MDNA World Tour

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
MDNA Wolrd Tour
Live Album από Μαντόνα
Κυκλοφόρησε6 Σεπτεμβρίου 2013
Ηχογραφήθηκε19 - 20 Νοεμβρίου 2012
Μαϊάμι, Φλόριντα
Μουσικό είδοςElectronic
Διάρκεια114:39
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠαραγωγόςDanny B. Tull, Stéphane Sennour
ΔισκογραφικήBoy Toy, Live Nation, Interscope
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Μαντόνα)
The Complete Studio AlbumsMDNA Wolrd TourRebel Heart

Το MDNA World Tour είναι το τέταρτο live άλμπουμ από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα. Κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2013, από την Live Nation Entertainment και την Interscope Records σε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων ένα διπλό CD, DVD και Blu-ray. Η Μαντόνα είχε ξεκινήσει την The MDNA Tour για την προώθηση του δωδέκατου στούντιο άλμπουμ της MDNA. Η περιοδεία ήταν μια εμπορική επιτυχία, αν και προκάλεσε μια σειρά από διαμάχες. Η συναυλία στο DVD είναι γυρισμένη στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Είναι σκηνοθετημένο από τους Danny B. Tull και Stephane Sennour και περιλαμβάνει μερικά πλάνα από άλλους σταθμούς της περιοδείας.

Η Μαντόνα πέρασε έξι μήνες για την επεξεργασία του βίντεο και μαζί με τον Tull και τον Seymour το ανέπτυξαν έτσι ώστε να είναι σαν μία μίνι-ταινία. Έλαβε μικτές κριτικές, με μια ομάδα κριτών να επαινούν την τεχνική λεπτομέρεια και τα οπτικά εφέ, ενώ άλλοι διαπίστωσαν την απουσία από μερικά τραγούδια. Έφτασε στην δεκάδα σε Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία και Ισπανία ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 90. Ανέφεραν ότι αν είχε κυκλοφορήσει το DVD στην ίδια συσκευασία με το CD, όπως έκανε με τις προηγούμενες περιοδείες θα πήγαινε καλύτερα. Στα ΗΠΑ Βillboard Top Music Videos τσαρτς πούλησε 11,000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα δινοντάς της το έκτο συνεχόμενο νούμερο ένα εκεί -περισσότερα από καθέ άλλο καλλιτέχνη.[1][2]

Προσωπικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Directors – Danny B. Tull, Stephane Sennour
  • Production company – Semtex Films
  • Producer – Madonna
  • Executive producers – Arthur Fogel, Guy Oseary, Sara Zambreno
  • Photography – Mark Ritchie
  • Film editing – Madonna, Danny Tull
  • Costume designer – Arianne Phillips, Jean Paul Gaultier, Riccardo Tisci

Από τα περιεχόμενα του MDNA World Tour CD:[3]

Εβδομαδιάια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πιστοποιήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

DVD

Χώρα Πιστωποίηση Κατάταξη
Βραζιλία 3x Πλατινένιο 90,000
Καναδάς Πλατινένιο 10,000
Πολωνία Χρυσό 5,000
Πορτογαλία Πλατινένιο 8,000

Άλμπουμ

Χώρα Πιστωποίηση Κατάταξη
Πορτογαλία Χρυσό 10,000

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Caulfield, Keith (September 20, 2013). «Chart Moves: Album Sales Hit New Low; Madonna's 'MDNA World Tour' Debuts; Earth, Wind & Fire Reaches Chart High». Billboard. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-09-22. https://web.archive.org/web/20130922172413/http://www.billboard.com/biz/articles/news/5719228/chart-moves-album-sales-hit-new-low-madonnas-mdna-world-tour-debuts-earth. Ανακτήθηκε στις September 20, 2013. 
  2. Grein, Paul (26 Σεπτεμβρίου 2013). «Week Ending Sept. 22, 2013. Albums: Aloha From Hawaii Via Charts». Yahoo!. Ανακτήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013. 
  3. Mert, Marcus (2012). The MDNA Tour Book: Official Program. Boy Toy Inc., Live Nation Merchandise. σελ. 18. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα MDNA World Tour (album) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).