πρωταθλητή Triple Crown, καθώς είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα και το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Ο Πανκ κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις αυτούς τίτλους μέσα σε διάστημα 203 ημερών και είναι ο μόνος παλαιστής που το κατάφερε τόσο γρήγορα. Τον Μάρτιο έχασε τον Διηπειρωτικό τίτλο από τον Τζον "Μπράντσο" Λέιφιλντ.

Στη WrestleMania XXV, ο Σι Εμ Πανκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τον αγώνα Money in the Bank. Στο Extreme Rules, "εξαργύρωσε" τη βαλίτσα εις βάρος του Τζεφ Χάρντι και έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών. Στο Bash, ο Πανκ διατήρησε τον τίτλο αντικανονικά, αφού κλώτσησε τον διαιτητή στο κεφάλι και έγινε heel (δηλαδή κακός). Στο Night of Champions, ο Τζεφ Χάρντι νίκησε τον Πανκ και έγινε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, όμως ο Πανκ πήρε πίσω τον τίτλο στο SummerSlam, σε έναν αγώνα TLC. Μετά απο τον αγώνα ο Αντερτέικερ επιτέθηκε στον Πανκ, αρχίζοντας κόντρα μαζί του. Στις 28 Αυγούστου ο Πανκ νίκησε τον Τζεφ Χάρντι σε έναν αγώνα στον οποίο ο ηττημένος θα έπρεπε να αποχωρήσει από το WWE.

Στο Breaking Point, ο Πανκ με εξωτερική βοήθεια, υπερασπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών εναντίον του Αντερτέικερ, αλλά έχασε απο αυτόν στο Hell in a Cell. Ο Πανκ απέτυχε να κατακτήσει τον τίτλο όταν αντιμετώπισε τον Αντερτέικερ στο SmackDown και στο Bragging Rights όταν αντιμετώπισε τους Αντερτέικερ, Ρέι Μιστέριο και Μπατίστα.

Ο Πανκ με τη Straight Edge Society.

Straight Edge Society (2009-2010)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 27 Νοεμβρίου, ο Πανκ άφησε το στυλ που είχε και υιοθέτησε έναν νέο πιο σκοτεινό χαρακτήρα, βάζοντας άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, χωρίς ανθυγιεινές καταχρήσεις.

Ο Λουκ Γκάλοους ήταν ο πρώτος παλαιστής που συμμάχησε μαζί του, ενώ μετά ακολούθησε και η Σερίνα. Το γκρουπ των τριών παλαιστών, ονομάστηκε Straight Edge Society. Στο Elimination Chamber στον ομώνυμο αγώνα, ο Πανκ αποκλείστηκε από τον μασκοφόρο Ρέι Μιστέριο και άρχισε μια κόντρα μεταξύ τους, η οποία κορυφώθηκε στη WrestleMania. Ο Μιστέριο νίκησε στη WrestleMania, αλλά ο Πανκ τον νίκησε στο Extreme Rules με τη βοήθεια του νέου μέλους της SES, του Τζόι Μέρκιουρι. Στο Over τhe Limit, ο Ρέι νίκησε τον Πανκ σε έναν αγώνα Hair vs Mask (Μαλλιά έναντι μάσκας) και του ξύρισε τα μαλλιά.

Ο Πανκ συνέχισε να αγωνίζεται φορώντας μάσκα για να κρύψει τη φαλάκρα του. Στο Fatal 4 Way, απέτυχε να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών απέναντι στους Μπιγκ Σόου, Ρέι Μιστέριο και τον πρωταθλητή Τζακ Σουάγκερ.

Στο SummerSlam, η Straight Edge Society αντιμετώπισε τον γιγαντόσωμο Μπιγκ Σόου, με τον Πανκ να τους εγκαταλείπει λίγο πριν την ήττα τους. Τον επόμενο μήνα, ο Μπιγκ Σόου νίκησε τον Σι Εμ Πανκ στο Night of Champions. Σύντομα, η ομάδα διαλύθηκε οριστικά.

New Nexus (2010-2011)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανκ ως αρχηγός της New Nexus.

Τον Οκτώβριο, ο Σι Εμ Πανκ μετεγγράφηκε στο Raw. Εκεί τραυμάτισε τον Έβαν Μπορν και εκπροσώπησε το Raw σε ομαδικό αγώνα στο Bragging Rights, στον οποίο έχασαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Πανκ τραυματίστηκε και γι'αυτό δεν θα μπορούσε να αγωνίζεται. Από τις 22 Νοεμβρίου ανέλαβε χρέη σχολιαστή αγώνων, για να εμφανίζεται στη τηλεόραση. Στους αγώνες που σχολίαζε συνήθως έπαιρνε το μέρος των heels (δηλαδή των κακών) και κατέκρινε τις επιθέσεις που έκανε ο Τζον Σίνα στη Nexus (Ελλ:Νέξους).

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, ο Πανκ σταμάτησε το σχολιασμό αγώνων και επιτέθηκε δυο φορές στον Τζον Σίνα με σιδερένια καρέκλα. Ο Πανκ αργότερα αποκάλυψε πως έκανε αυτές τις επιθέσεις επειδή ήθελε να γίνει ο αρχηγός της Nexus και όταν κατάφερε να γίνει διέταξε τους υπόλοιπους να επιτεθούν στον Ράντυ Όρτον. Αυτό το έκανε επειδή ο Όρτον το 2008, του είχε κοστίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Το 2011 στο Royal Rumble, ο Πανκ εισέβαλε στον αγώνα του Όρτον, στερώντας του το Πρωτάθλημα WWE. Οι δύο τους πάλεψαν στη WrestleMania XXVII και στο Extreme Rules σε αγώνα last man standing, με τον Πανκ να χάνει και στους δύο αγώνες.

Κόντρα με τον Τζον Σίνα και Πρωτάθλημα WWE (2011-2012)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα αντιμέτωπος με τον Πανκ.

Τον Ιούνιο νίκησε αντικανονικά τον Πρωταθλητή WWE, Τζον Σίνα αν και δεν πάλευαν για τον τίτλο, έπειτα νίκησε τον Ρέι Μιστέριο στο Capitol Punishment και νίκησε τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο για να κερδίσει μια ευκαιρία διεκδίκησης του Πρωταθλήματος WWE.

Ο Πανκ αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο του θα έληγε στο Money in the Bank και πως σκόπευε φεύγοντας από την εταιρεία να πάρει το Πρωτάθλημα WWE μαζί του. Το σενάριο συνεχίστηκε με μία σοκαριστική ομιλία του Σι Εμ Πανκ στο Raw, στην οποία σχολίασε τον τρόπο που διοικείται η εταιρία, αναφέρθηκε σε ανταγωνιστικές εταιρείες και επιτέθηκε με ύβρεις προς τον ιδιοκτήτη Βινς Μακμάν, τη Στέφανι Μακμάν και τον Τριπλ Έιτς. Μετά από αυτό αποκλείστηκε από τα τηλεοπτικά προγράμματα του WWE, αλλά ο Τζον Σίνα έπεισε τον Βινς Μακμάν να αλλάξει την απόφαση του.

Δυο εβδομάδες αργότερα στο Money in the Bank, ο Πανκ νίκησε τον Τζον Σίνα και κέρδισε το Πρωτάθλημα WWE στη τελευταία του νύχτα ως παλαιστής του WWE. Αμέσως μετά αποχώρησε από το WWE μαζί με τον τίτλο. Στη πραγματικότητα, όλο αυτό ήταν ένα τηλεοπτικό σενάριο και ο Πανκ παρέμενε παλαιστής της εταιρείας. Όσο έλειπε ο Πανκ, έγινε ένα τουρνουά για να αναδειχθεί ο νέος Πρωταθλητής WWE και ο νικητής ήταν ο Ρέι Μιστέριο. Ο Μιστέριο την ίδια μέρα έχασε τον τίτλο από τον Τζον Σίνα.

Την ώρα που πανηγύριζε ο Σίνα, ο Σι Εμ Πανκ επέστρεψε με τον τίτλο του και άρχισε η κόντρα των δυο πρωταθλητών. Ο νέος διευθυντής, Τριπλ Έιτς όρισε έναν αγώνα για το Πρωτάθλημα WWE στο SummerSlam. Εκεί ο Πανκ νίκησε τον Σίνα, αλλά στη συνέχεια ο Κέβιν Νας επιτέθηκε στον Πανκ. Αμέσως ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο "εξαργύρωσε" τη βαλίτσα Money in the Bank και έγινε ο νέος Πρωταθλητής WWE.

Ο Πανκ ως Πρωταθλητής WWE στην WrestleMania 28.

Έπειτα, υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους Σι Εμ Πανκ και Κέβιν Νας. Ο Τριπλ Έιτς όρισε έναν αγώνα μεταξύ τους στο Night of Champions, όμως οι προσβολές του Πανκ απέναντι του, τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και αντικατέστησε τον Κέβιν Νας. Στο Night of Champions, ο Τριπλ Έιτς κατάφερε να νικήσει τον Πανκ. Στο Hell in a Cell, ο Σι Εμ Πανκ αντιμετώπισε τους Σίνα και Ντελ Ρίο σε έναν αγώνα μέσα σε κλουβί, με τον Ντελ Ρίο να νικά, χάρη σε ύπουλες τακτικές. Μετά τον αγώνα οι Μιζ και Αρ Τρουθ επιτέθηκαν σε όλους. Στο Vengeance, ο Πανκ και ο Τριπλ Έιτς συμμάχησαν για να αντιμετωπίσουν την ομάδα των Μιζ και Αρ Τρουθ. Έχασαν αυτόν τον αγώνα εξαιτίας του Κέβιν Νας, ο οποίος επιτέθηκε στον Τριπλ Έιτς, τραβώντας τη προσοχή του Πανκ, με τους αντιπάλους τους να το εκμεταλλευτούν και να νικήσουν.

Στο Survivor Series, ο Πανκ υπέταξε τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, για να γίνει για δεύτερη φορά Πρωταθλητής WWE. Στις 28 Νοεμβρίου στο Raw, νίκησε τον Ντελ Ρίο σε έναν επαναληπτικό αγώνα. Στο TLC, σε έναν αγώνα με τραπέζια, σκάλες και καρέκλες, νίκησε τους Μιζ και Ντελ Ρίο, για να υπερασπιστεί τον τίτλο. Στη συνέχεια ο Πανκ άρχισε κόντρα με τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις, ο οποίος έκανε κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του Πανκ. Υπήρξαν πολλές λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, οι οποίες συνήθως τελείωναν με βίαιο τρόπο. Στο Royal Rumble του 2012, ο Πανκ νίκησε τον Ντολφ Ζίγκλερ και υπερασπίστηκε το τίτλο του. Την επόμενη μέρα στο Raw, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Πανκ, ο Κρις Τζέρικο μπήκε στο ρινγκ και του επιτέθηκε. Μια εβδομάδα μετά, ο Τζέρικο έβγαλε λόγο μετά την επιστροφή του, λέγοντας πως όλοι τον αντιγράφουν και περισσότερο ο Πανκ. Στο Elimination Chamber, ο Πανκ υπερασπίστηκε το τίτλο του κόντρα στους Ντολφ Ζίγκλερ, Μιζ, Κόφι Κίνγκστον, Αρ Τρουθ και Κρις Τζέρικο σε αγώνα Θαλάμου Εξόντωσης. Την επόμενη νύχτα στο Raw, σε αγώνα 10 παλαιστών, ο Τζέρικο νίκησε, κερδίζοντας το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Σι Εμ Πανκ, για το Πρωτάθλημα WWE την 1η Απριλίου, στο μεγάλο γεγονός της WrestleMania 28.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο Τζέρικο μετέτρεψε την κόντρα του με τον Σι Εμ Πανκ σε προσωπική διαμάχη, κάτι που έκανε τον τελευταίο να χάνει τον έλεγχο των πράξεων και των εκφράσεών του. Την βραδιά της WrestleMania 28, μετά από έναν αργό και πολύ τεχνικό αγώνα, με πολλές κινήσεις υποταγής, ο Κρις Τζέρικο παραδόθηκε σε μία τέτοια του πρωταθλητή Σι Εμ Πανκ, ο οποίος διατήρησε τον τίτλο του. Την επόμενη βραδιά στο Raw, ο Κρις Τζέρικο επιτέθηκε στον Σι Εμ Πανκ και τον περιέλουσε με ποτό, σπάζοντας μάλιστα ένα μπουκάλι στο κεφάλι του. Η κόντρα τους μια εβδομάδα μετά είχε μια λεκτική αντιπαράθεση, ενώ ξανά ο Τζέρικο επιτέθηκε και έλουσε με αλκοόλ τον πρωταθλητή, μετά από αγώνα του τελευταίου. Στο Extreme Rules, ο Πανκ νίκησε ξανά τον Τζέρικο και η κόντρα τους ήρθε στο τέλος της.

Έπειτα, ο Σι Εμ Πανκ άρχισε μια κόντρα με τον Ντάνιελ Μπράιαν, τον οποίο και νίκησε στο Over the Limit, για να διατηρήσει το Πρωτάθλημα WWE. Μετά, στην αντιπαλότητα τους, προστέθηκε και ο διαταραγμένος Κέιν. Στο No way out, ο Πανκ τους νίκησε σε έναν τριπλό αγώνα και υπερασπίστηκε για άλλη φορά το Πρωτάθλημα WWE. Τον Ιούλιο στο Money in The Bank, ο Πανκ νίκησε ξανά τον Ντάνιελ Μπράιαν.

Δεκατετράμηνη θητεία και διάφορες κόντρες (2012-2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανκ το 2013.

Στο 1000ό επεισόδιο του Raw, ο Πανκ ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον Ντουέιν "Ροκ" Τζόνσον και υπερασπίστηκε το Πρωτάθλημα WWE ενάντια στον Τζον Σίνα. Μετά τον αγώνα, ο Ροκ μπήκε στο ρινγκ και ο Πανκ του επιτέθηκε, κάνοντας το κοινό να μείνει έκπληκτο. Στο επόμενο Raw, ο Πανκ έχοντας τον ρόλο του "κακού" ισχυρίστηκε πως εκείνος αξίζει τη προσοχή όλων, μίλησε προσβλητικά για τον Ροκ και αναμείχθηκε στον αγώνα ανάδειξης του διεκδικητή για το τίτλο WWE. Η Γενική Διευθύντρια, Έι Τζέι ανακοίνωσε πως στο SummerSlam ο Πανκ θα αντιμετωπίσει τους Τζον Σίνα και Μπιγκ Σόου. Στο SummerSlam, με το Πρωτάθλημα WWE υπό διεκδίκηση, ο Πανκ κατάφερε να νικήσει. Έπειτα ο Πανκ ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Τζον Σίνα, αναθερμαίνοντας τη αντιπαλότητα που είχαν στο παρελθόν.

Στο Night of Champions, ο Πανκ ήρθε ισόπαλος με τον Σίνα και το πρωτάθλημα δεν άλλαξε κάτοχο. Ταυτόχρονα με τον Σίνα, ο Πανκ άρχισε κόντρα και με τον μεγαλόσωμο Ράιμπακ, αφού ο τελευταίος τον εμπόδιζε να κάνει επιθέσεις. Στο Hell in a Cell, ο Πανκ κατάφερε να νικήσει τον Ράιμπακ σε αγώνα με κλουβί, αφού ο διαιτητής χτύπησε τον Ράιμπακ στα αχαμνά και ο Πανκ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να κερδίσει. Στο Survivor Series, ο Πανκ για άλλη μια φορά κατάφερε να υπερασπιστεί το Πρωτάθλημα WWE απέναντι στους Τζον Σίνα και Ράιμπακ με τη βοήθεια της Σίλντ. Με αυτή τη νίκη, ο Πανκ συμπλήρωσε ακριβώς ένα χρόνο ως Πρωταθλητής WWE. Η κόντρα του με τον Ράιμπακ συνεχίστηκε και προγραμματίστηκε ένας αγώνας μεταξύ των δυο στο TLC. Τα σχέδια ανέβαλε ένας τραυματισμός του Πανκ που τον εμπόδισε να αγωνιστεί. Παρόλα αυτά, το Πρωτάθλημα WWE δεν του αφαιρέθηκε και ο Πανκ έγινε ο μακροβιότερος Πρωταθλητής WWE στην σύγχρονη εποχή με 381 ημέρες θητείας, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Τζον Σίνα (380 ημ). Τον Ιανουάριο του 2013 στο Royal Rumble, ο Πανκ νίκησε τον Ντουέιν "Δε Ροκ" Τζόνσον και κράτησε το Πρωτάθλημα WWE, έχοντας μια θητεία που διήρκεσε 434 ημέρες.

Στο Elimination Chamber, ο Πανκ έχασε από τον Ροκ σε επαναληπτικό αγώνα για το Πρωτάθλημα WWE. Σε επόμενο Raw, ο Πανκ νίκησε σε αγώνα τεσσάρων ατόμων τους Ράντυ Όρτον, Μπιγκ Σόου και Σέιμους και ορίστηκε ως ο αντίπαλος του Αντερτέικερ στη WrestleMania 29. Στο μεγάλο σόου, ο Πανκ έχασε από τον Αντερτέικερ. Μετά από αυτό, άρχισε να απέχει από τα σόου λόγω τραυματισμών, ενώ στο σενάριο παρουσιάστηκε απογοητευμένος και απρόθυμος να συνεχίσει μετά από την ήττα του στη WrestleMania. Μετά απο δίμηνη αποχή, ο Πανκ επέστρεψε τον Ιούνιο στο Payback και νίκησε τον Κρις Τζέρικο. Στο επόμενο Raw, ο Πανκ άρχισε μια κόντρα με τον Μπροκ Λέσναρ, όταν ο τελευταίος του επιτέθηκε.

Στο Money in the Bank, ο Πανκ συμμετείχε στον ομώνυμο αγώνα για συμβόλαιο Πρωταθλήματος WWE, αλλά ο μάνατζερ του, Πολ Χέιμαν, του κόστισε τον αγώνα. Σύντομα, συνέχισε σε πιο προσωπικό ύφος την κόντρα του με τον Χέιμαν και τον πελάτη του τελευταίου, τον Μπροκ Λέσναρ. Στο SummerSlam σε έναν αγώνα χωρίς κανόνες, ο Πανκ έχασε απο τον Λέσναρ μετά απο διάφορες παρεμβάσεις του Χέιμαν. Ο Πανκ συνέχισε την κόντρα του με τον Χέιμαν και με έναν άλλο πελάτη του τελευταίου, τον Κέρτις Άξελ. Στο Night of Champions οι δυο τους αντιμετώπισαν τον Πανκ και κατάφεραν να κερδίσουν μετά απο παρέμβαση του Ράιμπακ. Ο Ράιμπακ ανακοινώθηκε ως ο νέος πελάτης του Χέιμαν. Ο Πανκ κέρδισε τον Ράιμπακ στο Battleground και στο Hell in a Cell σε αγώνα μέσα σε κλουβί.

Ύστερα μαζί με τον Ντάνιελ Μπράιαν μία κόντρα με τη Γουάιατ Φάμιλυ και στο Survivor Series κέρδισαν τους Λουκ Χάρπερ και Έρικ Ρόουαν. Μετά από αυτό ξεκίνησε μία κόντρα με τη Σιλντ. Στο TLC σε έναν αγώνα κέρδισε μόνος του τα τρία μέλη της ομάδας, όταν Ρόμαν Ρέινς χτύπησε κατά λάθος τον Ντιν Αμπρόουζ

Τον Ιανουάριο του 2014 άρχισε μια κόντρα με τον Κέιν. Ο Κέιν του ανακοίνωσε ότι θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στον αγώνα για το Royal Rumble με έπαθλο έναν αγώνα στο κύριο γεγονός της WrestleMania για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE. Έφτασε στην τελική τετράδα, αποκλείοντας 3 αντιπάλους, ωστόσο ο Κέιν (που νωρίτερα είχε αποκλειστεί απο τον Πανκ) μπήκε από το πουθενά στον αγώνα και τον απέκλεισε.

Την επόμενη μέρα στο Raw, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πανκ είπε στον ιδιοκτήτη του WWE, Βινς Μακμάν, ότι γυρνάει σπίτι του και αποχώρησε από τα γυρίσματα. Δεν παραβρέθηκε στα επόμενα γυρίσματα της εταιρείας και το wwe.com σταμάτησε να τον διαφημίζει ως συμμετέχοντα σε άλλες διοργανώσεις. Έπειτα, το WWE άρχισε να αποσύρει κάθε αναφορά για αυτόν στα τηλεοπτικά σενάρια, στα βίντεο που αφορούσαν το παρελθόν της εταιρίας και οπουδήποτε αλλού. Αργότερα, υπήρξαν κάποιες αναφορές για αυτόν λόγω των αντιδράσεων των οπαδών. Τον Ιούλιο του 2014 ανακοινώθηκε πως το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε και ο Σι Εμ Πανκ αποδεσμεύτηκε απο το WWE. Στις 6 Δεκεμβρίου του 2014 ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του Σι Εμ Πανκ με το UFC. Όπως δήλωσε ο παλαιστής αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στις 10 Σεπτεμβρίου στο UFC 203 ο CM Punk ηττήθηκε από τον Mike Gall στον πρώτο γύρο μετά από Subsmission.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σι Εμ Πανκ ακολουθεί την Στρέιτ Ετζ κουλτούρα στην καθημερινή του ζωή, που σημαίνει ότι δεν πίνει αλκοόλ, δεν καπνίζει και δεν παίρνει ναρκωτικά. Επίσης έχει μελετήσει πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα Muay Thai και Ζίου Ζίτσου.

Στην πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πανκ εκτελεί το High Knee/Bulldog.
Ο Πανκ ως Πρωταθλητής WWE.

Τελειωτικές και Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • GTS – Go Τo Sleep (Fireman's carry με γόνατο στο πρόσωπο)
  • Anaconda Vice (Arm trap triangle choke)
  • Roundhouse kick
  • High Knee/Clothesline (Γονατιά στο πρόσωπο που ακολουθείται από Clothesline)
  • Diving elbow drop (Για να αποδώσει τιμή στον Ράντυ Σάβατζ)
  • Arm trap swinging neckbreaker
  • Tilt-a-whirl backbreaker
  • Springboard Clothesline
  • Snap Scoop Powerslam
  • Suicide dive
  • Koji Clutch
  • Superplex

Παρατσούκλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • "The Best in The World" (Ο Καλύτερος στο Κόσμο)
  • "The Voice of The Voiceless" (Η Φωνή των Άφωνων)
  • "The Straight Edge Superstar" (Ο Στρέιτ Ετζ Αστέρας)

Τίτλοι & Κατορθώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε άλλες εταιρείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AEW (2 φορές)
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ROH (1 φορά)
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών IWC (1 φορά)
  • Πρωτάθλημα RCW (1 φορά)
  • Ομαδικό Πρωτάθλημα ROH - με το Κολτ Καμπάνα (2 φορές)
  • ROH Hall of Fame (Κλάση του 2022)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. www.mmamania.com/2015/7/10/8928729/ufc-cm-punk-talks-debut-criticism-religion-writing-career-marvel-comics-mma. Ανακτήθηκε στις 15  Οκτωβρίου 2018.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. 80.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Phil Brooks στο Wikimedia Commons