Kenwood Ltd

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Kenwood
Νομική μορφήσυμμετοχική εταιρεία
Κλάδοςπαραγωγή
Ίδρυση1947
ΙδρυτήςKen Wood
ΈδραΗν. Βασίλειο
Προϊόνταοικιακή συσκευή
ΙδιοκτήτηςDelonghi
ΜητρικήDelonghi
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

Η Kenwood είναι Βρετανική εταιρία κατασκευής συσκευών κουζίνας, λειτουργώντας σε 44 χώρες και ανήκει στο Group De’Longhi. Η Kenwood σχεδιάζει, παράγει και πουλάει συσκευές κουζίνας, όπως ψυγεία, πλυντήρια πιάτων, κουζινομηχανές, μπλέντερ, πολυμίξερ, βραστήρες, φρυγανιέρες κ.α.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Kenneth Maynard Wood το 1947 στην πόλη Woking, ξεκινώντας την παραγωγή στο γκαράζ του. Σκοπός του ήταν να απελευθερώσει τις γυναίκες από την κουζίνα σχεδιάζοντας συσκευές που θα τους εξοικονομούν χρόνο από τις καθημερινές δουλειές της κουζίνας. Το 1962 η εταιρία μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο εργοστάσιο στο Havant όπου στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας μέχρι και σήμερα. Μια συσκευή Kenwood πωλείται κάθε τρία δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο.[εκκρεμεί παραπομπή]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεκαετία ‘40[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο προϊόν Kenwood ήταν μια πρωτοποριακή τοστιέρα, εφεύρεση του Kenneth Wood, η οποία κυκλοφόρησε στην αγορά το 1947 και έγινε γνωστή ως A100. Ήταν η πρώτη στην κατηγορίας της στην Ευρώπη η οποία επέτρεπε στο ψωμί να ζεσταθεί και από τις δύο πλευρές, χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσεις.

Δεκαετία ‘50-‘60[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία χρόνια αργότερα το 1950, η πρώτη εκδοχή της Κουζινομηχανής Kenwood Chef παρουσιάστηκε στην έκθεση ‘Ιδανικό Σπίτι’. Η συσκευή είχε κατασκευαστεί για να βοηθάει στις πιο δύσκολες εργασίες της κουζίνας, και διέθετε 3 υποδοχές με διαφορετικές ταχύτητες επιτρέποντας στον χρήστη να πρετοιμάσει αμέτρητες συνταγές. Την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας το γνωστό πολυκατάστημα Harrods ξεπούλησε όλο το απόθεμα. Την δεκαετία του ’60 το Kenwood Chef γνώρισε επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Δεκαετία ‘70-‘80[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Kenwood ήταν επίσης ο πρώτος κατασκευαστής που προσέφερε ηλεκτρονικό έλεγχο ταχύτητας στα προϊόντα της, μια λειτουργία που υιοθετίθηκε το 1973. Το πρώτο πολυμίξερ της εταιρίας παρουσιάστηκε το 1979. Μέχρι το 1989 η εταιρία είχε επενδύσει στο πρώτο της εργοστάσιο με βάση την Κίνα προκειμένου να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση.

Δεκαετία ‘90-2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1997, σε ηλικία 81 ετών, ο Kenneth Wood απεβίωσε έπειτα από μια σύντομη ασθένεια. Μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει περισσότερους από 80 διεθνείς εισαγωγείς. Η Kenwood εντάχθηκε στον Όμιλο De’Longhi το 2000. Το 2009, η Kenwood παρουσίασε το Cooking Chef, την πρώτη Κουζινομηχανή με ενσωματωμένη επαγωγική εστία η οποία διαθέτει όλες τις χρήσεις των Κουζινομηχανών Kenwood ενώ μπορεί και να μαγειρεύει.

Στον πρώτο σχεδιαστή της Kenwood Chef, Kenneth Grange, δόθηκε ο τίτλος του ιππότη το 2013 για τις υπηρεσίες του στο design.[1]

Προϊόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ιστορικό Kenwood Chef

Τα προϊόντα της Kenwood περιλαμβάνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Κουζινομηχανές
  • Προετοιμασία φαγητών και ροφημάτων (Πολυμίξερ, μπλέντερ, αποχυμωτές)
  • Πρωινό (Βραστήρες, φρυγανιέρες, καφετιέρες φίλτρου)

Το αλκοολούχο κρεμώδες ποτό Baileys φτιάχτηκε αρχικά χρησιμοποιώντας Κουζινομηχανή Kenwood.[2]

Σχεδιασμός & μηχανισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εταιρία είναι πλέον συνόνυμη με προϊόντα υψηλής ποιότητας, που κρατάνε για ολόκληρες γενιές. Σύμφωνα με το BBC, οι Κουζινομηχανές Chef χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα, μετά από 40 χρόνια.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Kenneth Grange». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2015. 
  2. «Baileys turns 40». Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2015. 
  3. «Built to last, not surpassed: Your old appliances still on the go». Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]