TeenNick

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
TeenNick
Έναρξη λειτουργίας28 Σεπτεμβρίου 2009
ΙδιοκτήτηςParamount Media Networks
Εικόνα1080i HDTV
480i SDTV
ΧώραΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Ισπανικά
ΕμβέλειαΕθνικά
ΣυνεργασίεςNickelodeon
Nick at Nite
Nicktoons
Nick Jr.
NickMusic
ΈδραΝέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΑντικατέστησεNickelodeon Games and Sports for Kids (1 Μαρτίου 1999 - 31 Δεκεμβρίου 2007)
Ιστότοποςwww.teennick.com
Λήψη
Δορυφορικά
DirecTVΘέση 303 (SD)
Dish NetworkΘέση 181 (SD)
Θέση 25 (HD)

Το TeenNick είναι Αμερικανικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι που λειτουργεί από το τμήμα Paramount Media Networks της Paramount Global. Το κανάλι διαθέτει ένα συνδυασμό του αρχικού προγράμματός του με σειρές του Nickelodeon, και απέκτησε προγράμματα που απευθύνονται σε προ-εφηβική ηλικία και σε εφήβους. Το όνομα του καναλιού προέρχεται από το πρώην TEENick.[1] Από τον Αύγουστο του 2013, το TeenNick είναι διαθέσιμο σε περίπου 73.443.000 νοικοκυριά συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

Από τις 15 Μαρτίου 2020 έως τις 15 Ιουλίου 2022, ένθετο πρόγραμμα υπό την επωνυμία αυτή εντάχθηκε στο RISE TV (αδελφικό κανάλι του ελληνικού Nickelodeon) για τις μεσημεριανές, απογευματινές και βραδινές ώρες.[2] Το πρόγραμμα απαρτιζόταν κυρίως από σειρές που προηγουμένως προέβαλλε το Nickelodeon μετά τα μεσάνυχτα (Ντρέικ & Τζος, Victorious, ICarly, Big Time Rush κτλ.) συν την σειρά του Nick at Nite Instant Mom και το Καναδέζικο δράμα Ride, καθώς και ολιγόλεπτες εσωτερικές παραγωγές (Music 89.2 Challenge, Life Hacks και For Your Info).

Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το TeenNick έχει πιο χαλαρό περιεχόμενο στο πρόγραμμά του, από τα υπόλοιπα κανάλια του Nickelodeon, εκτός από το Nick at Nite και το NickMom για το Nick Jr., το περιεχόμενο των οποίων τα πρότυπα, είναι τόσο παρόμοια, με εκείνα του TeenNick. Ωστόσο, το TeenNick είχε όλο και λιγότερες σειρές που διαθέτουν βωμολοχίες ή σεξουαλικό περιεχόμενο ως μέρος του προγράμματός του, κατά το 2010 μέχρι και σήμερα, σε σύγκριση με την απογραφή του προγράμματος πριν από το 2009 με εκπομπές που ενσωματώνουν τέτοιο περιεχόμενο, κυρίως περιορίζεται σε ορισμένες χρονοθυρίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

TEENick[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η επωνυμία TeenNick ξεκίνησε ως μπλοκ στο Nickelodeon που ονομάζεται TEENick.[1] Το TEENick προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 2001 και προβλήθηκε μόνο τα Σαββατοκύριακα.[3] Το μπλοκ TEENick φιλοξενήθηκε από διασημότητες.

Λογότυπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2009-2016 2016-2019 2019-2024 2024-σήμερα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]