Nyan Cat

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η "Nyan Cat"

Η Nyan Cat είναι το όνομα ενός βίντεο από το YouTube, το οποίο ανέβηκε τον Απρίλιο του 2011 και το οποίο έγινε ένα μιμίδιο στο Διαδίκτυο. Η μουσική του συνδέθηκε μ' ένα ιαπωνικό pop τραγούδι με μια γάτα που το σώμα του είχε ένα Pop-Tart, που πετάει μέσα στο διάστημα, και αφήνει ένα ίχνος ένα ουράνιο τόξο. Το βίντεο κατατάσσεται στο νούμερο 5 της λίστας των πιο δημοφιλών βίντεο του YouTube για το 2011.

Δημοτικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα παιδί μεταμφιεσμένο ως Nyan Cat σε συνέδριο κόμικ στις ΗΠΑ

Η Nyan Cat έφτασε στην ένατη θέση στην πρώτη δεκάδα μεταδιδόμενων βίντεο του Απριλίου του 2011, με συνολικά 7.200.000 επισκέψεις. Το αρχικό βίντεο από το YouTube έχει 90.589.691 επισκέψεις από τη 1η Ιανουαρίου 2013. Λόγω της δημοτικότητάς του, πολλά νέα remixes και διασκευές έχουν γίνει. Υπάρχουν, επίσης, ringtones, wallpapers και εφαρμογές για τη λειτουργία των smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Windows, του iPhone, iPad, Symbian, Android, Windows Phone και WebOS της HP. To "Nyan Cat Adventure», από την 21st Street Games, είναι ένα παιχνίδι που έχει επίσημη άδεια .

Ο Christopher Torres δημιούργησε την ιστοσελίδα nyan.cat, το οποίο χαρακτήρισε αρχικά μια παρόμοια εμφάνιση του βίντεο με την ίδια μουσική υπόκρουση. Η ιστοσελίδα, η οποία χρησιμοποιεί το.cat top-level domain, χαρακτηρίστηκε από τον Torres ως "αντιγραφή". Η ιστοσελίδα λειτουργεί τώρα από τον δημιουργό και δείχνει την αυθεντική εκδοχή του βίντεο.