Μινέρβα Μελπομένη Μαλλιώρη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μινέρβα Μελπομένη Μαλλιώρη
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση30  Αυγούστου 1952[1]
Πάτρα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός[2]
ιατρός[3]
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΠανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΕυρωβουλευτής (1999–2004, Ελλάδα)[4]

Η Μινέρβα Μελπομένη Μαλλιώρη (30 Αυγούστου 1952)[5] είναι Ελληνίδα πρώην ευρωβουλευτής.

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και παράλληλα εργάσθηκε ως ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Χρημάτισε Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Επίσης έχει διατελέσει εκπρόσωπος της ΕΟΚ σε πολλές ομάδες σχετικά με θέματα υγείας. Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις ευρωεκλογές του 1999. Χρημάτισε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Εργάσθηκε ως σύμβουλος σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Ναρκωτικών στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) στη Γενεύη και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 ήταν υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής αλλα δεν εξελέγη.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας Τομέα Υγείας του «Κινήματος Αλλαγής».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]