Look at Yourself

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Look at Yourself
Στούντιο άλμπουμ από Uriah Heep
ΚυκλοφόρησεΣεπτέμβριος 1971
ΗχογραφήθηκεΙούλιος 1971 στο Λονδίνο
Μουσικό είδοςHard Rock
Διάρκεια41:14
ΠαραγωγόςΤζέρι Μπρον
ΔισκογραφικήBronze Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Uriah Heep)
Salisbury
(1971)
Look at Yourself
(1971)
Demons and Wizards
(1971)

Look at Yourself είναι ο τίτλος του τρίτου στούντιο δίσκου του βρετανικού χαρντ ροκ συγκροτήματος Uriah Heep, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1971 από την "Bronze Records". Ο δίσκος επανεκδόθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 1999 από την "Essential Records", με δύο επιπλέον κομμάτια.
Πριν τις ηχογραφήσεις του δίσκου, το συγκρότημα περιόδευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοίγοντας συναυλίες του ποπ συγκροτήματος Three Dog Night, μπροστά σε ακροατήρια άνω των 20.000 οπαδών. Μετά την επιστροφή του συγκροτήματος στην πατρίδα τους, ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το νέο τους δίσκο, τον πρώτο για την εταιρεία "Bronze Records".
Ο δίσκος αυτός ήταν ο πρώτος του συγκροτήματος ο οποίος κατάφερε να μπει στα βρετανικά τσαρτ αλλά και στο Billboard Hot-100 των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιείχε την ομώνυμη επιτυχία, η οποία ανέβηκε στα τσαρτ της Ελβετίας και της Γερμανίας.
Επίσης, είναι το μοναδικό άλμπουμ των Uriah Heep στο οποίο συμμετείχε ο ντράμερ Ίαν Κλαρκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον βασικό ντράμερ του συγκροτήματος Λι Κέρσλεηκ, μετά τις ηχογραφήσεις του δίσκου.
Οι Uriah Heep, διατήρησαν και βελτίωσαν σε αυτό το δίσκο, το μείγμα της χαρντ ροκ μουσικής, εμπλουτισμένης με progressive στοιχεία, βασισμένο στην κιθάρα του Μικ Μποξ και τα πλήκτρα του Κεν Χένσλεϊ. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου, το κομμάτι "July Morning", κυκλοφόρησε σε μορφή σινγκλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να καταφέρει να γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο τραγούδι θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα του ήχου τον οποίο αντιπροσώπευαν οι Uriah Heep, με τα έντονα φωνητικά του Μπάιρον, συνδυασμένα με τους ήχους του "Hammond" του Κεν Χένσλεϊ.
Το "Look at Yourself" έλαβε θετικές κριτικές, οι οποίες βοήθησαν στην εμπορική ανέλκυση του συγκροτήματος. Ο επόμενος τους δίσκος, "Demons and Wizards", είναι ο πρώτος ο οποίος βραβεύθηκε ως χρυσός στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, γεγονός που υποδεικνύει το επίπεδο αναγνώρισης στο οποίο έφθαναν, σταδιακά, οι Uriah Heep.

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1. Look at Yourself (Hensley) - 5:09
2. I Wanna Be Free (Hensley) - 4:00
3. July Morning (Hensley, Byron) - 10:32
4. Tears in my Eyes (Hensley) - 5:01
5. Shadows of Grief (Hensley, Byron) - 8:39
6. What Should Be Done (Hensley) - 4:15
7. Love Machine (Hensley, Box, Byron) - 3:37

Θέσεις τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Look at Yourself (άλμπουμ)

Επίσημη κυκλοφορία: Σεπτέμβριος 1971

Χώρα Θέση
Φινλανδία 1
Γερμανία 11
Νορβηγία 14
Αυστραλία 16
Ηνωμένο Βασίλειο 39
Ηνωμένες Πολιτείες 93

Look at Yourself (σινγκλ)

Επίσημη κυκλοφορία: Σεπτέμβριος 1971

Xώρα Θέση
Ελβετία 4
Γερμανία 33

Μέλη των Uriah Heep[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Look at Yourself ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:

Ντέηβιντ Μπάιρον - φωνητικά
Μικ Μποξ - κιθάρα
Κεν Χένσλεϊ - πλήκτρα
Πωλ Νιούτον - μπάσο
Ίαν Κλαρκ - τύμπανα

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]