Τράβις Φίμελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Travis Fimmel)
Τράβις Φίμελ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Travis Fimmel (Αγγλικά)
Γέννηση15  Ιουλίου 1979
Echuca[1]
Αυστραλία[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΑυστραλία
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός ταινιών, μοντέλο και ηθοποιός τηλεόρασης
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τράβις Φίμελ (Travis Fimmel, 15 Ιουλίου 1979) είναι Αυστραλός ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της πετυχημένης καμπάνιας του Calvin Klein, ως συμπρωταγωνιστής του Patrick Swayze στην τηλεοπτική σειρά The Beast, και μέσω του ρόλου του ως Ράγκναρ Λόθμπροκ στη σειρά του History Channel Βίκινγκς.

Ο Φίμελ γεννήθηκε στη Βικτόρια της Αυστραλίας, κοντά στη μικρή επαρχιακή πόλη Echuca, ανάμεσα στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Μεγάλωσε σε μια κτηνοτροφική φάρμα 550 στρεμμάτων στο Lockington. Είναι ο νεότερος από τρεις γιους, γιος της Jennie, μιας νοσοκόμας, και του Chris, ενός κτηνοτρόφου και είναι αγγλικής και γερμανικής καταγωγής. Έχοντας ως όνειρο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, μετακόμισε στη Μελβούρνη στα τέλη της εφηβείας του για να παίξει για το St Kilda Football Club στο AFL, αλλά βγήκε εκτός πριν να ξεκινήσει η σεζόν, επειδή έσπασε το πόδι του. Έγινε δεκτός στο RMIT για να σπουδάσει εμπορική αρχιτεκτονική και μηχανολογία, αλλά αργότερα ανέβαλε τις σπουδές του για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Καριέρα ως μοντέλο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η καριέρα του Φίμελ ως μοντέλο ξεκίνησε αρχικά όταν τον παρατήρησε ο συγκάτοικος του Matthew Anderson, ένας ανιχνευτής ταλέντων για το περίφημο πρακτορείο μοντέλων Chadwick, ενώ ο Φίμελ γυμναζόταν σε ένα γυμναστήριο στο προάστιο Hawthorn της Μελβούρνης.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0211048. Ανακτήθηκε στις 29  Ιανουαρίου 2023.
  2. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0211048. Ανακτήθηκε στις 9  Φεβρουαρίου 2023.
  3. Lewis, Felicity Model Hunter, The Age Melbourne Magazine, 29 Φεβρουαρίου 2008