Wild Beasts

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Wild Beasts
Πληροφορίες
Προέλευση Κένταλ, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Μουσικά είδηΊντι ροκ, Ντριμ ποπ, Αρτ ροκ, Αναβίωση ποστ-πανκ
Παρουσία2002-σήμερα
Δισκογραφική εταιρείαDomino Records
ΜέληΧέιντεν Θορπ
Μπεν Λιτλ
Τομ Φλέμινγκ
Κρις Τάλμποτ
Ιστότοπος
http://www.wild-beasts.co.uk/

Οι Wild Beasts είναι ένα Βρετανικό ροκ συγκρότημα. Αποτελούνται από τους: Χέιντεν Θορπ (φωνητικά, κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, πλήκτρα), Μπεν Λιτλ (κιθάρα, πλήκτρα), Τομ Φλέμινγκ (ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα) και Κρις Τάλμποτ (ντραμς, φωνητικά).

Ιστορία του συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002, οι συμμαθητές Χέιντεν Θορπ και Μπεν Λιτλ σχημάτισαν το ντουέτο Fauve και ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια. Τον Ιανουάριο του 2004, ο ντράμερ Κρις Τάλμποτ έγινε μέλος του συγκροτήματος και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Wild Beasts. Τον Ιούλιο του 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο, ομώνυμο EP τους. Τον Σεπτέμβριο του 2005 το συγκρότημα μετακινήθηκε στο Ληντς και ο Τομ Φλέμινγκ έγινε ο μπασίστας του συγκροτήματος. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ακόμα EP, τα Esprit De Corps και All Men. Το πρώτο τους σινγκλ με τίτλο "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" κυκλοφόρησε από την Bad Sneakers Records και έφτασε στο νούμερο 17 των τσαρτς για συγκροτήματα της Ίντι ροκ. Τον Φεβρουάριο του 2007 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Domino Records, ενώ τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Limbo, Panto. Ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2009 με τίτλο Two Dancers και έλαβε πολύ καλές κριτικές, ενώ κέρδισε και μια υποψηφιότητα για το Βραβείο Μέρκιουρι. Ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2011 με τίτλο Smother. Τέλος, το συγκρότημα προσέλαβε την Κέιτι Χάρκιν από το συγκρότημα Sky Larkin για τις περιοδείες του συγκροτήματος.[1]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Wild Beasts της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).