Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλωνίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Universitat Politècnica de Catalunya)
Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Technical University of Catalonia
Ίδρυση1971
ΠρύτανηςFrancesc Torres Torres
Φοιτητές40.741 (Ακαδημαϊκο Έτος 2005-2006)
ΤοποθεσίαΒαρκελώνη, Ισπανία
Ιστότοποςhttp://www.upc.edu/

Το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλωνίας είναι ένα δημόσιο ίδρυμα της ανώτερης - ανώτατης εκπαίδευσης και έχει ως αντικειμενική προτεραιότητα τη μελέτη, τη διδασκαλία, την έρευνα και τη μεταφορά του στην τεχνολογία.

Το Πανεπιστήμιο αυτό της Καταλωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια εφαρμοσμένης μηχανικής στην Ισπανία . Δημιουργήθηκε το 1968 μετά από την συμπτήξη διάφορων τεχνικών σχολών. Συγκεκριμένα ομαδοποίησε τις ήδη υπάρχουσες κρατικές τεχνικές σχολές της Βαρκελώνης. Αυτές οι σχολές είχαν μια μεγάλη παράδοση και η προέλευσή τους ανάγεται, σε κάποια περίπτωση, στο μέσο του 18ου αιώνα όπως, παραδείγματος χάριν, το σχολείο των βιομηχανικών μηχανικών της Βαρκελώνης, που είχε άρχισει τις δραστηριότητες το μήνας Οκτωβρίο του 1851. Ο Πρόεδρος του ανώτερου πολυτεχνικού ιδρύματος Víctor de Buen, ήταν ο πρώτος διευθυντής του πανεπιστημίου

Το 2006 είχε 22 σχολές στην Καταλωνία που βρίσκονται στις πόλεις Βαρκελώνη , Castelldefels , Manresa , Sant Cugat del Vallès , Terrassa και Vilanova i la Geltrú . Το UPC 40.000σπουδαστές και 2.500 δασκάλους και ερευνητές. Είναι επίσης γνωστό για τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή της φιλοξενώντας Ευρώπης (έτος 2006 ), MareNostrum .

Σχολές Πανεπιστημίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Σύνεργασία U.P.C. - με Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από το ακαδημαϊκό έτος 2005 -2006 τα Τμήματα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο U.P.C. της Καταλονίας υλοποιεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Μηχατρονικής.

Το Μεταπτυχιακό διεξάγεται στην Κοζάνη. Τα μαθήματα γίνονται απο Έλληνες και Ισπανούς καθηγητές

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]