ORF 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από ORF eins)
ORF 1
Το λογότυπο του ORF 1
Έναρξη λειτουργίας1955
ΙδιοκτήτηςORF
Εικόνα4:3, 16:9 (576i, SDTV) και 720i (HDTV)
Τηλεθέαση13.3% (2014)
ΧώραΑυστρία
Ιταλία
ΓλώσσαΓερμανικά
ΕμβέλειαΑυστρία, Ιταλία
ΈδραΒιέννη, Αυστρία
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος

Το ORF 1 είναι ένα αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι. Ήταν το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι στην Αυστρία, ξεκίνησε το 1955.

Το ORF 1 είναι ένα από τα τέσσερα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια στην Αυστρία. Το ORF 1 περιέχει εκπομπές, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ενώ το ORF 2 εστιάζει στα πολιτιστικά προγράμματα,στον προγραμματισμό και την πληροφόρηση.Το ORF Sport Plus είναι το αθλητικό κανάλι, αλλά, το ORF 1 μεταδίδει επίσης ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Πρόγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ORF 1 προβάλλει κυρίως ταινίες και επεισόδια από σειρές. Το πρωί υπάρχει πρόγραμμα για παιδιά που ονομάζεται Okidoki. Τα δημοφιλή αθλήματα όπως το σκι, Formula One και το ποδόσφαιρο προβάλλονται επίσης στο σταθμό. Το ORF 1 μεταδίδει ειδησεογραφικό πρόγραμμα όπως το Zeit im Bild (Οι στιγμές σε εικόνες) και το Περιοδικό στο σταθμό ORF 2. Μέχρι τις εννιά του Απριλίου του 2007, Zeit im Bild παρουσιάστηκε στο σταθμό ORF 1 και ORF 2 ταυτόχρονα στις 7:30 μ.μ. Στη συνέχεια άρχισαν να δείχνουν μια καθημερινή σαπουνόπερα διάρκειας οκτώ ωρών, αλλά την 1η Ιουλίου 2007, αντικαταστάθηκε από τον Malcolm in the Midle (το οποίο έχει αντικατασταθεί από Two And A Half Men) λόγω των χαμηλών εκτιμήσεων. Εκτός από αυτό, υπάρχουν προγράμματα ειδήσεων αρκετών λεπτών σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το όνομα ZIB Flash. Μετά από 20:00, το πρόγραμμα ειδήσεων, που ονομάζεται ZIB 20, μεταδίδεται τώρα το οποίο αντικατέστησε το Newsflash.

Υψηλή ευκρίνεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 28 Ιανουαρίου, 2008, η ORF άρχισε υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας. Η πρώτη εκπομπή ήταν ένας αγώνας σκι ονομάζεται The Nightrace in Schladming. Μια ξεχωριστή εκδήλωση HDTV, εισάγοντας την τεχνολογία HD, είχε προγραμματιστεί σε όλους τους περιφερειακούς σταθμούς ORF αμέσως μετά. Ο τεχνολογικός συνεργάτης για τις παραγωγές HD είναι Telekom Austria.

Προγραμματισμός

Αντίθετα με τις αρχικές προσδοκίες, τα μικρά αθλητικά γεγονότα μεταδίδονται σε HD μετά το Euro 2008. Η έξοδος του HD της ORF 1 HD περιορίζεται σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές όπως το CSI: Miami, House M.D., Grey's Anatomy και Desperate Housewives. Σημειώστε ότι Desperate Housewives και Grey 's Anatomy μεταδίδονται στα αγγλικά και στα γερμανικά. Επίσης, οι περισσότερες ταινίες το βράδυ της Κυριακής που μεταδίδονται σε HD.

Γονική καθοδήγηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ORF abridges κάποιες ταινίες λόγω των κανόνων προστασίας του παιδιού, αλλά λιγότερο συχνά από ότι η γερμανική σταθμούς. ORF προσδιορίζει τα προγράμματά της με τα αρχικά: X (δεν είναι κατάλληλο για παιδιά? Parential καθοδήγηση συνιστάται), Ο (μόνο για ενήλικες), ή χωρίς την αρχική. Το σύμβολο K + (συνιστάται για παιδιά) εμφανίζεται μόνο το teletext.

Επίσημη ιστοσελίδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]