LOL - Το Στάτους του Έρωτα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
LOL - Το Στάτους του Έρωτα
Official poster of LOL (2012)
ΣκηνοθεσίαLisa Azuelos
ΠαραγωγήStacey Sher
ΣενάριοAzuelos και Kamir Aïnouz
Βασισμένο σεLOL (Laughing Out Loud)
ΠρωταγωνιστέςΜάιλι Σάιρους, Ντέμι Μουρ, Ντάγκλας Μπουθ
ΜουσικήΡομπ Σάιμονσεν
ΜοντάζMyron Kerstein
Εταιρεία παραγωγήςLions Gate Films και Mandate Pictures
ΔιανομήLionsgate Films, Budapest Film[1] και Netflix
Πρώτη προβολή31  Μαΐου 2012 (Γερμανία)[2], 19  Ιουλίου 2012 (Ουγγαρία)[1] και 2012
Διάρκεια97'
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαAγγλικά

Η ταινία LOL - Το Στάτους του Έρωτα (LOL) είναι η νέα έκδοση (2012) της γαλλικής ταινίας LOL (Laughing Out Loud) (2008). Αν και δεν προωθήθηκε καθόλου από την εταιρία παραγωγής της, η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Μάιλι Σάιρους, Ντέμι Μουρ και Ντάγκλας Μπουθ, κατάφερε και προβλήθηκε στην χώρα παραγωγής της (Η.Π.Α.) σε 105 κινηματογράφους. Πριν κυκλοφορήσει στην Αμερική η ταινία LOL κυκλοφόρησε στην Ινδία και τη Σιγκαπούρη.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση στις 31 Μαΐου 2014, από το τηλεοπτικό κανάλι Star Channel.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε έναν κόσμο που επικρατούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως YouTube, Twitter, και Facebook, η Λόλα (ΛΟΛ) και οι φίλοι της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές πιέσεις των γονιών, του σχολείου και της φιλίας. Μέσα από την σεξουαλική της αφύπνιση και τα αρχικά πειράματα με τα ναρκωτικά, η Λόλα αδιαφορεί για την μητέρα της που αγωνίζεται να ξεπεράσει το διαζύγιο της.

Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τη Λόλα (Lola ή LOL) και τους φίλους της, να προσπαθεί να βρει τις αναγκαίες ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια της, το σχολείο, τους φίλους και φυσικά τον έρωτα. Ο χωρισμός από τον συμμαθητή της την συντρίβει και η κοσμοθεωρία της ανατρέπεται, όταν συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της ζωής της ίσως να είναι ο καλύτερος της φίλος, Κάιλ (Kyle)! Στον δρόμο προς την ενηλικίωση και την ανεξαρτησία, η Λόλα ανακαλύπτει ότι το να αλλάξεις το status σου στο Facebook είναι απλή υπόθεση, οι πραγματικές σχέσεις όμως χρειάζονται προσπάθεια.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία είναι παγκοσμίως γνωστή ως LOL (2012). Εναλλακτικοί τίτλοι της ταινίας είναι: LOL, L.O.L., LOL - Laughing Out Loud (ή LOL: Laughing Out Loud), LOL - Pazza del mio migliore amico, LOL USA (τίτλος της Γαλλίας), Lola, 'Summer. Classmates. Love'. Ο τίτλος που αναγράφεται στο DVD και Blu-Ray της ταινίας που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα είναι LOL, όμως αργότερα δόθηκε στην ταινία και ένας δεύτερος, πιο ολοκληρωμένος τίτλος: LOL - Το Στάτους του Έρωτα. Ο τίτλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κεντρικό νόημα της ταινίας, το ότι δηλαδή μπορείς να αλλάξεις το στάτους σου (σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης), αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις την καρδιά σου και ό,τι αυτή θέλει πραγματικά.

Η λέξη LOL εκτός από Laughing Out Loud, σημαίνει (σύμφωνα με την ταινία) Lots Of Love, όπως επίσης είναι και το όνομα με το οποίο φωνάζουν οι φίλοι της την πρωταγωνίστρια [Λόλα (Miley Cyrus)].

Soundtrack[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Everybody" – Ingrid Michaelson
  2. "You Can't Always Get What You Want" – The Rolling Stones
  3. "Somewhere Only We Know" – Keane
  4. "Houdini" – Foster the People
  5. "The Big Bang" –Rock Mafia
  6. "Microphone" – Coconut Records
  7. "Location" – Freelance Whales
  8. "Cul et chemise" – BB Brunes
  9. "Everybody's Got to Learn Sometime" – Jean-Phillipe Verdin
  10. "Birds" – The Submarines

Υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβείο Teen Choice Καλύτερης ηθοποιού σε ρομαντική ταινία : Μάιλι Σάιρους

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]