Κιμ Γούντμπαμ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κιμ Γούντμπαμ
Γέννηση25 Μαρτίου 1942 (1942-03-25) (82 ετών)
Πόρτσμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΚατοικίαOxted
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Ιδιότηταπαρουσιαστής, τηλεοπτικός παρουσιαστής και αυτοβιογράφος[1]
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Κιμ Γούντμπαμ (Αγγλικά: Kim Woodburn) γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1942 στο Πόρτσμουθ της κομητείας Χάμπσαϊρ της νότιας Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι παρουσιάστρια στην Βρετανική τηλεόραση και είναι γνωστή από τη παρουσίαση της εκπομπής Αστραφτερά σπίτια με την Άγκι ΜακΚένζι.

Καριέρα στην τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002 το Channel 4 την προσέλαβε για την παρουσίαση της εκπομπής How Clean is Your House? (Αστραφτερά σπίτια), η οποία ξεκίνησε να προβάλεται τον Φεβρουάριο του 2003, και με αυτόν τον τρόπο η Γούντμπαμ έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη υπάλληλος στο Channel 4. Επιπλέον η Γούντμπαμ έχει συμμετάσχει και στην Αμερικανική έκδοση της εκπομπής[2]. Το 2006 έγραψε μια βιβλιογραφία στην οποία έλεγε για νεανικά της χρόνια και για το θάνατο του μωρού της. Το 2008 ήταν ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της εκπομπής Αστραφτερά σπίτια.

Το 2009 η Γούντμπαμ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε άλλο κύκλο της εκπομπής Αστραφτερά σπίτια[3] και έτσι το Channel 4 σταμάτησε την προβολή της εκπομπή[4].

Το Δεκέμβριο 2009 η Γούντμπαμ συμμετείχε στο ριάλιτι σόου I'm a Celebrity…Get Me out of Here!. Το 2010 εμφανίστηκε στην εκπομπή Come Dine With Me του Channel 4 ως καλεσμένη μαζί με τους Claire Sweeney, Darren Day και Tom O'Connor.

Το 2011 συμμετείχε στην εκπομπή Big Brother ως κριτής σε ένα παιχνίδι με ψώνια[5]. Το 2012 η Γούντμπαμ συμμετείχε στην εκπομπή Hotel GB του Channel 4.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • How Clean Is Your House?(Αστραφτερά σπίτια) (2003) με την Άγκι ΜακΚένζι.
  • Too Posh to Wash: The Complete Guide to Cleaning Up Your Life(2004) με την Άγκι ΜακΚένζι.
  • The Cleaning Bible: Kim & Aggie's Complete Guide to Modern Household Management (2006) με την Άγκι ΜακΚένζι.
  • Unbeaten: The Story of My Brutal Childhood (2006)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]