The Final Countdown

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Final Countdown
Studio Album από Europe
Κυκλοφόρησε26 Μαΐου 1986
ΗχογραφήθηκεPowerplay Studios, Ζυρίχη, Soundtrade Studios, Στοκχόλμη, Mastersound Studios, Ατλάντα, Fantasy Studios, Σαν Φρανσίσκο, 1985-1986
Μουσικό είδοςHard Rock
Διάρκεια39:48
ΓλώσσαΑγγλική
ΠαραγωγόςKevin Elson
ΔισκογραφικήEpic
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Europe)
Wings of Tomorrow
(1984)
The Final Countdown
(1986)
Out of This World
(1988)

Το The Final Countdown είναι μουσικό άλμπουμ του σουηδικού hard-rock συγκροτήματος Europe που κυκλοφόρησε το 1986. Γνωστότερο τραγούδι του δίσκου είναι το ομώνυμο, το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος και περιγράφει τα συναισθήματα μιας ομάδας ανθρώπων, τη στιγμή που εγκαταλείπουν την Γη για να μεταναστεύσουν σε άλλους πλανήτες.

Το τραγούδι The Final Countdown (ελλ. Η Τελική Αντίστροφη Μέτρηση) εγγράφηκε στο ελληνικό συλλογικό υποσυνείδητο ως τραγούδι αθλητικού θριάμβου το 1987 και παραμένει τέτοιο μέχρι σήμερα. Όντας η μεγαλύτερη επιτυχία της εποχής, παιζόταν συνέχεια στα ημίχρονα των αγώνων του Ευρωμπάσκετ 1987 για να περνά ευχάριστα η ώρα των θεατών. Η Εθνική Ελλάδος πήρε την πρώτη θέση στη διοργάνωση και έγινε η πρώτη ελληνική εθνική ομάδα που κατακτούσε μεγάλο πανευρωπαϊκό τρόπαιο οποιουδήποτε αθλήματος. Έκτοτε το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί αγαπημένη μουσική συνοδεία των τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών ρεπορτάζ, όταν περιγράφουν νίκες των ελληνικών εθνικών ομάδων.

Τα τραγούδια που περιέχονται στο άλμπουμ είναι τα εξής:

  1. The final countdown
  2. Rock the night
  3. Carrie
  4. Danger on the track
  5. Ninja
  6. Cherokee
  7. Time has come
  8. Heart of stone
  9. On the loose
  10. Love chaser