New Jewish Publication Society of America Version

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
New Jewish Publication Society of America Version
Ημερομηνία δημοσίευσης1985
Πρώτη έκδοσηJewish Publication Society

Η New Jewish Publication Society of America Version (NJPS), δηλαδή Νέα Μετάφραση της Ιουδαϊκής Εκδοτικής Εταιρίας της Αμερικής, της Ιουδαϊκής Βίβλου (δηλαδή, των Εβραϊκών Γραφών ή Παλαιάς Διαθήκης) αποτελεί τη δεύτερη μετάφραση που εκδόθηκε από την Ιουδαϊκή Εκδοτική Εταιρία της Αμερικής (Jewish Publication Society of America, JPS). Αυτή η έκδοση αντικατέστησε την αντίστοιχη μετάφραση του 1917. Αποτελεί μια εντελώς ανανεωμένη μετάφραση στη σύγχρονη αγγλική γλώσσα, ανεξάρτητη από την προηγούμενη ή άλλη έκδοση.

Η μετάφραση αυτή ακολουθεί πιστά το Μασοριτικό κείμενο. Το κυρίως κείμενο αποφεύγει τις διορθώσεις που εμφανίζονται στις περισσότερες μεταφράσεις του 20ου αιώνα, αν και γίνεται αναφορά σε αυτές στις υποσημειώσεις. Ο επιμελητής του μεταφραστικού έργου ήταν ο Χάρι Ορλίνσκι (Harry Orlinsky), ο οποίος συμμετείχε επίσης στην μετάφραση της New Revised Standard Version (Νέας Αναθεωρημένης Στερεότυπης Μετάφρασης, NRSV).

Η μεταφραστική εργασία ξεκίνησε το 1962 και ολοκληρώθηκε το 1982. Η πρώτη πλήρης μονότομη έκδοση της μετάφρασης NJPS εκδόθηκε το 1985, ενώ το 1999 δόθηκε στη δημοσιότητα η έκδοση που περιλαμβάνει κατά στήλες το αγγλικό κείμενο και το μασοριτικό κείμενο, όπως εμφανίζεται στον Κώδικα του Λένινγκραντ (Leningrad Codex).


Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]