Jersey Devil

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Jersey Devil
ΔημιουργόςBehaviour Interactive
ΕκδότηςOcean Software
ΠλατφόρμαPlayStation[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας12  Δεκεμβρίου 1997
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Jersey Devil είναι ένα τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι δράσης, ανεπτυγμένο στον Καναδά[2] από τη Behaviour Interactive για το PlayStation. Κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου 1997 στην Ευρώπη, στις 31 Μαΐου 1998 στη Βόρεια Αμερική και στις 24 Ιουνίου 1999 στην Ιαπωνία. Κυκλοφόρησε και για τα Microsoft Windows το 1998.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Jersey Devil, κύριος χαρακτήρας του παιχνιδιού, είναι ένας δαίμονας του Τζέρσεϊ (θρυλικό πλάσμα που για αρκετούς αιώνες θεωρείται ότι κατοικεί στη βόρεια περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών), αν και έχει πολλά χαρακτηριστικά νυχτερίδας. Αποστολή του είναι να σταματήσει τον δόκτορα Knarf και τον στρατό του από μεταλλαγμένα λαχανικά και προϊστορικά τέρατα. Για να πετύχει την αποστολή του και να νικήσει τους εχθρούς, χρησιμοποιεί γροθιές, άλματα και διάφορες άλλες τεχνικές.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν έξι περιοχές στο παιχνίδι και η κάθε μία περιέχει από τρία επίπεδα: δύο κύρια και ένα μυστικό επίπεδο μπόνους, το οποίο ξεκλειδώνεται εάν η δύναμη νίτρο του χαρακτήρα είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σε πολλές περιοχές του παιχνιδιού, για να προχωρήσει ο παίκτης είναι αναγκαία η απόκτηση και των πέντε γραμμάτων του ονόματος Knarf, προσθέτοντας έτσι ένα στοιχείο παζλ στο παιχνίδι.[3]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι έλαβε ανάμεικτες κριτικές, κυρίως αρνητικές. Οι επικρίσεις επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στην κάμερα και τα γραφικά του.[3] Παρά ταύτα, η μουσική του παιχνιδιού επαινέθηκε από πολλούς.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) redump.org.
  2. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιανουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2013. 
  3. 3,0 3,1 http://www.gamespot.com/jersey-devil/reviews/2547951/jersey-devil-review/