Ήβη Αδάμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ήβη Αδάμου
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ήβη Αδάμου (Ελληνικά)
Γέννηση24 Νοεμβρίου 1993 (1993-11-24) (30 ετών)
Αγία Νάπα, Κύπρος
ΚατοικίαΑθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΚύπρος
ΕκπαίδευσηΠάντειο Πανεπιστήμιο
Ιδιότητατραγουδιστής
Εν ενεργεία2009-σήμερα
Κίνημαποπ μουσική και Ριθμ εντ μπλουζ
Όργαναόρθιο πιάνο και φωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
Καλλιτεχνικά ρεύματαποπ μουσική και Ριθμ εντ μπλουζ
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Ήβη Αδάμου (Αγία Νάπα, 24 Νοεμβρίου 1993) είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή το 2009 μέσα από το ελληνικό μουσικό σόου The X-Factor 2 του ANT1. Το 2012, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision, με το τραγούδι "La La Love", κατακτώντας την 16η θέση. Ανήκει στο δυναμικό της Panik Records.

Πρώιμα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αδάμος, είναι Κύπριος, ενώ η μητέρα της, Μαριάννα, κατάγεται από τη Βουλγαρία.[1] Έχει δύο αδελφές, τη Δέσποινα και την Κλεοπάτρα. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα θεωρίας, τραγουδιού και πιάνου. Σε ηλικία εννέα ετών, συμμετείχε σε έναν κυπριακό διαγωνισμό τραγουδιού όπου κέρδισε την 1η θέση.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα 16 της χρόνια, πέρασε από auditions για τη δεύτερη σεζόν της ελληνικής εκδοχής του show The X - Factor, καταφέρνοντας να περάσει στα live shows, με την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους.

2010-2011: Μετά το X-Factor[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Απρίλιο του 2010, συνεργάστηκε με τους Stavento για το τραγούδι "Σαν Έρθει Η Μέρα", το οποίο συμπεριλήφθηκε στο cd του συγκροτήματος, "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό". Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού έχοντας τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα για το 2010. Το καλοκαίρι ακολούθησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τους Stavento με την Ήβη, αλλά συμμετείχαν και στην περιοδεία της Amita Motion Tour.

Στις 14 Ιουνίου 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι "Last Kiss / Προσευχή" με τους OtherView.

Στις 11 Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd, "Καλοκαίρι Στην Καρδιά" το οποίο περιλάμβανε τα τραγούδια "Crashing Down", "Α.Γ.Α.Π.Η.", "Σώσε Με" και "Το Μυστικό Μου Να Βρεις". Τα τρία τελευταία έγιναν και videoclip. Η απονομή του χρυσού της δίσκου έγινε στο 2ο live της τρίτης σεζόν του The X-Factor Greece.

Επιπλέον, ερμήνευσε τα soundtracks των παιδικών ταινιών "Barbie: Η Βασίλισσα των Ωκεανών" και "Barbie: Η Βασίλισσα της Μόδας". Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο της προσωπικό cd με τίτλο "Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου", στο οποίο συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Τα τραγούδια που περιείχε το cd είναι τα "Santa Claus Is Coming To Town", "Last Christmas", "White Christmas", "Άγια Νύχτα" και "We Wish You A Merry Christmas"., Το cd κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Φινλανδία και Πορτογαλία. Στην Πορτογαλία έγινε τρεις φορές πλατινένιο.

2011-2012: Σαν Ένα Όνειρο, συνεργασία με Μέλιsses & Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά" σε συνεργασία με τις Melisses. Με αυτή την συνεργασία ακολούθησε καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Στις 14 Ιουνίου εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι "Everybody Dance Now" μαζί με τον Μηδενιστή. Την ίδια χρονιά, υπήρξε υποψήφια σε πέντε κατηγορίες, κερδίζοντας το βραβείο "Καλύτερο Video Clip Hip Hop" για το τραγούδι "Σαν Έρθει Η Μέρα".

Τον Ιούλιο του 2011 κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο, "Σαν Ένα Όνειρο", ο οποίος περιέχει τα τραγούδια "Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά", "Σαν Ένα Όνειρο", "Κάνω Μια Ευχή" και "Βόλτες Στα Αστέρια".

Τη χειμερινή σεζόν 2011-2012 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Posidonio Music Hall με τους Πάνο Κιάμο και Κώστα Μαρτάκη. Παράλληλα, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Επιπλέον κέρδισε το βραβείο Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2010 στα βραβεία Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς 2010.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision καθώς και τα τρία υποψήφια τραγούδια της, "Call The Police", "You Don't Belong Here" και "La La Love". Στις 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο κυπριακός τελικός όπου νίκησε το "La La Love". Στις 30 Ιανουαρίου επανακυκλοφόρησε το cd "Σαν Ένα Όνειρο" ως euro edition με τα κομμάτια του τελικού αλλά και την ελληνική έκδοση του τραγουδιού "You Don't Belong Here" ως "Φωτιά Βροχή". Αμέσως μετά την επιλογή του τραγουδιού, ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση του. Στις 22 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός, όπου η Κύπρος συμμετείχε κατακτώντας την 7η θέση με 91 βαθμούς, αναλυτικότερα την 4η θέση από την επιτροπή και την 6η θέση από τις ψήφους του κοινού.[2] Η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό της 26ης Μαΐου 2012, κερδίζοντας την 16η θέση με 65 βαθμούς, αναλυτικότερα την 12η θέση από την επιτροπή και την 15η θέση από τις ψήφους του κοινού. Μετά τη λήξη της Eurovision ξεκίνησε προσωπική περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Ισπανία και Αλβανία.

2012-2013: Μετά τη Eurovision, νέες συνεργασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούνιο 2012 εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας μαζί με τους Onirama το τραγούδι "Δεν Υπάρχεις / Lunatic". Ήταν επίσης υποψήφια σε τρεις κατηγορίες και κέρδισε το βραβείο "Καλλιτέχνης της χρονιάς - Κύπρος". Επιπλέον, ήταν υποψήφια στα βραβεία Madame Figaro - Γυναίκες της χρονιάς 2011 στην κατηγορία "Ερμηνεύτρια της χρονιάς 2011".

Συμμετείχε στον διαγωνισμό της Amita motion για την εύρεση του δικού της Music Manager για μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Χρηστάκη. Ακόμη, επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό το κομμάτι "Madness" σε συνεργασία με τους T.U. να γίνει videoclip. Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησε επίσης το τραγούδι "Αύρα", η ελληνική έκδοση του "Mestral". Τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 πραγματοποίησε περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία και Ισπανία. Μάλιστα, στην Ισπανία συνεργάστηκε με τον DJ Marsal Ventura για το τραγούδι "Time to Love".

Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Άσε Με" σε συνεργασία με την Κλεοπάτρα ενώ τον Μάρτιο κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους Stavento το τραγούδι "Να Σου Τραγουδώ". Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το "Πονάνε Οι Αγάπες" και λίγο αργότερα έγινε videoclip. Τον Ιούνιο εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards μαζί με τους Anise K. και Shaya ερμηνεύοντας το τραγούδι "Walking On Air". Επιπλέον ήταν υποψήφια σε δύο κατηγορίες. Το καλοκαίρι του 2013 οργάνωσε μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, εμφανίστηκε σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου, από τον Γιώργο Θεοφάνους. Στην συναυλία αυτή έλαβαν επίσης μέρος οι Demy, DJ Kas, Melisses, Stavento, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ευρυδίκη, Δημήτρης Κοργιαλάς, Κώστας Μαρτάκης, Μηδενιστής, Ελένη Φουρέιρα, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και Έλενα Παπαρίζου. Τα τραγούδια της συναυλίας κυκλοφόρησαν σε cd από την εφημερίδα "Η Σημερινή" της Κύπρου.

2014-παρόν: Νέο cd album, μιούζικαλ κ.ά.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 4 Απριλίου 2014 εμφανίστηκε στο τέταρτο MadWalk - The Fashion Music Project μαζί με τις Ελισάβετ Σπανού και Courtney Parker, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Sway". Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards όπου ερμήνευσε μαζί με τον Μιχάλη Κουϊνέλη και τον Κώστα Τουρνά τα τραγούδια "Να Σου Τραγουδώ" και "Μην Της Το Πεις".

Τη χειμερινή σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ "Barbarella: 80s The Musical" στο Θέατρο Πειραιώς 131 μαζί με τους Καίτη Γαρμπή, Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού, Γιάννη Χατζηγεωργίου.

Στις αρχές του 2016, αφού αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Τίποτα Δε Μας Σταματά" ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε άλλο ένα τραγούδι, το "Άκου Σώπα". Τη χειμερινή σεζόν 2016-2017 έκανε live εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα.

Το 2017 κυκλοφόρησε δύο τραγούδια: το "Αυτό Τον Καιρό" και το "Μη Στάξει Και Μη Βρέξει". Τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 έκανε live εμφανίσεις στο Αθηνών Αρένα με τους Αντώνη Ρέμο και Ελένη Φουρέιρα ενώ έπαιξε και στο μιούζικαλ "Jesus Christ Superstar" στο Θέατρο Ακροπόλ. Το 2018 κυκλοφόρησε τα τραγούδια "Πάμε Και Μη Ρωτάς" και "Δικό Μου" με τους Stavento.

Το 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Πάω" με την Κόνι Μεταξά και έκανε live εμφανίσεις στο Diogenis Studio με τους Μαρινέλλα, Έλενα Παπαρίζου, Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Τη χειμερινή σεζόν 2019-2020 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Stan. Τον Νοέμβριο του 2020, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Φωτιά Μου" μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Τον Ιούνιο του 2021, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Για Σένα" μαζί με τους Stavento. Τη χειμερινή σεζόν 2021-2022 εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Fantasia Live με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Πέτρο Ιακωβίδη.

Το 2022 κυκλοφόρησε τα τραγούδια "Αγοράκι Μου", "Δίπλα Σου", "Ρίξε Με" και "Εμείς" (ft. Στέλιος Ρόκκος). Επίσης, πραγματοποίησε εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Vogue Club, με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Γιώργο Λιβάνη. Το 2023 κυκλοφόρησε τα τραγούδια "Δε Σ' Αφήνω" (ft. Daphne Lawrence) και "Στο Γιατρό" (ft. Stavento).

Αυτή την περίοδο είναι στο studio και ηχογραφεί το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο "Τι Σου Κάνει" με την υπογραφή του Φοίβου και την συμμετοχή του Trannou.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το 2012, έχει σχέση με τον ράπερ του συγκροτήματος Stavento, Μιχάλη Κουινέλη,[3] με τον οποίο γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν διαγωνιζόμενη ακόμη στο The X-Factor και συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2010, στο τραγούδι "Σαν Έρθει η Μέρα".[3] Έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την Ανατολή-Νεφέλη, που γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 2018. Ζουν οικογενειακώς στην Αλεξανδρούπολη.

Εργογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Καλοκαίρι Στην Καρδιά (2010) [Χρυσός]
  • Χριστούγεννα με την Ήβη Αδάμου (2010)
  • Σαν Ένα Όνειρο (2011)
  • Σαν ένα Όνειρο (Euro Edition) (2012)
  • Δικό Μου (2022) [Χρυσός]

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία)
2010 "Η Βασίλισσα των Ωκεανών"
"Σαν Έρθει Η Μέρα"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
"Α.Γ.Α.Π.Η."
"Chrasing Down"
"Σώσε Με"
"Το Μυστικό Μου Να Βρεις"
"Η Βασίλισσα της Μόδας"
2011 "Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά"
(Melisses & Ήβη Αδάμου)
"Κάνω Μια Ευχή"
"Βόλτες Στ' Αστέρια"
"Σαν Ένα Όνειρο"
"Call The Police"
"Φύγε"
"Της Αγάπης Τα Θαύματα"
"You Don't Belong Here" / "Φωτιά Βροχή"
"La La Love"
2012 "Madness"
(Ήβη Αδάμου & T.U.)
"Αύρα"
"Time To Love"
(Ήβη Αδάμου & DJ Marsal Ventura)
2013 "Άσε Με"
(Ήβη Αδάμου & Κλεοπάτρα)
"Να Σου Τραγουδώ"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
"Πονάνε Οι Αγάπες"
2016 "Τίποτα Δε Μας Σταματά"
"Άκου Σώπα"
2017 "Αυτό Τον Καιρό"
"Μη Στάξει Και Μη Βρέξει"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
2018 "Πάμε Και Μη Ρωτάς"
"Δικό Μου"
(Ήβη Αδάμου & Stavento)
2019 "Πάω"
(Ήβη Αδάμου & Κόνι Μεταξά)
2020 "Φωτιά Μου"
(Ήβη Αδάμου & Γιώργος Μαζωνάκης)
2021 "Για Σένα"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
2022 "Αγοράκι Μου"
"Δίπλα Σου"
"Εμείς"
(Στέλιος Ρόκκος & Ήβη Αδάμου)
"Ρίξε Με"
2023 "Δε Σ' Αφήνω"
(Ήβη Αδάμου & Daphne Lawrence)
"Στο Γιατρό"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
Τι Σου Κάνει

(Ήβη Αδάμου x Trannos)

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Video clips[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος
2010 "Σαν Έρθει Η Μέρα"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
"Α.Γ.Α.Π.Η."
"Σώσε Με"
"Το Μυστικό Μου Να Βρεις"
2011 "Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά"
(Melisses & Ήβη Αδάμου)
"Κάνω Μια Ευχή"
(Ήβη Αδάμου & Daddy Nek)
"Βόλτες Στ' Αστέρια"
2012 "La La Love"
"Madness"
(Ήβη Αδάμου & T.U.)
2013 "Άσε Με"
(Ήβη Αδάμου & Κλεοπάτρα)
"Να Σου Τραγουδώ"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
"Πονάνε Οι Αγάπες"
2016 "Τίποτα Δε Μας Σταματά"
"Άκου Σώπα"
2017 "Αυτό Τον Καιρό"
"Μη Στάξει Και Μη Βρέξει"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
2018 "Πάμε Και Μη Ρωτάς"
"Δικό Μου"
(Ήβη Αδάμου & Stavento)
2019 "Πάω"
(Ήβη Αδάμου & Κόνι Μεταξά)
2020 "Φωτιά Μου"
(Ήβη Αδάμου & Γιώργος Μαζωνάκης)
2021 "Για Σένα"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
2022 "Αγοράκι Μου"
"Ρίξε Με"
2023 "Δε Σ' Αφήνω"
(Ήβη Αδάμου & Daphne Lawrence)
"Στο Γιατρό"
(Stavento & Ήβη Αδάμου)
"Τι Σου Κάνει

(Ηβη Αδάμου & Trannos)

Τηλεοπτικές εκπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τηλεοπτικό πρόγραμμα Κανάλι Σημειώσεις
2009-2010 The X-Factor Greece ΑΝΤ1 Διαγωνιζόμενη - 6η Θέση
2010 Dancing with the Stars Greece ANT1 Σεζόν 1 - Guest star
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
The X-Factor Greece ANT1 Guest star
2011 Dancing with the Stars Greece ANT1 Σεζόν 2 - Guest star
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς ΣΙΓΜΑ Ερμηνεία
2012 Ένα Τραγούδι Για Την Ήβη ΡΙΚ Απευθείας Ανάθεση
Eurovision Song Contest 2012 πολλά κανάλια Διαγωνιζόμενη - 16η Θέση
Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία
2013 Eurosong 2013 - a MAD show ΕΤ1 Guest star
Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία
Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς SIGMA Ερμηνεία
2014 MadWalk - The Fashion Music Project ANT1 Ερμηνεία
Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία
2019 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
The Final Four Greece ANT1 Guest star
2020 MadWalk - The Fashion Music Project MEGA Ερμηνεία
2021 MadWalk - The Fashion Music Project MEGA Ερμηνεία
2022 Mad Video Music Awards MEGA Ερμηνεία

Θεατρικές παραστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Χώρος
2015-2016 Barbarella - The 80's The Musical Θέατρο Πειραιώς 131
2017-2018 Jesus Christ Superstar Θέατρο Ακροπόλ

Live Εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νυχτερινά κέντρα

Εκδηλώσεις

Βραβεία και υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

MAD Video Music Awards

Έτος Υποψήφιο(α) Βραβείο Αποτέλεσμα
2011 Ήβη Αδάμου Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Υποψηφιότητα
Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις
"Σαν Έρθει Η Μέρα" (μαζί με Stavento) Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία
Καλύτερο Video Clip Hip Hop / Urban Νίκη
Video Clip της Χρονιάς Υποψηφιότητα
2012 Ήβη Αδάμου Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτένχις
Καλλιτέχνης της Χρονιάς - Κύπρος Νίκη
"Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά" (μαζί με Μέλιsses) Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία Υποψηφιότητα
2013 "Madness" (μαζί με t.U) Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία
"Δεν Υπάρχεις" (μαζί με Onirama) Τραγούδι της Χρονιάς
"La La Love"

Madame Figaro Awards

Έτος Υποψήφιο(α) Βραβείο Αποτέλεσμα
2011 Ήβη Αδάμου Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2010 Νίκη
2012 Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2011 Υποψηφιότητα
2013 Ερμηνεύτρια της Χρονιάς 2012 Νίκη

Lalore02 Awards

Έτος Υποψήφιο(α) Βραβείο Αποτέλεσμα
2012 La La Love Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς Υποψηφιότητα
2013 Time to Love (μαζί με Marshal Ventura) Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς Νίκη

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]