Uchiha Sasuke

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Sasuke Uchiha
Uchiha Sasuke.jpg
Ο Sasuke από τον Kishimoto Masashi.
Πρώτη εμφάνιση Manga Κεφάλαιο 3
Anime Επεισόδιο 1
Seiyu Noriaki Sugiyama
Προσωπικά Δεδομένα
Ηλικία 12-13 στο Πρώτο Μέρος
15-17 στο Δεύτερο Μέρος
Γενέθλια 23 Ιουλίου
Ομάδα Αίματος ΑΒ
Ύψος 153,2 (Α' μέρος) cm
Βάρος 43,5 kg
Συγγενείς Fugaku Uchiha (πατέρας, αποθανών), Mikoto Uchiha (μητέρα, αποθανών), Itachi Uchiha (αδερφός), Teyaki Uchiha (θείος, αποθανών), Teyaki Uchiha (θεία, αποθανών)
Κατάταξη
Βαθμίδα Nunekin
Κρυμμένο χωριό Konohagakure
Otogakure
Ομάδα Ομάδα Snake
Προηγούμενη ομάδα Ομάδα KakashiHatake Kakashi, Uzumaki Naruto, Haruno Sakura, Uchiha Sasuke
Jutsu

* Sharingan

Ο Uchiha Sasuke(Ελληνικά: Ούτσιχα Σάσκε) (Ιαπωνικά: うちはサスケ) είναι πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στο anime και manga Naruto, δημιουργία του Kishimoto Masashi. Είναι μέλος της οικογένειας Ουτσίχα, μίας εξαιρετικά ικανής οικογένειας νίντζα, συμμαχική με το χωριό Konohagakure. Πρωτεύον στόχος του Sasuke είναι να εκτελέσει τον αδερφό του Itachi, ο οποίος ευθύνεται για την καταστροφή της οικογένειάς, κυνηγώντας αυτό τον στόχο με κάθε κόστος. Ενώ στην αρχή είναι ψυχρός χαρακτήρας οδηγούμενος από την δίψα για εκδίκηση, στη συνέχεια μαλακώνει, λόγω των συναναστροφών του στην Ομάδα Kakashi, και κυρίως τον Naruto που καταλήγει ανταγωνιστής του.

Η προσωπικότητά του δημιουργεί αντίθετα συναισθήματα, μίσους, σεβασμού, και οίκτου, καθώς το παρελθόν του τον οδηγεί σε σκληρές πράξεις. Είναι άριστος στην τέχνη του Νίντζα, ενώ είναι πολύ δημοφιλής στο γυναικείο φύλο, κάτι που τον αφήνει εντελώς αδιάφορο.

Όταν ήταν μικρός ο Sasuke ζήλευε τον αδερφό του Ιτάτσι επειδή ο πατέρας τους ενδιαφερόταν μόνο για εκείνον. Ο Σασούκε ήθελε να δουλέψει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κόνοχα. Την ίδια περίοδο οι σχέσεις του Ιτάτσι με ολόκληρη την φατρία των Ουτσίχα και συνεπώς με τον πατέρα τους, που ήταν ο αρχηγός της, άρχισαν να ψυχραίνουν. Ταυτόχρονα, ο πατέρας του Σασούκε άρχισε να του δείχνει περισσότερη προσοχή και να αναγνωρίζει τις ικανότητες και του Σασούκε, ενώ πριν αυτό γινόταν μόνο για τον Ιτάτσι. Όταν ο Σασούκε γύρισε από το σχολείο μια μέρα βρήκε όλη τη φατρία του δολοφονημένη και τον Ιτάτσι να αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκατόμβη μπροστά στα πτωματα των δολοφονημένων γονιών τους. Από τότε ορκίστηκε να σκοτώσει τον Ιτάτσι και να πάρει εκδίκηση, καθώς και να ξαναφτιάξει από την αρχή την φατρία των Ουτσίχα.

Από την αρχή της σειράς ο Σασούκε περιγράφεται ως 'νίντζα ιδιοφυία'. Στην αρχή είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στο σκοπό του, δηλ. να φτάσει τον Ιτάτσι και να μην πεθάνει πριν τον σκοτώσει. Σιγά-σιγά όμως καθώς αναπτύσσει σχέσεις με τα μέλη της Ομάδας 7 της οποίας είναι μέλος δεν τον ενδιαφέρει τόσο η επιβίωση του με αποτέλεσμα στην πρώτη του αποστολή να κινδυνέψει τη ζωή του για να σώσει τον Ναρούτο. Στην διάρκεια αυτής της δύσκολης αποστολής αναπτύσσει την κληρονομική ικανότητα της φατρίας των Ουτσίχα,το λεγόμενο μάτι Σαρίνγκαν.Η ικανότητα αυτή παρατηρήθηκε και στους Κακάσι και Ντάνζο οι οποίοι δεν ανήκουν στην φατρία αλλα τους μετεμφυτεύθηκαν μάτια Σαρίνγκαν από αποθανόντα μέλη της φατρίας.

Στις εξετάσεις Τσούνιν ο Σασούκε έρχεται αντιμέτωπος με τον Οροτσιμάρου, ο οποίος του δίνει κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, δαγκώνοντας τον στο λαιμό. Από το σημάδι που έμεινε, ο Οροτσιμαρού μπορούσε να αναγεννηθεί και να καταλάβει το σώμα του Σάσουκε, σε μια προσπάθεια να ζήσει αιώνια χρησιμοποιώντας μια τεχνική με την οποία μετέφερε της ψυχή του σε διαφορετικά σώματα. Παρ'όλα αυτά ο Σασούκε με τη θέληση του και χρησιμοποιώντας το τσάκρα του μπορεί να δαμάσει τη δύναμη αυτή. Αργότερα, ο Κακάσι 'κλειδώνει'το cursed seal όπως λέγεται. Καθώς ο Σασούκε προπονείται για να αντιμετωπίσει τον Γκάρα αναπτύσει την τεχνική του Τσιντόρι, μια τεχνική του Κακάσι,της οποίας το όνομα σημαίνει 'κελάηδισμα 1000 πουλιών' λόγω του ήχου που κάνει. Η τεχνική αυτή περιγράφεται να μπορεί να κόψει τα πάντα.

Καθώς η μάχη με τον Γκάρα συνεχίζεται στο δάσος και ο Σασούκε είναι αναγκασμένος να δεχτεί τη βοήθεια του Ναρούτο αφού μόνος του δεν μπορεί να τον νικήσει,ο Σασούκε φαίνεται ανικανοποίητος από την πρόοδο του.Αυτή του η άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι όταν συναντάει τον Ιτάτσι είναι αβοήθητος και αντιλαμβάνεται ότι η διαφορά στις ικανότητες τους δεν έχει αλλάξει καθώς και από την αδυναμία που εμφανίζει σε μια αποστολή μέτα την ανάρρωση του. Ως αποτέλεσμα αποφασίζει να φύγει από το χωριό της Κόνοχα μαζί με τους απεσταλμένους του Οροτσιμάρου ώστε να γίνει πιο δυνατός. Στο δεύτερο μέρος της σειράς, ο Σάσουκε εμφανίζεται εμφανώς πιο δυνατός σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Η επίπονη εξάσκηση υπό τη συνεχή επίβλεψη του Οροτσίμαρου φαίνεται πως απέδωσε καρπούς καθώς ο Σασουκε πλέον είναι σε θέση να εισβάλλει στο υποσυνείδητο του Ναρούτο και να καταστείλει το Kyūbi, σκοτώνει τον Οροτσίμαρου και τον αδελφό του, Ιτάτσι. Στην τελευταία αυτή μάχη, ο Ιτάτσι απαλλάσσει τον Σάσουκε από τη σφραγίδα του Οροτσίμαρου και του μεταφέρει τις απόλυτες τεχνικές της οικογένειας των Ούτσιχα, το Αματεράσου και το Σουσάνο'ο.