Σία Φέρλερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σία Φέρλερ
Ψευδώνυμοסיה
ΓέννησηΣία Κέιτ Ίζομπελ Φέρλερ
18 Δεκεμβρίου 1975 (1975-12-18) (48 ετών)
Αδελαΐδα, Αυστραλία
ΚατοικίαΑδελαΐδα
Χώρα πολιτογράφησηςΑυστραλία
ΣπουδέςAdelaide High School
Ιδιότητατραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης, μουσικός παραγωγός[1], ηθοποιός και σκηνοθέτης κινηματογράφου
Όργαναφωνή[2]
Είδος τέχνηςΗλεκτροπόπ και Indie Pop[3]
Σημαντικά έργαHealing Is Difficult, Colour the Small One, Some People Have Real Problems, We Are Born, 1000 Forms of Fear, This Is Acting και Everyday Is Christmas
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σία Κέιτ Ίζομπελ Φέρλερ (Sia Kate Isobelle Furler, 18 Δεκεμβρίου 1975), γνωστή και ως Sia, είναι Αυστραλή τραγουδίστρια και στιχουργός. Στα βραβεία Aria Awards το 2009, τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο Μουσικό DVD και το album της Some People Have Real Problems ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερο Album Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη.[4] Είναι γνωστή για τη συχνή συνεργασία της με το trip-hop συγκρότημα Zero 7, καθώς και για τα τέσσερα προσωπικά της album που κυκλοφόρησαν από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σία, γεννημένη στην Αδελαΐδα, ήταν μέλος του acid jazz συγκροτήματος Crisp, το οποίο κυκλοφόρησε δύο album, Word and the Deal και Delirium. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό album με τίτλο OnlySee από μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Η πρώτη της εμπορική επιτυχία ήρθε με την κυκλοφορία του δεύτερου album της Healing is Difficult.

Healing is Difficult[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To 2000, η Σία υπέγραψε με την DancePool, θυγατρική της Sony Music και κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο από μεγάλη εταιρεία του χώρου, με τίτλο "Healing is Difficult", μια ιδιαίτερη μίξη R&B και τζαζ στοιχείων. Το album περιελάμβανε τα ιδιαίτερα επιτυχημένα στα club του Λονδίνου, "Drink to Get Drunk" (μιξαρισμένο από το house-techno συγκρότημα, Different Gear) και "Little Man". Επίσης, στο άλμπουμ περιλαμβανόταν και το τραγούδι "Taken for Granted" το οποίο περιείχε δείγμα της μουσικής (sample) από το "Dance of the Knights" του Σεργκέι Προκόφιεφ. Το τελευταίο, έφτασε στο Νο. 10 του chart των Πωλήσεων Singles στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2000.[5]

Μέρος της εμπορικής επιτυχίας της Sia θα μπορούσε να αποδοθεί στην μίξη του τραγουδιού "Little Man" από τον Wookie, παραγωγό της garage μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Το "Healing is Difficult" έλαβε διθυραμβικές κριτικές και η Sia χαρακτηρίστηκε από μερίδα του μουσικού τύπου η "επόμενη Λορίν Χιλ" ή η "επόμενη Νέλι Φουρτάντο". Ωστόσο, λόγω διαφωνιών με τη δισκογραφική της εταιρεία, η Sia έφυγε από τη Sony Music και υπέγραψε συμβόλαιο με την Go! Beat Records, θυγατρική της Uninversal Music Group.

Colour the Small One[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To 2003, η Sia κυκλοφόρησε το πρώτο της EP δίσκο με τίτλο "Don't Bring Me Down". Το ομώνυμο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στους τίτλους τέλους της γαλλικής ταινίας "36 Quai des Orfèvres" (Βρώμικος Κόσμος). Το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο "Colour the Small One", κυκλοφόρησε στην Αυστραλία και την Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Ο ήχος του album ήταν σαφέστατα διαφορετικός από αυτόν του προηγούμενου, καθώς η χρήση ακουστικών οργάνων και ηλεκτρονικών φωνητικών βοηθημάτων στα τραγούδια έδινε έναν περισσότερο downtempo χαρακτήρα από αυτόν που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε η Sia.

Ο ήχος αυτός οδήγησε σε συγκρίσεις με καλλιτέχνες όπως η Ντάιντο και η Σάρα Μακ Λάχλαν. Το τραγούδι "The Bully", αποτέλεσε την πρώτη συνεργασία της Sia με τον Αμερικανό μουσικό Beck, ενώ ακόμα δύο τραγούδια τα οποία ηχογραφήθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει. Από το "Colour the Small One" ωστόσο, κυκλοφόρησαν δύο singles, τα "Breathe Me" και "Where I Belong". Το δεύτερο τραγούδι μάλιστα είχε αρχικά αποφασιστεί να συμπεριληφθεί στο soundtrack της ταινίας "Spiderman 2", αλλά λόγω διαφωνιών μεταξύ των δισκογραφικών εταιρειών, το τραγούδι δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στο soundtrack. Στο εξώφυλλο του single "Where I Belong" μάλιστα, η Sia εμφανίζεται ντυμένη με τη στολή του Spider-Man.[6]

Στις αρχές του 2005, η Sia αποχώρησε από την Go! Beat Records, απογοητευμένη με την φτωχή προώθηση του album της καθώς και από την άρνηση της αντίστοιχης αμερικανικής εταιρείας να κυκλοφορήσει τον δίσκο στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, το τραγούδι "Breathe Me" είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη δημοτικότητα ιδιαίτερα εξ αιτίας της χρήσης του στο trailer του πέμπτου και τελευταίου κύκλου της αμερικανικής σειρά Γραφείο Κηδειών Φίσερ (Six Feet Under) καθώς και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Τα δικαιώματα του τραγουδιού στην αμερικανική αγορά διατηρούσε η Astralwerks (η οποία και είχε κυκλοφορήσει τα δύο soundtracks της σειράς Γραφείο Κηδειών Φίσερ) και λόγω των θετικών κριτικών που απέσπασε, τα δικαιώματα του album "Colour the Small One" αγοράστηκαν από την Astralwerks και η οποία το κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά στις αρχές του 2006.

Η Sia το 2006 έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ, προωθώντας τόσο το album της όσο και την κυκλοφορία σε DVD του πέμπτου κύκλου της σειράς. Η αμερικανική έκδοση του δίσκου περιλαμβάνει δύο bonus τραγούδια, τα "Broken Biscuit (από τo ΕP Don't Bring Me Down) και "Sea Shells" (που είχε κυκλοφορήσει ως b-side στο single "Βreathe Me" στο Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και δύο remixes του "Breathe Me" από τον Four Tet και τον Ulrich Schnauss.

Μεγάλη πηγή έμπνευσης τόσο για το album "Colour the Small One" όσο και για το προηγούμενο της πόνημα, "Healing is Difficult" αποτέλεσε, σύμφωνα με την ίδια ο θάνατος του αγαπημένου της, Νταν, σε τροχαίο δυστύχημα. Η σχέση της με τον Νταν περιγράφεται από την ίδια ως "ο πρώτος πραγματικός της έρωτας". Μια εβδομάδα πριν τον συναντήσει στο Λονδίνο, η Sia πληροφορήθηκε πως ο Νταν είχε σκοτωθεί από ένα ταξί στην High Kensington Street. "Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση", λέει σε συνέντευξή της η Furler, "Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα. Μπορούσα να φιλοσοφήσω πολλά πράγματα: ότι είχα ένα σκοπό, ότι με αγαπούσαν, αλλά δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα. Το προηγούμενο album ήταν άμυνα. Αυτό είναι έκθεση των συναισθημάτων μου. Νομίζω πως αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο albums, το πρώτο ήταν φιλοσόφηση, αυτό είναι συναισθήματα."

Zero 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Sia και οι Zero 7 σε ζωντανή εμφάνιση.

Ταυτόχρονα με την σόλο καριέρα της, η Φέρλερ συμμετείχε σε δύο τραγούδια των Zero 7, "Destiny" και "Distractions", παρέχοντας φωνητικά. Τα τραγούδια συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο album των Zero 7, "Simple Things". Στο δεύτερο album των Zero 7, "When It Falls", η Sia δάνεισε τη φωνή της στα τραγούδια "Sommersault" και "Speed Dial No. 2". Το τρίτο album των Zero 7, "The Garden", περιελάμβανε έξι συνολικά συμμετοχές από τη Φέρλερ, δύο εκ των οποίων ("Throw it All Away" και "You're My Flame") κυκλοφόρησαν ως singles στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική.

Lady Croissant, Some People Have Real Problems[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 3 Απριλίου 2007, η Φέρλερ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ την πρώτη της ζωντανή ηχογράφηση με τίτλο "Lady Croissant". Ο δίσκος περιείχε 8 ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών και ένα καινούργιο τραγούδι ηχογραφημένο στο studio ("Pictuers"). Το Νοέμβριου του 2007, κυκλοφόρησε το ΕP, "Day Too Soon" μέσω του iTunes, το οποίο αποτελείται από τέσσερα τραγούδια: "Day Too Soon", "Buttons", "The Girl You Lost to Cocaine" και μια μίξη του "Day Too Soon" από τους Mock & Toof.

Το τέταρτο ολοκληρωμένο album της Sia, "Some People Have Real Problems", κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2008. Το πρώτο single από το δίσκο ήταν το "Day Too Soon".

Στις 8 Ιανουαρίου 2008, η Sia τραγούδησε το "The Girl You Lost to Cocaine" στην τότε αμερικανική ψυχαγωγική εκπομπή Late Night with Conan O'Brien του Κόναν Ο' Μπράιεν. Το τραγούδι έχει μιξαριστεί από γνωστούς DJs όπως οι Sander van Doorn, StoneBridge και Jens O. Το remix του Sander van Doorn ήταν εμπορική επιτυχία στην Ολλανδία, όπου έφτασε στο Νο 11 των Γερμανικών Singles Charts. Η Sia και οι μουσικοί της, ντυμένοι με φωσφορίζοντα κουστούμια εμφανίστηκαν τον Ιανουάριο του 2008 στην εκπομπή του Αμερικανού παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, Jimmy Kimmel Live!, όπου τραγούδησε τα τραγούδια "Buttons" και "Breathe Me".

Το μουσικό βίντεο κλιπ του κομματιού "Soon We'll Be Found", στο οποίο η Sia και μια ομάδα ανθρώπων χρησιμοποιούν τη γλώσσα των κωφαλάλων για να περιγράψουν τους στίχους του τραγουδιού, δόθηκε προς δωρεάν μεταφόρτωση από το αμερικανικό κομμάτι του iTunes Store.

Συνεργασία με την Κριστίνα Αγκιλέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Sia συμμετείχε στο δίσκο "Bionic" της Κριστίνα Αγκιλέρα με τέσσερα τραγούδια. Τρία από αυτά ("I Am", "All I Need", You Lost Me") συμπεριλαμβάνονται στην βασική έκδοση του album ενώ το τέταρτο ("Stronger Than Ever") περιλαμβάνεται στην deluxe έκδοση του δίσκου, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010.

We Are Born[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Sia κυκλοφόρησε το πέμπτο της ολοκληρωμένο album, "We Are Born" στις 18 Ιουνίου 2010. Το πρώτο single από το album ήταν το "Clap Your Hands" . Ένα άλλο τραγούδι του album με τίτλο "You've Changed" αποτελεί επανεκτέλεση του ομώνυμου τραγουδιού το οποίο είχε κυκλοφορήσει η Αμερικανίδα DJ και παραγωγός Lauren Flax το 2008. Και στις δύο εκδόσεις του τραγουδιού, πάντως, τα φωνητικά είναι της Sia Furler.

Οι πρώτες ζωντανές παρουσιάσεις τραγουδιών που συμπεριελήφθησαν στο album "We Are Born", έγιναν κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Furler το 2009-2010, με τα τραγούδια "You've Changed", "The Co-Dependent" και "Clap Your Hands".

Το τραγούδι "You've Changed" αποτελεί την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Sia στην Αυστραλία, φτάνοντας στο Νο 31 των ARIA Charts της χώρας. Τα άλλα τρία τραγούδια της Furler που έχουν εμφανιστεί στα εν λόγω charts είναι τα "Buttons" (Νο 67 τον Απρίλιο του 2009), "Soon We'll Be Found" (Νο 87 το Μάιο του 2009) και "Taken for Granted" (Νο 100 το Μάρτιο του 2002). Το "You've Changed" επίσης έφτασε στο Νο 72 της λίστα των Καλύτερων τραγουδιών του 2009, του αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού Triple J, αν και είχε κυκλοφορήσει μόλις τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ το κομμάτι "Buttons" (CSS Remix) εμφανίζεται λίγο πιο κάτω, στην 50ή θέση της ίδιας λίστας.[7]

Διασκευές και συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Νοέμβριου του 2005, η Sia ηχογράφησε ένα ντουέτο με την επίσης Αυστραλιανή τραγουδίστρια, Κέιτι Νούναν, μέλος του συγκροτήματος George. Το τραγούδι, με τίτλο "Sweet One", είχε αρχικά θεωρηθεί πως θα συμπεριληφθεί στα albums και των δύο καλλιτεχνών, ωστόσο τελικά δεν περιλαμβάνεται ούτε στο δίσκο "Some People Have Real Problems" της Φέρλερ αλλά ούτε και στο δίσκο "Skin" της Noonan. Στα τέλη του 2009, η Sia επιβεβαίωσε μέσω του twitter της, την κυκλοφορία του ντουέτου στο album Emperor's Box των Katie Noonan and the Captain.

To 2006, η Sia ηχογράφησε μια διασκευή του τραγουδιού "Paranoid Android" των Radiohead, η οποία περιλαμβάνεται στο album "Exit Music: Songs with Radio Head", ένα album το οποίο περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών του αγγλικού alternative rock συγκροτήματος.

Η Sia συμμετείχε παρέχοντας βοηθητικά φωνητικά στη διασκευή του τραγουδιού των Bee Gees, "How Deep Is Your Love" από το συγκρότημα The Bird and the Bee, η οποία περιλαμβάνεται στο soundtrack της πρώτης ταινίας Sex and the City. Επίσης συνεργάστηκε με τον Lior, στο album "Corner of an Endless Road" στο τραγούδι "I'll Forget You".

Τον Αύγουστο του 2008, το τραγούδι "Breathe Me" χρησιμοποιήθηκε στις διαφημίσεις των Coles Supermarket Australia κατά τη διάρκεια της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Τον Οκτώβριο του 2008, τραγούδησε ζωντανά τα τραγούδια "Buttons" και "Soon We'll Be Found", στην εκπομπή του BBC2, "Later with Jools Holland". Επίσης, το τραγούδι "Breathe Me" χρησιμοποιήθηκε ως μουσική επένδυση στο trailer του παιχνιδιού "Prince of Persia" κατά την παρουσίασή του στην έκθεση παιχνιδιών Tokyo Games Show καθώς και στο trailer της ταινίας "The Ultimate Gift"

Το 2009, η Φέρλερ συμμετείχε στο δεύτερο album των Flight of the Conchords, "I Told You I Was Freaky", παρέχοντας φωνητικά στα "Carol Brown" και "You Don't Have to Be a Prostitute". Την ίδια χρονιά, η Sia ηχογράφησε το ντουέτο "Wicked Game" με τον Σουηδό τραγουδιστή Peter Jöback, για το album του "East Side Stories". Το τραγούδι αποτελεί διασκευή του "Wicked Game" που έγραψε και πρωτοτραγούδησε ο Κρις Άιζακ. Η Sia, συμμετείχε σε ένα τραγούδι ("Never So Big") στο album "Here Lies Love" των David Byrne και Fatboy Slim που κυκλοφόρησε το 2010.

Η διασκευή της στο τραγούδι "Under the Milky Way" του συγκροτήματος Τhe Church, χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση αυτοκινήτου και στις 26 Ιανουαρίου 2010, κυκλοφόρησε στο iTunes Store.

Η Sia έχει επίσης τραγουδήσει διασκευές του τραγουδιού "Gimme More" της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, "Time After Time" της Cyndi Lauper, και του τραγουδιού "You're The One That I Want" από το soundtrack της ταινίας "Grease" - σε ντουέτο με τον Beck.

To album "We Are Born" περιλαμβάνει μια διασκευή του τραγουδιού "Oh Father", από το Like a Prayer της Μαντόνα.

Τον Ιούνιο του 2010, η Sia συμμετείχε με το τραγούδι "My Love" στο soundtrack της τρίτης ταινίας της πενταλογίας Τhe Twilight Saga, Twilight: Eclipse. Το album έφτασε στο Νο 2 του Billboard 200 Albums Chart στις ΗΠΑ και το τραγούδι χρησιμοποιείται στην ταινία ως μουσική επένδυση της σκηνής στην οποία ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας, Έντουαρντ Κάλεν, κάνει πρόταση γάμου στην συμπρωταγωνίστριά του, Μπέλα Σουάν.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1997, μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, η Σία μετακόμισε στο Λονδίνο με τον τότε σύντροφό της, Νταν Πόντιφεξ. Λίγες εβδομάδες μετά, ενώ ήταν στην Ταϊλάνδη, έμαθε πως ο Νταν πέθανε σε τροχαίο. Επέστρεψε στην Αυστραλία, αλλά της πρότεινε ένας παλιός συγκάτοικος να επιστρέψει στο Λονδίνο.

Ο στίχος του επόμενου της άλμπουμ, Healing is Difficult, και του μεθεπόμενου, Colour the Small One, έχει για θέμα το σοκ που έπαθε από τον θάνατο του Νταν, κάτι που, σύμφωνα με μια συνέντευξη, την έπληττε για έξι χρόνια.

Το 2008, η Sia αποκάλυψε σε συνεντεύξεις της στην εφημερίδα "Scotland on Sunday" καθώς και στην ιστοσελίδα AfterEllen.com πως είναι αμφιφυλόφιλη,[8] λέγοντας: "Πάντα ήμουν ανοιχτή σε αυτόν τον τομέα. Οι άνθρωποι το κάνουν θέμα τώρα γιατί γίνομαι επιτυχημένη". Συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα με τους δηλωμένα γκέι καλλιτέχνες, του περιοδικού "The Advocate", με τίτλο "40 κάτω των 40".

Από το 2008 ως το 2011, ήταν ζευγάρι με την JD Samson από το συγκρότημα Le Tigre, κι αργότερα JD Samson and MEN. Αυτό της έδωσε χαρά, και γι'αυτό ο δίσκος της, We Are Born, ίσως να είναι κι ο πιο χαρούμενός της. Επίσης, σκεφτόταν να την νυμφεφθεί.

Η Sia, ούσα Βίγκαν / Vegan (αυστηρή χορτοφάγος) , συμμετείχε σε μια διαφήμιση με το σκύλο της, Pantera, για τη αυστραλιανή φιλοζωική οργάνωση PETA Australia, προωθώντας την στείρωση των κατοικίδιων ως μέτρο πρόληψης απέναντι στα αναρίθμητα περιστατικά ανεπιθύμητων γεννήσεων ζώων τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπονται σε καταφύγια

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του album της "We Are Born", η επίσημη ιστοσελίδα της τραγουδίστριας ανακοίνωσε πως όλες οι προγραμματισμένες προωθητικές ενέργειες και ζωντανές εμφανίσεις ακυρώνονται για ιατρικούς λόγους. Την επόμενη ημέρα, η Sia επιβεβαίωσε πως πάσχει από υπερθυρεοειδισμό, στο Twitter της.[9] Σε συνέντευξη που παρέθεσε κατά τη διάρκεια των μουσικών βραβείων 2010 ARIA, η Sia επιβεβαίωσε πως η ασθένειά της την έχει κρατήσει μακριά από τη μουσική, αφού μέχρι στιγμής έχουν περάσει 8 μήνες ξεκούρασης και ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης.

Τον Ιούλιο του 2014, παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Έρικ Άντερς Λανγκ, στο σπίτι της, στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Albums[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Album Υψηλότερη Θέση στα Charts
ΑΥΣ
[10]
ΒΕΛ (Φλάνδρα)
[11]
ΒΕΛ (Βαλλωνία)
[12]
KAN
[13]
[14]
ΔΑΝ
[15]
ΓΕΡ
[16]
ΦΙΝ
[17]
ΓΑΛ
[18]
ΟΛΛ
[19]
ΕΛΒ
[20]
ΗΒ
[21]
[22]
ΗΠΑ
[14]
1997 OnlySee
2001 Healing Is Difficult 99
2004 Colour the Small One 180
2008 Some People Have Real Problems 41 83 52 58 83 106 26
2010 We Are Born 2 80 42 60 14 73 24 42 13 38 37
2014 1000 Forms Of Fear 1 34 10 1 5 30 9 8 22 11 1
2016 This Is Acting 1 - 4 - 9 14 - - - - 3 -
2017 Everyday Is Christmas 7 33 29 8 10 38 2 41 22 21 39 27
2021 Music
2024 Reasonable Woman
"—" συμβολίζει album που δεν μπήκε στα charts ή δεν κυκλοφόρησε στις συγκεκριμένες χώρες.

Live albums[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Lady Croissant (2007)
  • Live - The We Meaning You Tour: Copenhagen 12.05.2010 (limited edition) (2010)
  • Live - The We Meaning You Tour: London 27.05.2010 (limited edition) (2010)

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Τραγούδι Υψηλότερη Θέση στα Charts Album
ΑΥΣ
[10]
ΒΕΛ (ΦΛ)
[11]
ΒΕΛ (ΒΑ)
[12]
ΟΛΛ
[19]
ΙΣΠ
[23]
ΕΛΒ
[20]
ΗΒ
[21]
[22]
ΗΠΑ
[14]
2000 "Taken for Granted" 100 10 Healing Is Difficult
"Little Man" 85
2001 "Drink to Get Drunk" (Different Gear vs. Sia) 55 85 91
2004 "Don't Bring Me Down" Colour the Small One
"Breathe Me" 71
"Where I Belong" 85
2005 "Numb"
2006 "Pictures" Lady Croissant
2007 "Day Too Soon" 24 Some People Have Real Problems
2008 "The Girl You Lost (To Cocaine)" 11 12 8
"Soon We'll Be Found" 87 67 63 94
"Buttons" 67 66
2009 "You've Changed" 31 47 We Are Born
2010 "Under the Milky Way" non-album single
"Clap Your Hands" 51 58 12 10 27 28 We Are Born
2009 "Bring Night" 99 We Are Born
2013 "Elastic Heart" (ft. The Weeknd και Diplo) 67 46 27 47 27 79 The Hunger Games: Catching Fire
2014 "Chandelier" 2 8 2 27 3 2 6 1 1000 Forms of Fear
2014 "Eye of the Needle" 36 181
2014 "Big Girls Cry" 36 29
2014 "Guts Over Fear (with Eminem)" 22 15 13 3 Shady XV
2014 "You're Never Fully
Dressed Without a Smile"
71 7 125 Annie
2015 "Elastic Heart" 5 2 19 22 11 13 1000 Forms of Fear
"Alive" 10 49 2 39 21 30 30 56 This Is Acting
"—" συμβολίζει single που δεν μπήκε στα charts των συγκεκριμένων χωρών.

Με τους Zero 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονιά Single ΗΒ
[24]
[25]
Album
2001 "Destiny" 30 Simple Things
2002 "Distractions" 45
2004 "Somersault" 56 When It Falls
2006 "Throw It All Away" The Garden
"You're My Flame" 103
"—" συμβολίζει single που δεν μπήκε στα charts των συγκεκριμένων χωρών.

DVDs[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • TV Is My Parent (2009)

Συμμετοχή σε soundtracks και συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Chillout Sessions 3 (2002) — "Drink to Get Drunk"
  • Chillout Sessions 5 (2004) — "Breathe Me" (Four Tet remix)
  • Chillout Sessions 6 (2004) — "Don't Bring Me Down"
  • Six Feet Under, Vol. 2: Everything Ends (2005) — "Breathe Me"
  • Sounds Eclectic: The Covers Project (2007) — "I Go to Sleep"
  • Chillout Classics (2007) — "Breathe Me" (Mylo remix)
  • Chillout Sessions 10 (2007) — "Pictures"
  • Ministry of Sound Sessions Five (2008) — "The Girl You Lost to Cocaine" (Sander van Doorn remix)
  • Hardbass Chapter 14 — "The Girl You Lost to Cocaine"
  • The Twilight Saga: Eclipse (Original Motion Picture Soundtrack)' (2010) — "My Love"
  • 2010 FIFA World Cup South Africa Video Game Soundtrack — "Bring Night"
  • The Great Gatsby (2013) - Kill and Run

Τηλεοπτικές εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Nip/Tuck, Κύκλος 3, Επεισόδιο 4 - "Numb" (2005)
  • Grey's Anatomy/Μαθήματα Ανατομίας, Κύκλος 1, Επεισόδιο 4 - "No Man's Land" (2005)
  • The Glass House (???)
  • Late Night with Conan O'Brien (8 Ιανουαρίου 2008) - "The Girl You Lost to Cocaine"
  • Verbotene Liebe/Απαγορευμένη Αγάπη - "Breathe Me", "Day Too Soon"
  • Late Show with David Letterman (13 Νοεμβρίου 2008)
  • Rove (29 Μαρτίου 2009)
  • Later... with Jools Holland (7 Οκτωβρίου 2008)
  • Ghost Whisperer - "Day too soon"
  • Dollhouse, Κύκλος 1, Επεισόδιο 4 - "I Go To Sleep" (2009)
  • Rage γκέστ εμφάνιση (12 Σεπτεμβρίου 2009)
  • MTV Australia "Breathe Me" (2009)
  • The Hills "Breathe Me"
  • Six Feet Under/Γραφείο Κηδειών Φίσερ, Κύκλος 5, Επεισόδιο 63 - "Breathe Me"
  • Holby City "Breathe Me" (2009)
  • Remember Me/Να Με Θυμάσαι, τηλεοπτικό σποτ - "Breathe Me" (2010)
  • The Secret Diary of a Call Girl, Κύκλος 3, Επεισόδιο 4 - "Breathe Me"
  • Luther, Κύκλος 1, Επεισόδιο 5 - "Breathe Me"
  • The Vampire Diaries, Κύκλος 1 , Επεισόδιο 22 - "You've Changed" (2010)
  • "Gossip Girl" , Κύκλος 4, Επεισόδιο 2 - "I'm In Here (Piano Vocal Version)" (2010)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 20  Ιουνίου 2019.
  2. Montreux Jazz Festival Database. 1508. Ανακτήθηκε στις 27  Σεπτεμβρίου 2020.
  3. Montreux Jazz Festival Database. Ανακτήθηκε στις 27  Σεπτεμβρίου 2020.
  4. «Sia 'kind-of-exclusive' & new Aria nomination -». whothehell.net (στα Αγγλικά). 11 Οκτωβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. 
  5. «Sia». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. 
  6. «where i belong | SiaMusic.net». web.archive.org. 29 Ιουνίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουνίου 2010. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. CS1 maint: Unfit url (link)
  7. «Countdown | Hottest 100 - 2009 | triple j». www.abc.net.au. 1 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. 
  8. «Sia's Coming Out | AfterEllen.com». archive.is. 17 Ιουλίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. CS1 maint: Unfit url (link)
  9. sia (17 Ιουνίου 2010). «i'm not crazy! i have graves disease! the shakes,the nerves. THE CRAZY!! goodbye thyroid. i will kill you with radioactivity». @Sia (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 13 Μαρτίου 2019. 
  10. 10,0 10,1 «Sia Discography - australian-charts.com». australian-charts.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  11. 11,0 11,1 «ultratop.be - Discografie Sia». ultratop.be. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  12. 12,0 12,1 «ultratop.be - Discographie Sia». ultratop.be. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  13. "Sia"+"Top+Singles"&x=0&y=0&sk=1 «RPM Weekly Archives». RPM. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. [νεκρός σύνδεσμος]
  14. 14,0 14,1 14,2 «Sia Album & Song Chart History». Billboard.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2009. 
  15. «Sia discography - danishcharts.com». danishcharts.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  16. «Musicline.de - Chartverfolgung - Sia». musicline.de. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  17. «Sia discography - finnishcharts.com». finnishcharts.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  18. «lescharts.com - Discographie Sia». lescharts.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  19. 19,0 19,1 «dutchcharts.nl - Discografie Sia». dutchcharts.nl. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  20. 20,0 20,1 «Discographie Sia - hitparade.ch». hitparade.ch. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  21. 21,0 21,1 «Chart Stats - Sia». chartstats.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  22. 22,0 22,1 «Chart Log UK: DJ S - The System Of Life». zobbel.de. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  23. «Discografia Sia - spanishcharts.com». spanishcharts.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  24. «Chart Stats - Zero 7 featuring Sia». chartstats.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010. 
  25. «Chart Log UK: Z». zobbel.de. Ανακτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2010.