Leroy Merlin

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Leroy Merlin
ΚλάδοςΛιανικό εμπόριο
Ίδρυση1923 (Γαλλία)
ΈδραΛιλ (Γαλλία), Γαλλία
Σημαντικά πρόσωπαΑντόλφ Λερουά
Ροζ Μερλέν
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Μαστορέματα, Κατασκευές, Διακόσμηση, Κήπος
Προϊόνταironmongery
Κύκλος εργασιών76,28 εκ.€[1] (Ελλάδα και Κύπρος)
ΜητρικήAdeo
ΣλόγκανΚάθε λύση για κάθε σπίτι
Ιστότοποςwww.leroymerlin.gr
www.leroymerlin.com.cy
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Commons page Πολυμέσα

Η Leroy Merlin είναι γαλλική εταιρεία για τη βελτίωση της κατοικίας. Εστιάζει σε έξι βασικούς τομείς: DIY, κατασκευές, κηπουρική, εξοπλισμό υγιεινής, ανανεώσιμη ενέργεια , και εσωτερική διακόσμηση . [2] Διαθέτει υποκαταστήματα σε 13 χώρες

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κατάστημα Leroy Merlin δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (από το 2007).

Tο 1923, ο Αντόλφ Λερουά και η Ροζ Μερλέν, σύντροφοι στη προσωπική ζωή και συνεργάτες, εμπορεύονταν στη βόρεια Γαλλία υλικά που άφησαν πίσω τους οι συμμαχικές δυνάμεις μετά το Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύντομα παρατήρησαν μεγάλη ζήτηση.

Το 1960, η εταιρεία πήρε το όνομα Leroy Merlin, επινόησε τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων στο σπίτι και άνοιξε το πρώτο μεγάλο κατάστημα πώλησης προϊόντων μαστορέματος. Από το 1979, η Association Mulliez είναι ο κύριος μέτοχος του Groupe Adeo, της μητρικής εταιρείας στην οποία ανήκει πλέον η Leroy Merlin.

Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα από το 2005 και είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Groupe Adeo (στην Ελλάδα και στη Κύπρο: συμμετοχή 60% Groupe Adeo, 40% Παύλος Φουρλής). Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα τον Μάρτιο 2007 στο εμπορικό πάρκο του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας και σήμερα κατέχει εφτά στην Ελλάδα,ένα στην Κύπρο (από τον Σεπτέμβριο του 2011) και ένα κατάστημα Naterial στον Άλιμο (λειτουργεί από το 2023).[3]

Προϊόντα και υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τμήμα Χαλιών στο κατάστημα

Η Leroy Merlin προσφέρει προϊόντα για τα μαστορέματα, τις κατασκευές, τον κήπο και τη διακόσμηση. Προσφέρει ακόμη υπηρεσίες επισκευής και τοποθέτησης, σχεδιασμού και τροποποίηση των προϊόντων που πουλά.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ισολογισμός S.G.B AE[νεκρός σύνδεσμος]
  2. «LEROY MERLIN | LEROY MERLIN, nearly 400 home improvement stores in 12 countries». LEROY MERLIN | LEROY MERLIN, nearly 400 home improvement stores in 12 countries (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Μαρτίου 2019. Ανακτήθηκε στις 25 Μαρτίου 2019. 
  3. Η ιστορία της Leroy Merlin Αρχειοθετήθηκε 2012-12-11 στο Wayback Machine., επίσημος ιστότοπος της Leroy Merlin

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]