Μέλλον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το μέλλον είναι το χρονικό διάστημα που ακολουθεί το παρόν. Η άφιξη του θεωρείται αναπόφευκτη λόγω της ύπαρξης του χρόνου και των νόμων της φυσικής. Λόγω της υπαρκτής φύσης της πραγματικότητας και του αναπόφευκτου χαρακτήρα του μέλλοντος, ότι πράγμα υπάρχει σήμερα και θα συνεχίσει να υπάρχει κατατάσσεται ως μόνιμο, που σημαίνει ότι θα υπάρχει για πάντα, ενώ ότι πράγμα υπάρχει τώρα και θα τελειώσει στο μέλλον θεωρείται προσωρινό.[1] Ο δυτικός πολιτισμός χρησιμοποιεί μια γραμμική αντίληψη για τον χρόνο, κατά την οποία το μέλλον είναι το τμήμα του χρόνου που αναμένεται να εκδηλωθεί στο μέλλον.[2] Στην ειδική θεωρία της σχετικότητας, για το μέλλον υπάρχουν οι όροι απόλυτο μέλλον και μελλοντικός κώνος φωτός.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Encyclopædia of religion and ethics. Edinburgh: T. & T. Clark. pp. 335–337.
  2. Moore, C.-L. & Yamamoto, K. (1988). Beyond words: movement observation and analysis. New York: Gordon and Breach. p. 57. (cf., The representation of time as a linear, unidirectional progression is a distinctly Occidental point of view.)
  3. Eddington, A. S. (1921). Space, time and gravitation; an outline of the general relativity theory. Cambridge: University Press. p. 107.