Russian Bears Motorsport

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Russian Bears Motorsport (Ρώσικες Αρκούδες Μότορσπορτ) είναι μία ρωσική ομάδα αγώνων αυτοκινήτου.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδρύθηκε στις αρχές του 2007 στη Μόσχα και την ίδια χρονιά συμμετείχε σε επιλεγμένους αγώνες στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DSC) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Πιλότοι της ομάδας εκείνη τη χρονιά ήταν ο Victor Shapovalov, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Lev Fridman, ο Evgeny Zelenov και ο Oleg Petrikov με BMW 320is Ε46.

Το 2008 προκάλεσαν αίσθηση συμμετέχοντας στο κύπελλο του WTCC μεταξύ των ιδιωτικών ομάδων με το LADA 110 2.0 WTCC (VAZ 21106) προδιαγραφών S2000, με τη διακριτική υποστήριξη του αγωνιστικού τμήματος του εργοστασίου LADA Sport. Πιλότοι και πάλι ο Victor Shapovalov και ο ολλανδός Jaap van Lagen. Αργότερα προστέθηκε και ο ρώσος επίσημος οδηγός της LADA Sport Kirill Ladygin.

To 2009 η ομάδα επέστρεψε με την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου και κάτω από την επωνυμία LADA Sport. Η σεζόν ξεκίνησε με το ίδιο σχήμα οδηγών και αυτοκινήτων ενώ αργότερα ο Shapovalov έδωσε τη θέση του στον βρετανό James Thompson. Αντίστοιχα το κουρασμένο 110 αντικαταστάθηκε από το ολοκαίνουριο LADA Priora WTCC.

Ωστόσο λόγω των οικονομικών προβλημάτων της AvtoVAZ (μητρικής εταιρείας της LADA), η ομάδα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς παρά την αρχική δέσμευσή της για τριετή συμμετοχή.

Το 2011 η ομάδα έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο νεοσύστατο θεσμό του European Production Series, υποστηρικτικό του WTCC, ο οποίος αντικατέστησε το Eurocup León της SEAT Sport. Αυτή τη φορά η ομάδα αγωνιζόταν με SEAT León SC και οδηγούς τους Kirill Ladygin και Vyacheslav Maleev.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]