Mario Party DS

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mario Party DS
ΔημιουργόςHudson Soft
ΕκδότηςNintendo
ΠλατφόρμαNintendo DS
Ημ/νία κυκλοφορίας8  Νοεμβρίου 2007
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Mario Party DS (Ιαπωνικά: マリオ パーティ DS Hepburn: Mario Paati Dī Esu) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι για το Nintendo DS. Είναι ένα παιχνίδι της σειράς Mario Party, και κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 8 Νοεμβρίου του 2007, στη Βόρεια Αμερική στις 19 Νοεμβρίου του 2007, στην Ευρώπη στις 23 Νοεμβρίου του 2007, στην Αυστραλία στις 6 Δεκεμβρίου του 2007 και στη Νότια Κορέα στις 22 Μαΐου του 2008. Το Mario Party DS ακολουθείται από το Mario Party 9.

Gameplay[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως με τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς Mario Party, η έμφαση δίνεται στο multiplayer του παιχνιδιού. Ένα νέο στοιχείο στη σειρά είναι η χρήση της λειτουργίας Download Play του Nintendo DS για να επιτρέψει τέσσερα άτομα να παίζουν ασύρματα, χρησιμοποιώντας μόνο μία κάρτα παιχνιδιού. Ο Mario, ο Luigi, η Princess Peach, ο Yoshi, η Princess Daisy, ο Toad, ο Wario, και ο Waluigi είναι οι χαρακτήρες. Το παιχνίδι παίζεται με τη χρήση ενός ζαριού αριθμημένο 1-10 και τη μετακίνηση του παίκτη αναλόγως. Υπάρχουν πολλά πράγματα, όπως τα «mole shops», «πράσινες», «μπλε», «κόκκινες» και «Bowser Time» θέσεις, που μπορούν να βοηθήσουν ή να εμποδίσουν την πρόοδο του παιχνιδιού. Οι πίνακες είναι οι «Wiggler's Garden», «Toadette's Music Room», «DK's Stone Statue», «Kamek's Library» και «Bowser's Pinball Machine».

Mole shops[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά το Party Mode, υπάρχουν mole shops που οι παίκτες που περνούν μέσα μπορούν να επιλέξουν μέσα στο καταστήματα, με τον Monty mole ως καταστηματάρχη, προσφέρει ειδικά ζάρια, μισά (1-5 μήτρα), διπλά ή τριπλά ζάρια. Προσφέρει επίσης snag bags (κλέβουν ένα αντικείμενο από έναν εχθρό), star pipes (που τον πηγαίνει προς το αστέρι) και πολλά άλλα.

Mini-games[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Mario Party DS διαθέτει συνολικά 74 mini-games, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του DS. Αν και πολλά mini-games χρησιμοποιούν τα κουμπιά και χειριστήριο, άλλα χρησιμοποιούν τη γραφίδα και τέσσερις mini-games χρησιμοποιούν το μικρόφωνο. Για παράδειγμα, «Soccer Survival» προσπαθεί να αποφύγει τις μπάλες του ποδοσφαίρου που ξεκινάει από ένα Goomba. «Camera Shy» γίνεται λήψη φωτογραφιών των άλλων χαρακτήρων και στο «Short Fuse» περιλαμβάνει την ανατίναξη σε ένα φυτίλι της βόμβας με την ελπίδα να είναι ο τελευταίος παίκτης να επιβιώσει. «Star Catchers» είναι ένα παιχνίδι όπου θα πρέπει να συγκεντρώσει τα αστέρια που εμφανίζονται στον ουρανό, και ο στόχος είναι ο παίκτης που θα πάρει τα περισσότερα αστέρια. Shuffleboard Showdown είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ένας παίκτης πυροβολεί μάρκες πόκερ, ενώ τρεις άλλοι παίκτες αποφεύγουν τα βλήματα. Άλλοι περιλαμβάνουν «Gunners Globe», ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες τρέχουν γύρω σε μια υδρόγειο σφαίρα και πυροβολούν και boss minigames, στο οποίο ο παίκτης πολεμά εχθρούς, όπως Bowser και Dry Bones. Υπάρχουν πέντε είδη mini-games:

  • '4-Player: '4 παίκτες.
  • '2-vs-2: 'Δύο ομάδες των 2 παικτών.
  • '1-vs-3: '1 παίκτης και μια ομάδα από 3 παίκτες.
  • 'Battle:' παρόμοια με τα κανονικά 4-player παιχνίδια, εκτός από το ότι ένα καθορισμένο ποσό των κερμάτων που αφαιρείται από κάθε παίκτη, πρέπει να κάνει ένα τζάκποτ. Ο πρώτος νικητής παίρνει τα περισσότερα από τα νομίσματα, ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν τα υπόλοιπα.
  • 'Boss Minigames:' Ο παίκτης αγωνίζεται εναντίον ενός από τα πέντε τέρατα: Piranha Plant, Bro Hammer, Dry Bones,Kamek και Bowser.

Στο multiplayer mode, υπάρχει μια λειτουργία Extras, όπου μπορεί να συνεργαστεί με ένα φίλο για να παγιδεύσει τους άλλους παίκτες (Pen Pals), ή θα μπορέσει να παίξει εναντίον ενός άλλου παίκτη στο Duel Desert. Δεν μπορεί να παίξει τα minigames Boss, όταν συνδέσει με τους φίλους στο multiplayer mode.