Yaskawa Electric Corporation

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Yaskawa)
Yaskawa Electric Corporation
Νομική μορφήκαμπουσίκι γκαΐσα
Ίδρυση1915
ΈδραΚιτακιούσου, Ιαπωνία
Σημαντικά πρόσωπαHiroshi Ogasawara
Υπάλληλοι10.383
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Η Εταιρεία Ηλεκτρικών Γιάσκαβα (ιαπωνικά: 株式会社安川電機‎‎, Χέπμπορν: Kabushiki-gaisha Yasukawa Denki) (ΤΥΟ 6506) είναι μια Ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει σερβομηχανισμούς, ελεγκτές μηχανών, μοτομηχανές εναλλασόμενου ρεύματος, διακόπτες, και ρομπότ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1915, και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Κιτακούσου του νομού Φουκουόκα. Το 1969 ο αρχιμηχανικός Τατσούρο Μόρι, πειραματίστικε για τον συνδυασμό των πλήρως μηχανικών κατασκευών τους με τα ηλεκτρικά τους προϊόντα οδηγώντας έτσι σε μια νέα επιστήμη του τεχνολογικού τομέα που αργότερα υιοθέτησε η ίδια η εταιρεία. Το ίδιο έτος η Γιάσκαβα αιτήθηκε δικαιώματα εμπορικού σήματος για τη λέξη "Μηχατρονική", τα οποία και έλαβε το 1972.[1]

Η σειρά ρομπότ Μότομαν (Motoman) της εταιρείας είναι βαριά βιομηχανικά ρομπότ που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή αυτοκινήτων.

Θυγατρικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βόρεια και Νότια Αμερική: Εταιρεία Ηλεκτρικών Γιάσκαβα Αμερική και Μότομαν (Yaskawa Electric America and Motoman Inc.)
  • Ευρώπη, Αφρική, και Μέση Ανατολή: Ηλεκτρική Εταιρεία Γιάσκαβα Ευρώπης και Μότομαν Ρομποτική Ευρώπης (Yaskawa Electric Europe GmbH και Motoman Robotics Europe AB)

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]