Place Vendome (συγκρότημα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Place Vendome
Ο Μίκαελ Κίσκε σε συναυλία το 2013
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΓερμανία
Μουσικά είδηHard Rock, AOR
Παρουσία2005 - σήμερα
ΜέληΜίκαελ Κίσκε
Ντένις Γουάρντ
Ούε Ρεΐτεναουερ
Ντίρκ Μρούινενμπεργκ
Γκάνθερ Γουέρνο
Πρώην μέληΚώστας Ζαφειρίου
Ιστότοπος
Επίσημη ιστοσελίδα της Frontiers Records

Οι Place Vendome είναι ένα γερμανικό χάρντ ροκ / AOR project το οποίο δημιουργήθηκε το 2004 από τον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρίας Frontiers Records, Σεραφίνο Περουτζίνο.

Οι Place Vendome αποτελούνται από τον πρώην τραγουδιστή των Helloween, Μίκαελ Κίσκε, τον Ντένις Γουάρντ (μπάσο και παραγωγή), τον Κώστα Ζαφειρίου (τύμπανα) και τον Ούε Ρεΐτεναουερ (κιθάρα) από το συγκρότημα Pink Cream 69 και τον Γκάνθερ Γουέρνο (πλήκτρα) από τους Vanden Plas.

To πρότζεκτ έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το Place Vendome το 2005, το Streets of Fire το 2009, το Thunder In The Distance το 2013 και το Close To The Sun το 2017.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το άλμπουμ Place Vendome (2004-2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004, Ο Σεραφίνο Περουτζίνο αποφάσισε να δημιουργήσει το πρότζεκτ Place Vendome και στην συνέχεια πρότεινε στους Μίκαελ Κίσκε και Ντένις Γουάρντ να ηχογραφήσουν ένα AOR δίσκο. Σύμφωνα με τον Κίσκε «Το όλο πρότζεκτ ήταν μια ιδέα του Σεραφίνο Περουτζίνο…Πρώτα επικοινώνησε με τον Γουάρντ και τον προσέλαβε να επιβλέπει το πρότζεκτ…Εμένα μου πρότεινε την ιδέα του και αφού άκουσα τα τραγούδια δέχτηκα να κάνω τον δίσκο. Εντυπωσιάστηκα από την δύναμη που είχε το υλικό.»[1] Στις 10 Οκτωβρίου του 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Place Vendome. Τα τραγούδια γράφτηκαν από τον Γουάρντ ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή. Ο Κίσκε δηλώνει «Ήμουν απογοητευμένος από πολλά πράγματα και δεν με ενδιέφερε και τόσο πολύ η μουσική...Ο Σεραφίνο μου έδωσε την ευκαιρία με τους Place Vendome να ξανατραγουδήσω και μάλιστα το είδος μουσικής που μου άρεσε κι έτσι με έκανε να νιώσω και ξανά άνετα με το ρόκ.»[2][3]

Το άλμπουμ Streets Of Fire (2009)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 20 Φεβρουάριου του 2009, οι Place Vendome κυκλοφορήσαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Streets of Fire. Ένα μουσικό βίντεο γυρίστηκε για το τραγούδι "My Guardian Angel", το οποίο σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση του Κίσκε σε βίντεο μετά το 1996. Τα τραγούδια για το δεύτερο άλμπουμ γράφτηκαν από τέσσερις διαφορετικούς συνθέτες, με τον Μάγνο Κάρλσεν (Primal Fear) να είναι ο ποιο αναγνωρίσιμος.[4]

Το άλμπουμ Thunder in the Distance (2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την πρώτη Νοεμβρίου του 2013, οι Place Vendome κυκλοφορήσαν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο Thunder In The Distance. Ένα μουσικό βίντεο γυρίστηκε για το τραγούδι "Talk To Me", ενώ ο Κώστας Ζαφειρίου αντικαταστάθηκε από τον Ντίρκ Μρούινενμπεργκ στα τύμπανα. Τα τραγούδια γράφτηκαν από οκτώ διαφορετικούς συνθέτες, με τον Τίμο Τόλκκι (ex-Stratovarius) και τον Μάγνο Κάρλσεν να είναι οι ποιο αναγνωρίσιμοι.[5]

Το άλμπουμ Close to the Sun (2017)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2017, οι Place Vendome κυκλοφορήσαν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο Close To The Sun. Τα τραγούδια γράφτηκαν από οκτώ διαφορετικούς συνθέτες, με τους Jani Liimatainen (Cain's Offering, ex-Sonata Arctica), Olaf Thorsen (Vision Divine, Labyrinth), Fabio Lione (Vision Divine, ex-Rhapsody of Fire), Simone Mularoni (DGM) και τον Μάγνο Κάρλσεν να είναι οι ποιο αναγνωρίσιμοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία του πρότζεκτ συμμετείχαν ως guest κιθαριστές οι Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne), Κάι Χάνσεν (ex-Helloween, Gamma Ray, Unisonic), Alfred Koffler (Pink Cream 69), Μάντι Μέϊερ (ex-Krokus, ex-Asia, Unisonic), Μάγνο Κάρλσεν, Simone Mularoni και ο Michael Klein.[6]

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015. 
  2. http://ww.rockhard.gr/artists/interviews/1449-unisonic-interview-with-michael-kiske[νεκρός σύνδεσμος]
  3. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Αυγούστου 2010. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015. 
  4. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015. 
  5. http://www.seaoftranquility.org/reviews.php?op=showcontent&id=15188
  6. https://rockway.gr/nea/item/16590-place-vendome-album

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]