On n'est pas couché

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
On n'est pas couché
Λογότυπο της εκπομπής
Αρχικός ΤίτλοςSaturday night show
ΕίδοςTalk-show
ΔημιουργίαΚατρίν Μπαρμά
Λοράν Ρυκιέ
ΣκηνοθεσίαΣερζ Καλφόν
ΠαρουσίασηΛοράν Ρυκιέ
ΣυμμετέχοντεςΑιμερίκ Καρόν
Νατασά Πολονί
Μουσικό ΘέμαIn the Shadows - The Rasmus
Χώρα Γαλλία
ΓλώσσαΓαλλικά
Αριθμός Σεζόν8
Αριθμός Εκπομπών200 (στις 14 Ιανουαρίου 2012)
Παραγωγή
Χώρος ΓυρισμάτωνMoulin Rouge
ΔιάρκειαΠερίπου 190 λεπτά
Τύπος Εικόνας16/9
Τύπος ΉχουStereo
ΠαραγωγήΚατρίν Μπαρμά
Λοράν Ρυκιέ
Εταιρεία ΠαραγωγήςTout sur l'écran και RUQ Productions
Μετάδοση
ΜετάδοσηFrance 2
Πρώτη Προβολή16 Σεπτεμβρίου 2006
ΚοινόΌλες οι ηλικίες
Ιστοσελίδαon-n-est-pas-couche.france2.fr

Το On n'est pas couché είναι τηλεοπτική εκπομπή διαλόγου η οποία εκπέμπει από τις 16 Σεπτεμβρίου 2006 στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2, κάθε Σάββατο βράδυ κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού της βραδινής τηλεοπτικής ζώνης, και πιο συγκεκριμένα προς τις 22:50[1], ενώ παρουσιαστής της είναι ο Λοράν Ρυκιέ και είναι σε συμπαραγωγή της Κατρίν Μπαρμά και του Λοράν Ρυκιέ.

Χαρακτηριστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εκπομπή μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου 2006. Μαγνητοσκοπείται κάθε πέμπτη βράδυ στο Moulin Rouge[2] στο Παρίσι και διαρκεί συνολικά περίπου τρεις με τέσσερις ώρες. Είναι μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια του PAF. Το μουσικό της θέμα και η μουσική που παίζεται πιο συχνά στη διάρκειά της είναι απόσπασμα από το κομμάτι In the Shadows του φινλανδικού μουσικού συγκροτήματος, The Rasmus.

Στην αρχή της εκπομπής, ο Λοράν Ρυκιέ παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο « Ceux qui n'ont pas pu venir ce soir » (αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αυτό το βράδυ), δηλαδή, προσωπικότητες οι οποίες μπορεί να μην δίνουν το παρόν στην εκπομπή, ωστόσο, πρωταγωνίστησαν στην ειδησεογραφία της εβδομάδας. Στη διάρκεια της σεζόν 2012-2013, η ενότητα αυτή μετονομάστηκε σε "Flop ten", ωστόσο διατήρησε την ίδια λογική και το ίδιο πνεύμα. Στη συνέχεια, ένας πολιτικός καλεσμένος συμμετέχει στην εκπομπή, για την διεξαγωγή συζήτησης πολιτικού περιεχομένου πάνω στην επίκαιρη ειδησεογραφία ή να παρουσιάσει κάποιο προσωπικό του έργο (με εξαίρεση τις προεκλογικές περιόδους). Έπειτα, ο κάθε καλεσμένος σχολιάζει από ένα σκίτσο που ξεχώρισε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στον Τύπο. Μετά από αυτό, οι καλεσμένοι περνούν, ο καθένας με την σειρά του, από την πολυθρόνα της συνέντευξης, όπου δέχονται τις ερωτήσεις των παρουσιαστών. Γιόρτασε την 100ή της έκδοση το Σάββατο 11 Απριλίου του 2009[3].

Αρκετές ήταν οι εντάσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκειά των μεταδόσεών της: οι Ζακ Αταλί, Μπερνάρ Ταπί, Doc Gynéco, Μικαέλ Γιούν, Μυριέλ Ρομπέν και Κροστόφ Οντελάτ απεχώρησαν, μεταξύ άλλων, εν μέσω της εκπομπής.

Οι Κριστόφ Αλεβέκ και Πατρίκ Τιμσίτ είναι οι προσωπικότητες που έχουν εμφανιστεί τις περισσότερες φορές (7 φορές) από την έναρξη των μεταδόσεων της εκπομπής έως τον Ιούνιο του 2011 (η Ναντίν Μορανό μεταξύ των πολιτικών, με συνολικά 5 παρουσίες στην εκπομπή)[4].

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Site officiel». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Σεπτεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2013. 
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Σεπτεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2013. 
  3. La bande à Ruquier.com (2009). «On n'est pas couché, la 100ème (11 avril 2009)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2011. 
  4. Enquête & Débat (2012). «Grande enquête sur les invités d'On n'est pas couché». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιανουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2012. 

Εξωτερικός Σύνδεσμος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]