The Hangover III

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Hangover Part III
ΣκηνοθεσίαΤοντ Φίλιπς
ΠαραγωγήΤοντ Φίλιπς
Ντάνιελ Γκόλντμπεργκ
ΣενάριοΤοντ Φίλιπς
Κρεγκ Μάζιν
ΠρωταγωνιστέςΜπράντλεϊ Κούπερ
Εντ Χελμς
Ζακ Γαλιφιανάκης
Τζάστιν Μπάρθα
ΤζέφρεΪ Τέιμπορ
Κεν Τζέονγκ
Πολ Τζιαμάτι
ΜουσικήΚρίστοφ Μπεκ
ΦωτογραφίαΛόρενς Σερ
ΜοντάζDebra Neil-Fisher
Εταιρεία παραγωγήςLegendary Entertainment
ΔιανομήWarner Bros., InterCom[1] και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 23 Μαΐου 2013
Country flag 30 Μαΐου 2013
Διάρκεια100 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Γλώσσααγγλικά

The Hangover Part III είναι μία αμερικάνικη κωμωδία, παραγωγής 2013, σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς και σε σενάριο των Τοντ Φίλιπς, Σκοτ Άρμστονγκ και Κρεγκ Μάζιν. Είναι η τρίτη και η τελευταία ταινία της σειράς The Hangover. Ουσιαστικά είναι συνέχεια του The Hangover II.

Οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλιφιανάκης και Τζάστιν Μπάρθα επιστρέφουν στους γνώριμους ρόλους τους από τις δυο προηγούμενες ταινίες, όπως και οι Τζέφρεϊ Τάμπορ, Κεν Τζέονγκ και Μάικ Τάισον.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 19 Μαΐου 2013 στο Grauman’s Chinese Theater στο Χόλυγουντ, ενώ στους κινηματογράφους στην Αμερική προβλήθηκε πρώτη φορά στις 23 Μαΐου 2013.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο The Hangover Part III, Έχουν περάσει δύο χρόνια…

Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στου (Εντ Χελμς) και ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα) ζουν ευτιχισμένες και ήσυχες οικογενειακές ζωές. Τα τατουάζ έχουν αφαιρεθεί με λέιζερ, τα φωτογραφικά τους αρχεία έχουν εκκαθαριστεί. Το τελευταίο πράγμα που άκουσαν για τον μαγνήτη καταστροφής με τʼ όνομα Λέσλι Τσάο (Κεν Τζέονγκ), είναι ότι κατέληξε σε μια ταιλανδέζικη φυλακή. Με τον Τσάο έξω από την καθημερινότητα τους, η παρέα έχει σχεδόν ανακάμψει από τις νύχτες που περιφέρονταν στις κακόφημες περιοχές του Λας Βέγκας, μέσα σε μια θολούρα από ρούφις, απαγωγές, πυροβολισμούς… κυνηγημένοι από τους μαφιόζους εμπόρους ναρκωτικών της Μπανγκόκ. Το μόνο μέλος της αγέλης που δεν είναι ικανοποιημένο είναι ο Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάλης). Του λείπει ακόμη μια αίσθηση σκοπού. Το μαύρο πρόβατο της παρέας έχει σταματήσει να παίρνει φάρμακα και έχει ενδώσει στις φυσικές του παρορμήσεις -κάτι που για τον Άλαν σημαίνει κανένα φιλτράρισμα και έλλειψη ορίων και κρίσης- μέχρι που ένα προσωπικό θέμα, θα τον αναγκάσει να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεται.

Και ποιος καλύτερος για κάτι τέτοιο από τους τρεις κολλητούς του που θα τον βοηθήσουν να κάνει το πρώτο βήμα.

Ηθοποιοί & χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μπράντλεϊ Κούπερ στο ρόλο του Φιλ
  • Εντ Χελμς στο ρόλο του Στούαρτ "Στου" Πράις
  • Ζακ Γαλιφιανάκης στο ρόλο του Άλαν Γκάρνερ
  • Τζάστιν Μπάρθα στο ρόλο του Νταγκ Μπίλινγκς
  • Κεν Τζέονγκ στο ρόλο του Λέσλι Τσόου
  • ΤζέφρεΪ Τέιμπορ στο ρόλο του Σιντ Γκάρνερ
  • Μελίσα Μακάρθι στο ρόλο της Κάσι
  • Τζον Γκούντμαν στο ρόλο του Μάρσαλ
  • Μαΐκ Επς στο ρόλο του Μαύρου Νταγκ
  • Τζέιμι Τσανγκ στο ρόλο της Λόρεν

Στοιχεία Παραγωγής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τα γυρίσματα της ταινίας άρχισαν την Δευτέρα 10η Σεπτεμβρίου του 2012[2] και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 16η Νοεμβρίου 2012. [3]
  • Τα γυρίσματα έγιναν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και της Αριζόνας.Συγκεκριμένα έγιναν στο Λας Βέγκας, στο Λος Άντζελες και στο Όραντζ Κάντρι.

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με προϋπολογισμό 103.000.000 δολάρια[4], το The Hangover Part III την πρώτη εβδομάδα προβολής της απέφερε 3.1εκατομμύρια δολάρια.[4] Συνολικά έχει αποφέρει 112.2 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 249.8 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 362 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx.
  2. «The Hangover Part III Details Revealed as Production Begins». ComingSoon.net. 10 Σεπτεμβρίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. 
  3. Leach, Robin (12 Νοεμβρίου 2012). «Strip Scribbles: ‘The Hangover Part III’ nears end of filming in Las Vegas». Las Vegas Sun. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-11-26. https://www.webcitation.org/6CTCRIEd3?url=http://www.lasvegassun.com/news/2012/nov/12/strip-scribbles-hangover-part-iii-nears-end-filmi/. Ανακτήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2012. 
  4. 4,0 4,1 4,2 «The Hangover Part III στο Box Office Mojo». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]