Planet Sheen

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Planet Sheen
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίJohn A. Davis
Keith Alcorn
Steve Oedekerk
ΠρωταγωνιστέςJeff Garcia
Bob Joles
Soleil Moon Frye
Jeff Bennett
Fred Tatasciore
Thomas Lennon
Candi Milo
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων26
Παραγωγή
ΠαραγωγήOmation Animation Studio
Διάρκεια11 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςNickelodeon
Προβολή2 Οκτωβρίου 2010–
13 Φεβρουαρίου 2013
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://www.nick.com/planet-sheen

Το Planet Sheen είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στη σειρά The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius, καθώς και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία Jimmy Neutron: Boy Genius. Προβάλλεται στο Nickelodeon.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά από χρόνια έχει μπει στο εργαστήριο του και έχει βρει κρυφά το διαστημόπλοιο του, τότε ο Sheen Estevez εκτοξεύεται μόνος του στο διάστημα. Όταν αυτός διάβασε την προειδοποιητική σημείωση του Τζίμι ("Sheen, μην πατήσεις αυτό το κουμπί.")πατήσετε το κουμπί όπου αναφέρεται στη σειρά. Τέσσερα εκατομμύρια και ένα έτη φωτός μακριά, ο Sheen συντρίβεται στο Zeenu, ένα παράξενο πλανήτη που κατοικείται από εξωγήινους. Λίγο μετά τη συντριβή, ο Sheen θέλει να πάει στο σπίτι, αλλά ο πύραυλος του ήταν σπασμένος. Όταν πέταξε σε ένα σπίτι που ανήκει σε Zeenunian που ονομάζεται Dorkus, του οποίου το όνομα του Sheen γελοιοποιεί για την ομοιότητά της με τη λέξη "σπασίκλας".

Ο Dorkus (ο οποίος είναι ένας από τους επικεφαλής των συμβούλων του αυτοκράτορα) είναι εξοργισμένος που ο Sheen κατέστρεψε το σπίτι του και σκοπεύει να τον καταστρέψει. Δυστυχώς, ο αυτοκράτορας παίρνει μια προτίμηση για τον Sheen και ανατρέπει τα σχέδιά του σε κάθε στροφή. Μεγάλο μέρος της σειράς επικεντρώνεται γύρω από Sheen με τον ενοχλητικό Dorkus, τα καμώματα του, την άγρια ​​καταστροφή και ο Dorkus προσπαθεί (και μη) να τον πάρει για αυτό. Ενώ στο Zeenu, ο Sheen κάνει πολλές νέες γνωριμίες, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν τον Doppy Dopweailer (ένα πράσινο, γυμνοσάλιαγκα που μοιάζει με τον φίλο του Sheen στη Γη, ο αυτοκράτορας (ο μεγάλος άρχοντας επικεφαλής της Zeenu, ο οποίος είναι ένα υπερφυσικό πλάσμα που θα φέρει χαρά στο Zeenu), ο Nesmith (ένας ευφυής χιμπατζής από τη Γη που υπερέχει σε θέματα όπως τα μαθηματικά και τη μηχανική) και ένα κορίτσι που ονομάζεται Aseefa που γίνεται φλερτ με τον Sheen. Η Aseefa έχει ένα κατοικίδιο ζώο Choctow (το πιο τρομακτικό και επικίνδυνο πλάσμα στο Zeenu) ονομάζεται Chock Chock.

Εκτός από τον Σιν, κανένας άλλος από τους χαρακτήρες του Jimmy Neutron δεν εμφανίζεται, ούτε αναφέρεται σε αυτή τη σειρά. Ο Καρλ εμφανίστηκε σε μια αναδρομή στο παρελθόν και ο Τζίμι Νιούτρον αναφέρθηκε ενώ ο Σιν κοιτούσε τον πύραυλο, αλλά δεν έκανε εμφάνιση. Δεν είναι ακόμα γνωστό το γιατί δεν έψαξαν ο Τζίμι και άλλοι για τον Σιν. Αλλά στο επεισόδιο "The Tomorrow Boys" από το Οι Περιπέτειες του Jimmy Neutron, υπονοείται το ότι ο Σιιν επέστρεψε από τον Ζίνου. Το πως και πότε επέστρεψε ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Sheen Estevez - 'Ενα δωδεκάχρονο αγόρι που κατά λάθος προσγειώνεται στον πλανήτη Zeenu, όπου ζει σε πολλές περιπέτειες. Ο χαρακτήρας του είναι ίσος με εκείνο της σειράς Jimmy Neutron Boy Genius, ένα μπλε πουκάμισο με το λογότυπο του ultra-lord, μαύρο παντελόνι, τα μαλλιά του με gel, είναι πάντα σε τρελή στάση, αν και σε αυτή τη σειρά φαίνεται να είναι λίγο πιο ώριμος. Ο αντίπαλός του είναι ο Dorkus και ο φίλος του είναι ο χιμπατζής Nesmith. Έχει μια άλλη φορεσιά, σαν αστροναύτης, αλλά δεν φαίνεται στο πρώτο επεισόδιο, προφανώς την έδωσε στον φίλο του. Παρά το γεγονός ότι τον πλανήτη Zennu του αρέσει, αλλά αυτός θέλει να επιστρέψει στη Γη, χάνοντας την οικογένειά του και τους φίλους του. Σε μερικά επεισόδια, ο Sheen βρίσκει άλλα ονόματα. Ποτέ δεν ήξερε ότι ο Dorkus τον μισεί και δεν τον θεωρεί σαν φίλος.
  • Nesmith - Ένας χιμπατζής, το οποίο ήρθε στο διάστημα σε μια αποστολή για να βρει νέους πλανήτες, αλλά δυστυχώς μείνει στον πλανήτη Zennu. Φοράει μια διαστημική στολή, ώσπου μια στιγμή Έγινε φίλος με τον Sheen, μπορεί να μιλήσει, είναι εξαιρετικός στη μελέτη, αλλά δεν εκτιμά τα αστεία ζώα στα βιβλία.
  • Dorkus - Ο πιο κακός χαρακτήρας στη σειρά, μισεί τον Sheen ανέτρεψε τον βασιλιά, έχει ένα mini-slave, ένα πρόσωπο με μεγάλο κίτρινο μάτι (Αν θέλει βαθιά προς τα κάτω, εκτιμά και είναι ο φίλος του). Η φορεσιά του είναι ένα μαύρο μανδύα, το δέρμα του είναι πράσινο, έχει υπερβολικά μεγάλα δόντια, o Sheen τον λέει Tontus για να τον ξεγελάσει και πάντα καταστρέφει το σπίτι του στο τέλος του κάθε επεισοδίου.
  • Pinter - Ο υπηρέτης του Dorkus που βοηθά στα σχέδιά τους για να καταστρέψουν τον Sheen, είναι μικρό, κίτρινο, μονόφθαλμο και με φτερά νυχτερίδας.
  • Doppy - Μια εκδοχή του Carl Weezer, του καλύτερου φίλου του Jimmy Neutron. Είναι ένας γυμνοσάλιαγκας.
  • Aseefa - Μία φυλετική πολεμίστρια που της αρέσει η ολλανδική μουσική.
  • Αυτοκράτορας - Ο αυτοκράτορας του Πλανήτη Ζίνου. Καθώς εντυπωσιάζεται με τα ανόητα, πρωτόγνωρα ίσως πράγματα που λέει ο Sheen, δεν θα 'ταν πιο ευτυχισμένος από το να τον έχει μαζί του σ' αυτόν τον Πλανήτη. Έχει 11 πλοκάμια για τη γενειάδα του.
  • Πριγκίπισσα OomLout - Η κόρη του αυτοκράτορα. Θέλει πάντα να είναι με τον Sheen, επειδή τον αγαπά και έχει δύο όψεις.

Ελληνική μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους στην ελληνική μεταγλώττιση της σειράς.

  • Sheen Estevez - Χρήστος Θάνος
  • Nesmith - Θοδωρής Σμέρος
  • Dorkus - Νίκος Νίκας
  • Pinter - Θοδωρής Σμέρος
  • Doppy - Θοδωρής Σμέρος
  • Αυτοκράτορας - Νίκος Νίκας
  • Πριγκίπισσα OomLout - Σοφία Καψαμπέλη
  • Ashifa - Σοφία Καψαμπέλη