Silver Falcons

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αεροσκάφος Pilatus_PC-7 των Silver Falcons

Οι Silver Falcons (Ασημένια Γεράκια) είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Νοτίου Αφρικής. Δημιουργήθηκαν το 1946 με το όνομα Bumbling Bees (Ενθουσιώδεις Μέλισσες), χρησιμοποιόντας αρχικά αεροσκάφη T-6 Harvard και στη συνέχεια τα de Havilland Vampire. Το 1966 η ομάδα άρχισε να χρησιμοποιέι τα αεροσκάφη Aermacchi MB-326 Impala και τότε άλλαξε το όνομά της σε "Silver Falcons".

Μέχρι το 1998 η ομάδα ήταν μέρος της 85ης Στατιωτικής Σχολής Πτήσεων, όμως από τότε και μετά είναι μέρος της Κεντρικής Σχολής Πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Νοτίου Αφρικής, στην αεροπορική βάση του Langebaanweg, κοντά στο Κέιπ Τάουν. Ταυτόχρονα η άλλαξε αεροσκάφη χρησιμοποιόντας τώρα τέσσερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Pilatus PC-7 MkII Astra.

Τα 4 αεροσκάφη της ομάδας διατηρούν το άσπρο και κόκκινο σχέδιο χρωμάτων που φέρουν όλα τα PC-7 της Νοτιοαφρικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας, με εξαίρεση τους μεγάλους αριθμούς της ομάδας στην ουρά τους. Οι πιλότοι όλης της ομάδας υπηρετούν ως εκπαιδευτές στην Κεντρική Σχολή Πτήσεων και κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές επιδείξεων στον ελεύθερο χρόνο τους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]