Κλέλια Πανταζή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κλέλια Πανταζή
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΧαρίκλεια Πανταζή
18 Μαρτίου 1985 (1985-03-18) (39 ετών)
Μυτιλήνη
ΕθνικότηταΕλληνική
Ύψος1.64 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΑθλήτρια & Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής γυμναστικής.
Αξιοσημείωτο έργοΣτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, που έγιναν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, πήρε το χάλκινο μετάλλιο με το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής.
Οικογένεια
ΣύζυγοςΛευτέρης Τσάκαλος
(2018-σήμερα)
ΤέκναΜιχαήλ-Άγγελος Τσάκαλος
Αλέξανδρος Τσάκαλος
ΓονείςΓιάννης Πανταζής
Έφη Πανταζίδου
ΑδέλφιαΆννυ Πανταζή

Η Κλέλια (Χαρίκλεια) Πανταζή (γενν. Μυτιλήνη, 18 Μαρτίου 1985) είναι Ελληνίδα πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική ομάδα του ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ.

Βιογραφία και καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1985 στη Μυτιλήνη και ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη ρυθμική γυμναστική στο Γυμναστικό Σύλλογο Μοσχάτου. Οι πρώτες της μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ήρθαν το 2002, στη Νέα Ορλεάνη, όταν κατέκτησε τρία μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς. Συγκεκριμένα, πρώτευσε στα τρία σχοινάκια – δύο μπάλες και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ κέρδισε και από ένα χάλκινο μετάλλιο στις κορδέλες και στο σύνθετο ομαδικό, στην ίδια διοργάνωση.

Ολυμπιονίκης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2000, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, προκρίθηκε στον τελικό του ανσάμπλ, μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες της εθνικής Ελλάδος. Το ανσάμπλ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και η Πανταζή έγινε η νεότερη σε ηλικία Ελληνίδα Ολυμπιονίκης όλων των εποχών, καθώς τη χρονιά εκείνη ήταν μόλις 15 ετών. Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν επίσης από τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, και Άννα Πολλάτου και έλαβαν 39.285 βαθμούς.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αδελφή της είναι η επίσης αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, Άννυ Πανταζή. Από το 2018 είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Λευτέρη Τσάκαλο και έχουν αποκτήσει τρεις γιους: τον Μιχαήλ-Άγγελο (γενν. 8 Δεκεμβρίου 2019), τον Αλέξανδρο-Ιωάννη (γενν. 3 Ιανουαρίου 2022) και εναν ακόμη(γενν. 17 Ιουλίου 2023).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]