Roronoa Zoro

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Roronoa Zoro
Χαρακτήρας από One Piece
Πρώτη εμφάνισηOne Piece chapter 3: «Introducing Pirate Hunter Zoro» (Weekly Shōnen Jump No.36, 1997)
Δημιουργήθηκε απόΕϊτσίρο Όντα
Εκφωνείται απόΚαζούγια Νακάι
Μεγκούμι Ουράβα (ως νεαρό)
Γουατάρου Τακάγκι (Defeat Him! The Pirate Ganzack)
Πληροφορίες χαρακτήρα
Ψευδώνυμο(α)Pirate Hunter Zoro
Συμμετοχή σε ομάδεςStraw Hat Pirates
Ο Zoro ετοιμάζεται για την μάχη του με τον Daz Bones.

Ο Roronoa Zoro (ελληνικά: Ρορονόα Ζόρο) είναι χαρακτήρας από το anime και manga One Piece και το πρώτο μέλος του πληρώματος των Straw-Hat Pirates (μετά τον ιδρυτή Monkey D. Luffy). Είναι ξιφομάχος και χρησιμοποιεί 3 σπαθιά στο δικό του, προσωπικό στυλ μάχης (Santōryū). Έχει απλοϊκό τρόπο σκέψης, είναι όμως διορατικός και συχνά σοφός. Αρέσκεται στο να κοιμάται και να πίνει λίγο παραπάνω. Όνειρό του είναι να γίνει ο ισχυρότερος ξιφομάχος του κόσμου. Είναι 19 ετών στην αρχή της σειράς, αλλά ύστερα από δύο χρόνια προπόνησης, επέστρεψε 21 ετών. Είναι επικηρυγμένος για 1.111.000.000 Berī αρχικά η τιμή του ήταν 60.000.000 Berī.

Παρελθόν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Zoro έχει δώσει μια υπόσχεση: να γίνει ο ισχυρότερος ξιφομάχος του κόσμου. Η υπόσχεση αυτή δόθηκε στην Kuina.

Η Kuina ήταν ξιφομάχος, αντίπαλη του Zoro στα παιδικά του χρόνια. Ήταν μέλη στο ίδιο ντότζο. Η Kuina ήταν δυνατότερη και νικούσε συνεχώς το Zoro, αλλά εκείνος επέμενε, γιατί ήθελε να την νικήσει. Έμαθε να πολεμάει με δύο σπαθιά, πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει. Προπονήθηκε σκληρά, τόσο που άρχισε να νικά και ενήλικες. Τελικά όμως, ούτε κι αυτά ήταν αρκετά.

Μετά από 2.000 ήττες, ο Zoro δεν άντεξε: την προκάλεσε σε μια μάχη με αληθινά σπαθιά κι όχι ξύλινα σαν κι εκείνα με τα οποία πολεμούσαν μέχρι τότε. Ο Zoro έχασε κι εκείνη τη μάχη, αλλά η Kuina του χάρισε τη ζωή.

Στη συνέχεια, του εκμυστηρεύθηκε ότι θα προτιμούσε να είναι αγόρι, γιατί μεγαλώνοντας οι άντρες έχουν περισσότερη δύναμη απ' τις γυναίκες κι έτσι πάντα θα υπήρχε κάποιος δυνατότερος από εκείνη. Ο Zoro θύμωσε και την αποκάλεσε αδύναμη επειδή είπε κάτι τέτοιο, ενώ είχε νικήσει εκείνον, και της ζήτησε να κάνουν μια υπόσχεση: ότι μια μέρα ένας από τους δύο θα γίνει ο ισχυρότερος ξιφομάχος του κόσμου. Εκείνη συμφώνησε.

Λίγο καιρό αργότερα, η Kuina, παραπάτησε σε σκαλιά και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο Zoro συνειδητοποίησε αμέσως τη συνέπεια του γεγονότος αυτού: για να τηρήσει την υπόσχεσή του έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει ο ισχυρότερος ξιφομάχος του κόσμου. Για να το πετύχει, ζήτησε από τον δάσκαλό του και πατέρα της Kuina να του δώσει το σπαθί της, το Wadō Ichimonji, υποστηρίζοντας πώς χρησιμοποιώντας το θα έπαιρνε και τη δική της δύναμη. Εκείνος δέχτηκε και του έδωσε το σπαθί, το οποίο άρχισε να χρησιμοποιεί κρατώντας το στο στόμα.

Όταν πλέον έγινε αρκετά ισχυρός, έφυγε από το ντότζο, με σκοπό να συναντήσει και να νικήσει τον δυνατότερο ξιφομάχο του κόσμου, τον Hawk-Eyes Mihawk. Στο ταξίδι του αυτό για να μπορεί να αγοράζει φαγητό αναγκάστηκε να αρχίσει το κυνήγι επικηρυγμένων. Συνάντησε δύο ακόμα κυνηγούς επικηρυγμένων, τους Johnny και Yosaku, μαζί με τους οποίους δούλευε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα σπαθιά του Zoro[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα τρία σπαθιά του Zoro είναι τα εξής:

  • Το Wadō Ichimonji (ελληνικά: Γουάντοο Ιτσιμόντζι), το σπαθί της Kuina. Η θήκη και η λαβή του έχουν λευκό χρώμα. Ο Zoro το χρησιμοποιεί με το στόμα του όταν εφαρμόζει τεχνικές Santōryū. Είναι πανίσχυρο και θεωρείται μια από τις "21 Βασιλικές Κόψεις" (Ō Wazamono).
  • Το Yubashiri (ελληνικά: Γιουμπάσιρι), ένα σπαθί του οποίου η θήκη και η λαβή έχουν μαύρο χρώμα. Ο Zoro το χρησιμοποιεί με το δεξί του χέρι όταν εφαρμόζει τεχνικές Santōryū. Είναι ελαφρύ και ιδανικό και γρήγορες επιθέσεις. Το προμηθεύτηκε στη Loguetown, αλλά στα πρόσφατα κεφάλαια του manga ένας αξιωματούχος των Marines κατάφερε να το σπάσει με μια άγνωστη δύναμη του Φρούτου του Διαβόλου. Θα το αντικαταστήσει με το Shuusui αργότερα.
  • Το Sandai Kitetsu (ελληνικά: Σάνται Κιτέτσου), ένα σπαθί του οποίου η θήκη έχει κόκκινο χρώμα και η λαβή ανοιχτό κεραμιδί. Ο Zoro το χρησιμοποιεί με το αριστερό του χέρι όταν εφαρμόζει τεχνικές Santōryū. Είναι ένα αιμοδιψές σπαθί, ικανό να κόψει τα πάντα, αλλά και καταραμένο: όλοι οι προηγούμενοι χρήστες του βρήκαν τραγικό θάνατο. Πριν ο Zoro το πάρει στη Loguetown, αποφάσισε να δει αν η τύχη του είναι ισχυρότερη από την κατάρα του σπαθιού κι έτσι το πέταξε στον αέρα, έκλεισε τα μάτια του και άπλωσε το χέρι του. Το σπαθί όμως έπεσε στο χέρι του από την ανάποδη και δεν το έκοψε. Έτσι, αποφάσισε να το πάρει.
  • Το Shuusui (ελληνικά: Σουσούι),ένα μαύρο σπαθί του οποίου η θήκη έχει μαύρο χρώμα με κύκλους πάνω του και η λαβή μαύρο χρώμα με άσπρο. Ο Zoro το χρησιμοποιεί με το δεξί του χέρι. Αντικατέστησε το yubashiri, όταν σκούριασε από την δύναμη του φρούτου ενός Marine. Είναι ένα από τα 21 Ο Wazamono σπουδαία σπαθιά, τα οποία είναι από τα καλύτερα σπαθιά σε όλο τον κόσμο. Η λεπίδα του είναι μαύρη, με μία κόκκινη γραμμή στην άκρη του. Η δύναμη του δεν συγκρίνεται με κανένα από τα άλλα σπαθιά του Zoro ,όπως είπε ο ίδιος. Ο προηγούμενος κάτοχος του ήταν ο Ryuma, ένας σαμουράι που είχε γίνει ζόμπι από τον Gecko Moria. Αφότου ο Zoro νίκησε σε μια μάχη με τον Ryuma, διεκδίκησε το σπαθί για δικό του.

Μαχητικές ικανότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Zoro είναι ένας ικανότατος ξιφομάχος, γεννημένος πολεμιστής. Παρόλο που συνηθίζει να μάχεται με 3 σπαθιά, εντούτοις είναι επίσης ικανός με δύο ή και με ένα. Χρησιμοποιεί ποικιλία ταχύτατων και θανατηφόρων τεχνικών, οι οποίες χτυπούν ακόμα και από πολύ μεγάλη απόσταση. Μπορεί να κόψει σχεδόν τα πάντα και στο επεισόδιο 119 του anime κατάφερε να κόψει και το σκληρό σαν ατσάλι σώμα του Daz Bones (σημειωτέον ότι ακόμα και στον κόσμο του One Piece όπου όλοι είναι πανίσχυροι, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να καταστρέψουν το ατσάλι). Έχει δείξει ικανότητα και σε μάχη χωρίς ξίφη.

Εκτός αυτού, είναι πανίσχυρος (είναι στη χειρότερη περίπτωση ο δεύτερος ισχυρότερος μεταξύ των μελών του πληρώματος των Straw-Hat Pirates και ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο του One Piece), έχει ατσάλινη θέληση και μπορεί να επιβιώσει ακόμα και όταν υποστεί απώλεια τεράστιων ποσοτήτων αίματος. Χρησιμοποιεί επίσης το πνεύμα του στη μάχη: η αντίληψή του για τον κόσμο, η επιμονή του να εκπληρώσει την υπόσχεσή του στην Kuina, καθώς και η κάποιας μορφής έκσταση στην οποία φτάνει όταν βρίσκεται κοντά στο θάνατο έχουν αποδειχτεί σωτήριες.

Όλα του τα χαρίσματα στη μάχη δικαιολογούνται από το γεγονός ότι προπονείται συνεχώς και συχνότερα από τον καθένα. Έχει παρουσιαστεί να κάνει απίστευτα πράγματα, ώστε να μπορέσει να δυναμώσει και να βελτιωθεί. Επίσης, αυτοσυγκεντρώνεται συχνά, προσπαθώντας να ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεών του. Η πίστη, η αφοσίωση και η αυτοσυγκέντρωση στην τέχνη του σπαθιού τον μεταφέρουν σε κατάσταση νιρβάνα, όπου και αποκτά μεταφυσικές δυνάμεις.