Κατερίνα Αυγουστάκη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Katerine
Κατερίνα Αυγουστάκη
Γέννηση16 Σεπτεμβρίου 1983 (1983-09-16) (40 ετών)
Βέλγιο
Χώρα πολιτογράφησηςΒελγική
Ιδιότητατραγουδιστής και πιανίστας
Εν ενεργεία2002–σήμερα
Όργαναπιάνο και φωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ, Μοντέρνο
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Katerine Avgoustakis (Ελληνικά: Κατερίνα Αυγουστάκη) (16 Σεπτεμβρίου 1983) είναι ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια γεννημένη στο Βέλγιο.

Παιδικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου το 1983 από Έλληνα πατέρα και Βελγίδα μητέρα. Παίζει πιάνο και ήταν μέλος σε χορωδία.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2002–2006: Ιντιάνα, Fame story Βελγίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002 έκανε το μουσικό της ντεπούτο ως μέλος του συγκροτήματος Ιντιάνα με το οποίο συμμετέιχε σε διαγωνισμό εκπροσώπησης του Βελγίου στη Eurovision. Τελικά οι Ιντιάνα δεν τα κατάφεραν.

Το 2005 πήρε μέρος στην αντίστοιχη εκπομπή fame story στο Βέλγιο που ονομάζεται Star academy. Κατάφερε και έφτασε ως τα τελικά και κέρδισε ένα συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Από τότε κυκλοφόρησε μερικά αρκετά επιτυχημένα τραγούδια και κέρδισε αρκετά μουσικά βραβεία στο Βέλγιο.

2007–Σήμερα: Νέες Δουλειές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2007 συμμετείχε και σε δεύτερο ριάλιτι και βγήκε δεύτερη

Κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις να κυκλοφορήσει ένα διεθνές άλμπουμ. Πρόσφατα σε συνέντευξη της δήλωσε ότι "θα ήταν άπαιχτη η προοπτική μιας διεθνούς καριέρας". Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επαφές με ανθρώπους από την Ελλάδα και ήδη τραγούδια της παίζονται στην Ισπανία και την Πολωνία. Τα τραγούδια της είναι επίσης δημοφιλή στη Σκανδιναβία, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε οτι θέλει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision. Μάλιστα το 2009 έγραψε τους στίχους σε ένα από τα υποψήφια τραγούδια του Σάκη Ρουβά για την Eurovison .[1]

Toν Μάρτιο του 2009 τραγούδησε το τραγούδι Ayo technology για ένα φιλανθρωπικό άλμπουμ και έκανε τρομερή επιτυχία στην Πολωνία, φτάνοντας στην 5η θέση στους πίνακες.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζει στο Βέλγιο. Το αρχικό επάγγελμά της ήταν αισθητικός.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Konstantopoulos, Fotis (9 Νοεμβρίου 2008). «Katerine Avgoustakis eyes Greece 2010 entry». Oikotimes. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Νοεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2008. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]