Orphan Black

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Orphan Black
ΕίδοςΔράση, Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας
ΔημιουργοίGraeme Manson
John Fawcett
Πρωταγωνιστές
Μουσική τίτλωνTwo Fingers
ΧώραΚαναδάς Country flag ΗΠΑ Country flag
Αριθμός επεισοδίων50
Παραγωγή
ΠαραγωγήTemple Street Productions
Bell Media
BBC America Original Production
Διάρκεια43 λεπτά
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςBBC America
Space
Αναλογία πλευρών16:9 HD
Προβολή30 Μαρτίου 2013–
12 Αυγούστου 2017
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttp://www.bbcamerica.com/orphan-black/ http://www.space.ca/OrphanBlack.aspx

Το Orphan Black είναι μια Καναδική/Αμερικανική (Συμπαραγωγή) τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνίστρια την Τατιάνα Μασλάνι. Η πρεμιέρα της σειράς έγινε στις 30 Μαρτίου 2013. Προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό BBC America στην Αμερική και τον τηλεοπτικό σταθμό Space στον Καναδά. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 10 επεισόδια και έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, η οποία θα προβληθεί από τις 19 Απριλίου 2014. Στην Ελλάδα θα προβάλλεται το χειμώνα του 2017-18 από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά ακολουθεί την Σάρα Μάννινγκ, μια Αγγλίδα ορφανή μικροαπατεώνισσα, η οποία επιστρέφει μετά απο μήνες, για να διεκδικήσει την κόρη της. Αφού θα δει την αυτοκτονία μιας γυναικάς, εκμεταλλεύεται την ομοιότητά τους και κλέβει την ταυτότητα της. Ελπίζοντας να λύσει όλα της τα προβλήματα αδειάζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό της νεκρής γυναικάς, ξαφνικά θα μάθει οτι αυτή και η νεκρή γυναικά είναι κλώνοι. Όσο η Σάρα ψάχνει για απαντήσεις, θα ανακαλύψει οτι υπάρχουν περισσότερα άτομα σαν και αυτήν, γενετικά ταυτόσημα, που φυτεύτηκαν σε ανυποψίαστους γονείς μεσώ εξωσωματικής γονιμοποίησης σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Χωρίς να έχει ιδέα ποιος δημιούργησε τους κλώνους, θα πρέπει να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια, καθώς ένας δολοφόνος τις σκοτώνει μια μια.

Πρωταγωνιστές και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Τατιάνα Μασλάνι σε έναν αριθμό κλώνων, όλοι γεννημένοι το 1984 μεσώ εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η σειρά με την έναρξη της επικεντρώνεται στην Σάρα Μάννινγκ, μια Αγγλίδα μικροαπατεώνισσα. Άλλοι κλώνοι και ρόλοι που υποδύεται η Μασλάνι είναι: η Ελίζαμπεθ "Μπεθ" Τσάιλντς, μια ντετέκτιβ της Αστυνομίας, η Άλισον Χέντριξ, μια νοικοκυρά των προαστίων, η Κοσίμα Νιχάους, μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην εξελικτική αναπτυξιακή βιολογία, η Ελένα(άγνωστο επώνυμο), μια θρησκόληπτη δολοφόνος και η Τζένιφερ Φιτζσίμονς, δασκαλα και προπονήτρια κολύμβησης.
  • Jordan Gavaris ως Φέλιξ "Φε" Ντόκινς, ο θετός αδερφός της Σάρα. Θεωρεί τον εαυτό του έναν σύγχρονο καλλιτέχνη.
  • Dylan Bruce ως Πωλ Ντίρντεν, ένας πρώην μισθοφόρος στρατιωτικός, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για να παρακολουθεί την Μπεθ. Αργότερα μετά την αποκάλυψη του θανάτου της Μπεθ, γίνεται εραστής της Σαρα.
  • Kevin Hanchard ως Ντετέκτιβ Άρθουρ "Αρτ" Μπελ, ο συνεργάτης Αστυνομικός της Μπεθ.
  • Michael Mando ως Βικ, έμπορος ναρκωτικών και πρώην φίλος της Σάρα.
  • Maria Doyle Kennedy ως Σιόμπαν Σάντλερ, η θετή μητέρα της Σάρα και του Φέλιξ, που συχνά την αποκαλούν "Κυρία Ες". Φυλάει την Κίρα, κόρη της Σάρα, όταν η Σάρα λείπει.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]