Τζένιφερ Λόπεζ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Jennifer Lopez)
Τζένιφερ Λόπεζ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jennifer Lopez (Αγγλικά)
ΨευδώνυμοJ.Lo
ΓέννησηΤζένιφερ Λιν Λόπεζ
24 Ιουλίου 1969 (1969-07-24) (54 ετών)
Μπρονξ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Νέα Υόρκη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταηθοποιός ταινιών, παραγωγός ταινιών, χορευτής, σκηνοθέτης κινηματογράφου, χορογράφος, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός, ηθοποιός τηλεόρασης, σχεδιαστής μόδας, αυτοβιογράφος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, εκτελεστικός παραγωγός, ηθοποιός φωνής[1], τηλεοπτικός παραγωγός[2] και μοντέλο
Εν ενεργεία1995-σήμερα
ΣύζυγοςΜαρκ Άντονι (2004–2014), Cris Judd (2001–2003), Ojani Noa (1997–1998) και Μπεν Άφλεκ (από 2022)[3]
Τέκνα2
ΓονείςDavid Lopez[4][5] και Guadalupe Rodriguez[4]
ΑδέλφιαLynda Lopez
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΗλεκτρονική χορευτική μουσική, Ριθμ εντ μπλουζ, ποπ μουσική, Latin music και χιπ χοπ
ΒραβεύσειςBillboard Music Award for Icon (2014), Crystal Award (2006), αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ (2013)[6], Time 100 (2018)[7] και GLAAD Vanguard Award (2014)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Τζένιφερ Λιν Άφλεκ, το γένος Λόπεζ (αγγλικά: Jennifer Lynn Affleck, 24 Ιουλίου 1969), είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και παραγωγός.

Τον Μάιο του 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "If You Had My Love" και έναν μήνα αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ "On the 6”

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1969 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, από τους Ντέιβιντ Λόπεζ και Γουαδαλούπε Ροντρίγκεζ, ενώ έχει ακόμη δύο αδελφές, την Λέσλι και την Λίντα. Ο πατέρας της δούλευε ως τεχνικός υπολογιστών και η μητέρα της ως καθαρίστρια σπιτιών.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν φτωχικά, καθώς ζούσε με την οικογένεια της σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα. Στην ηλικία των επτά ετών έκανε την πρώτη της περιοδεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μαζί με τις άλλες κοπέλες της σχολής μπαλέτου που παρακολουθούσε. Στα δεκαέξι της έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πατήσει στα μονοπάτια του κινηματογράφου, παίζοντας στην ταινία «My Little Girl» με πρωταγωνίστρια τη Στιούαρτ Μάστερσον.

Η αγάπη της όμως για τον χορό την απομάκρυνε από τα πλατό, γεγονός που τελικά την αποζημίωσε όταν κέρδισε υποτροφία για μια ανώτερη ακαδημία χορού του Μανχάταν. Η μητέρα της όμως ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους, κόβοντάς της αρχικά το χαρτζιλίκι. Έτσι, αποφασισμένη να πετύχει τα όνειρά της, η Λόπεζ εγκατέλειψε την οικογενειακή στέγη και για να καλύπτει τα έξοδα της έπιασε δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ξεκίνημα της καριέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επί ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε πολλές οντισιόν, όταν δέχτηκε μια πρόσκληση για να συμμετάσχει σε μια μουσικοχορευτική τουρνέ στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ είχε ήδη αποτύχει σε μια οντισιόν για το show «In Living Color» στο ρόλο του ιπτάμενου κοριτσιού. Στο ίδιο διάστημα είχε εμφανιστεί σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως η ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" κ.α.

Γυρνώντας από την Ιαπωνία, προσκλήθηκε για να ξαναπεράσει από ακρόαση για το show «In Living Color». Αυτή τη φορά οι εντυπώσεις ήταν θετικές και η Τζένιφερ έγινε δεκτή.

Το εισιτήριο για το Hollywood[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την είδαμε σύντομα να υποδύεται τη Λούσυ στην τηλεοπτική σειρά «South Central» του καναλιού FOX. Παρόλο που η σειρά δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία και κόπηκε σε λίγους μήνες. Η Τζένιφερ είχε ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των ανθρώπων του καναλιού και πήρε το ρόλο της Μελίντα Λόπεζ στο «Second Chances» και αργότερα στο «Hotel Malibu».

Το 1995, κάνει το μεγάλο άλμα στα κινηματογραφικά πλατό, με ένα ρόλο πλάι στους Γουέλσι Σνάιπς (Welsey Snipes) και Γούντι Χάρελσον (Woody Harrelson) στην ταινία «Money Train». Επίσης ερμήνευσε ρόλους δίπλα στον Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robin Williams) και τον Τζακ Νίκολσον (Jack Nicholson). Αμέσως μετά, ο κινηματογραφικός παραγωγός Γκρέγκορι Νάβα (Gregory Nava) της δίνει τον πρώτο ρόλο στην ταινία «My Family, Mi Familia».

Η «Σελένα» αλλάζει τη ζωή της για πάντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πραγματική όμως πορεία για τη δόξα έρχεται το 1997, όταν ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ (Selena Quintanilla Perez) σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα για την Τεχάνο (Tejano).

Το Hollywood θα την αγκαλιάσει σύντομα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1998, την είδαμε στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) στην ταινία Out Of Sight, ρόλος που την ανακήρυξε ως την πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα ηθοποιό της ιστορίας του Hollywood, με αμοιβή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο μεταξύ έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τον Όλιβερ Στόουν (Oliver Stone) στο «U Turn», με τον Φράνσις Φορντ Κοπολα (Francis Ford Copolla) στο «Jack» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς συμπρωταγωνιστή, και το «Ανακόντα» μαζί με τους Γιόν Βόιντ (Jon Voight), Έρικ Στολτζ (Eric Stoltz) και Άις Κιούμπ (Ice Cube).

Μετά το «Out of Sight» η Τζένιφερ δανείζει τη φωνή της στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Antz» (1998), ενώ το 1999 πρωταγωνιστεί στην ταινία «Thieves». Στα τέλη του 2000 έρχεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Cell» και ένα χρόνο αργότερα η πετυχημένη κωμωδία «Wedding Planner», το «Angel Eyes» και το «Untitled Frida Kahlo». To 2002, πρωταγωνιστεί σε δύο άκρως επιτυχημένες εμπορικά ταινίες. Ο λόγος για το θρίλερ «Enough» και την ρομαντική κωμωδία «Maid in Manhattan» όπου ενσαρκώνει τον ρόλο μιας μαχόμενης καμαριέρας.

Ακολουθούν πολλά χρόνια επιτυχίας στον κινηματογράφο και σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Τζέιν Φόντα στην ταινία «Monster-in-Law» και με την Κάμερον Ντίαζ στο "What to Expect When You're Expecting" το 2012.

Το 2013 η Τζένιφερ κυκλοφόρησε το θρίλερ Parker , μαζί με τον Jason Statham. Το 2015, κυκλοφορεί το ερωτικό θρίλερ ᾽᾽The Boy Next Door, του οποίου το Box Office, ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια και την δραματική ταινία Lila and Eve, ενώ το 2016 πρωταγωνιστεί στην σειρά Shades Of Blue, στο NBC.

Τον Αύγουστο του 2016, ανακοινώθηκε ότι η Jennifer Lopez θα πρωταγωνιστήσει σε μια επικείμενη παραγωγή του δικτύου HBO με θέμα τη ζωή της εμπόρου ναρκωτικών Griselda Blanco. [8]

Η Jennifer ετοιμάζει νέα ταινία για το τέλος του 2018, μια ρομαντική κομεντί με τίτλο ''Second Act''. [9]

Το πάθος για την μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτός από τρία βραβεία [α) ΑLMA Awards για την καλύτερη ηθοποιό το 1998, β) Lasting Image Award το 1998 και γ) Lone Star Film & Television Award, το 1998] ο «Πυρετός» της Σελένα είχε χτυπήσει και το άλλο αδύνατο σημείο της, το πάθος της για το χορό και το τραγούδι.

Το πρώτο της single (Sony Music’s Work Group Label) με τίτλο «If you had my love» ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard chart και έγινε πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Με το άλμπουμ της «On the 6», εκθρόνισε τον Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) απο την κορυφή.

Το επόμενο άλμπουμ της Τζένιφερ έρχεται την εποχή της σχέσης με τον Παφ Ντάντι και έχει τίτλο τα αρχικά του ονόματος της «J.Lo». Ο Παφ Ντάντι εκτός από συνοδός της υπογράφει και ως συντελεστής σε μερικά από τα τραγούδια της.

Η Τζένιφερ Λόπεζ ή «J. Lo.» (Τζέι Λο, καθιερώθηκε από τον ομώνυμο τίτλο του δεύτερού της δίσκου) λάνσαρε το προσωπικό της άρωμα.

Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια. Το album της "Como ama una mujer" (full-spanish album) πουλά 1,2 εκατομμύρια . To album της "LOVE?" δεν γνώρισε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, αν και αποτέλεσε την μεγάλη επιστροφή της στην δισκογραφια, ενώ περιείχε το Single On The Floor, το πιο επιτυχές εμπορικά τραγούδι της, του οποίου οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Επίσης, συμμετείχε για 5 χρόνια στο talent show American Idol ως κριτής.

Το 2012, κυκλοφορεί ένα Greatest Ηits Αlbum. Η Τζένιφερ συνδυάζει την κυκλοφορία του νέο της δίσκου με την πρώτη της παγκόσμια περιοδεία και στις 14 Ιουνίου το Dance Again Tour ξεκινάει απ' τον Παναμά, περιλαμβάνοντας 78 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Το 2014, κυκλοφορεί το 10ό της άλμπουμ με τίτλο Α.Κ.Α., ενώ τον Ιανουάριο του 2016 έκανε πρεμιέρα το νέο show της στο Λας Βέγκας, με τίτλο All I Have.

Τον Οκτώβριο του 2016, το περιοδικό Billboard ανακοίνωσε ότι η Jennifer θα κυκλοφορήσει το 2017 τον δεύτερο δίσκο της στα ισπανικά, με παραγωγό τον πρώην σύζυγο της Marc Anthony.[10] Το νέο της single με τίτλο Olvídame y Pega la Vuelta κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2016. [11]. Το άλμπουμ ονομάζεται "Por Primera Vez" (= για πρώτη φορά) και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Το lead single, κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου του 2017 με τίτλο "Ni Tù Ni Yo", ενώ στις 10 Νοεμβρίου 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο single από το άλμπουμ με τίτλο "Amor Amor Amor. Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 κυκλοφόρησε το single Us σε παραγωγή του Skrillex, ενώ αναμένεται remix στα ισπανικά με τον J Balvin. Η Τζένιφερ αποφάσισε να ηχογραφήσει νέα τραγούδια και να δώσει έναν διαφορετικό ήχο στο νέο της άλμπουμ. Έτσι, στις 26 Απριλίου 2018, κυκλοφόρησε το νέο της Single ''El Anillo'' σε urban ήχο, ενώ στις 17 Μαΐου[12] κυκλοφορεί νέο σινγκλ, μια συνεργασία με τον DJ Khaled και την ράπερ Cardi B σε αγγλικό και ισπανικό στίχο με τίτλο Dinero[13][14][15].

Το αμερικανικό δίκτυο MTV στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Video Music Awards 2018, αποφάσισε να δώσει το εμβληματικό βραβείο Michael Jackson Vanguard Award στην Jennifer Lopez για τη συνεισφορά της στο χώρο της μουσικής, κάνοντας την παράλληλα τον πρώτο λάτιν καλλιτέχνη που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο. [16]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα γυρίσματα της ταινίας «Blood and Wine» γνώρισε τον Οχάνι Νόα και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Παντρεύτηκαν στις 22 Φεβρουαρίου 1997, αλλά ύστερα από περίπου έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 1998, πήραν διαζύγιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2001 παντρεύτηκε τον χορευτή Κρις Τζαντ, όμως και αυτός ο γάμος είχε άδοξο τέλος, αφού τον Ιούνιο του 2002 χώρισαν. Κατόπιν, συνδέθηκε με τον ηθοποιό Μπεν Άφλεκ, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2002 και τελικά χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2003.

Τον Ιανουάριο του 2004, ξεκίνησε τη σχέση της με τον τραγουδιστή Μαρκ Άντονι (με τον οποίο γνωρίζονταν ήδη από το 1999) και λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2004, παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη όπου και ζούσαν. Τον Νοέμβριο του 2007, το ζευγάρι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της Λόπεζ και στις 22 Φεβρουαρίου 2008 γεννήθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους, Έμα Μάριμπελ και Μαξιμίλιαν Ντέιβιντ. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούλιο του 2011.

Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2016, είχε μια on-off σχέση με τον πρώην χορευτή της, Κάσπερ Σμαρτ.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησε τη σχέση της με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ. Τον Μάρτιο του 2019 αρραβωνιάστηκαν, αλλά τον Απρίλιο του 2021 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Μετά τον χωρισμό της από τον Ροντρίγκεζ, έγινε γνωστή η επανασύνδεσή της με τον ηθοποιό Μπεν Άφλεκ. Στις 8 Απριλίου 2022, ανακοινώθηκε ο δεύτερος αρραβώνας της Λόπεζ με τον Άφλεκ (20 χρόνια μετά τον πρώτο) και στις 16 Ιουλίου 2022 το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας. Μετά το γάμο, η Λόπεζ άλλαξε επίσημα το ονοματεπώνυμο της σε Τζένιφερ Λιν Άφλεκ.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Ρόλος
1986 My Little Girl Μάιρα
1993 Lost in the Wild Ρόζι Ρομέρο
1995 My Family Μαρία
Money Train Γκρέις Σαντιάγκο
1996 Jack δεσποινίς Μάρκεζ
1997 Blood and Wine Γκαμπριέλα
Selena Σελίνα
Anaconda Τέρι Φλόρες
U Turn Γκρέις ΜακΚένα
1998 Out of Sight Κάρεν Σίσκο
Antz Ατζέκα
2000 The Cell Δρ. Κάθριν Ντιέιν
2001 The Wedding Planner Μέρι Φιόρε
Angel Eyes Σάρον Πογκ
2002 Enough Σιμ Χίλερ
Maid in Manhattan Μαρίσα Βεντούρα
2003 Gigli Ρίκι/Ροκεμπέλ
2004 Jersey Girl Γκέρτι Στέινεϊ
Χορεύετε; Παολίνα
2005 Monster-in-Law Τσάρλι Καντιλίνι Φιλντς
An Unfinished Life Τζιν Γκίλκισον
2006 Bordertown Λόρεν Άντριαν
El Cantante Νίλντα Τζορτζίνα Ρομάν
2010 The Back-Up Plan Ζόι
2012 What to Expect When You're Expecting Χόλι Καστίγιο
Ice Age: Continental Drift Σίρα (φωνή)
2013 Parker Λέσλι Ρόντζερς
2015 The Boy Next Door Κλερ Πίτερσον
Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι Λούσι (φωνή)
Lila & Eve Εβ Ράφαελ
2016 Ice Age: Collision Course Σίρα (φωνή)
2018 Second Act Μάγια
2019 Hustlers Ραμόνα
2022 Marry Me Κατ Βαλντέζ
2023 The Mother Η Μητέρα

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1991-1993 In Living Color Η Ίδια Τηλεοπτικό ντεμπούτο
1993 Second Chances Μελίντα Λόπεζ Πρωταγωνιστικός ρόλος
1994 South Central Λουσίλ 4 επεισόδια
Hotel Malibu Μελίντα Λόπεζ τηλεταινία
2006 South Beach --- 8 επεισόδια | Εκτελεστική παραγωγός
2007 DanceLife --- Εκτελεστική παραγωγός | Δημιουργός
Jennifer Lopez Presents: Como Ama una Mujer --- Εκτελεστική παραγωγός | Δημιουργός
2010 How I Met Your Mother Ανίτα Άπλμπι Επεισόδιο: "Of Course"
2011-2012 American Idol Η Ίδια Κριτής
2011-2014 South Beach Tow --- Παραγωγός / Δημιουργός
2012 ¡Q'Viva! The Chosen Η Ίδια Κριτής / Παραγωγός
2013-2016 The Fosters --- Εκτελεστική παραγωγός
2014-2016 American Idol Η Ίδια Κριτής
2016-2018 Shades of Blue Χάρλι Σάντος Πρωταγωνιστικός ρόλος / Παραγωγός
2017-σήμερα World of Dance Η Ίδια Κριτής / Παραγωγός
2018 Will & Grace Η Ίδια Cameo
2019-σήμερα Good Trouble --- Εκτελεστική παραγωγός
2020 One World: Together at Home Η Ίδια Τηλεοπτική συναυλία με αφορμή τον COVID-19

Videoclips[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία)
1999 "If You Had My Love"
"No Me Ames"
(Jennifer Lopez & Marc Anthony)
"Waiting For Tonight"
2000 "Feelin' So Good"
(Jennifer Lopez, Fat Joe & Big Pun)
"Let's Get Loud"
"Love Don't Cost a Thing"
2001 "Play"
"Ain't It Funny"
"I'm Real"
(Jennifer Lopez & Ja Rule)
2002 "Alive"
"Jenny From The Block"
2003 "All I Have"
(Jennifer Lopez & LL Cool J)
"I'm Glad"
"Baby I Love U"
2005 "Get Right"
"Hold You Down"
(Jennifer Lopez & Fat Joe)
2006 "Control Myself"
(LL Cool J & Jennifer Lopez)
2007 "Que Hiciste"
"Me Haces Falta"
"Do Ιt Well"
2008 "Hold Ιt Don't Drop It"
2011 "On the Floor"
(Jennifer Lopez & Pitbull)
"T.H.E. (The Hardest Ever)"
(will.l.iam, Mick Jagger & Jennifer Lopez)
"I'm Into You"
(Jennifer Lopez & Lil Wayne)
"Papi"
2012 "Dance Again"
(Jennifer Lopez & Pitbull)
"Follow the Leader"
(Wisin & Yandel & Jennifer Lopez)
"Goin' In"
(Jennifer Lopez & FloRida)
2013 "Live It Up"
(Jennifer Lopez & Pitbull)
2014 "I Luh Ya Papi"
(Jennifer Lopez & French Montana)
"Same Girl"
"Adrenalina"
(Wisin, Ricky Martin & Jennifer Lopez)
"We Are One (Ole Ola)"
(Pitbull & Jennifer Lopez)
"First Love"
"Booty"
(Jennifer Lopez & Iggy Azalea)
2015 "Feel The Light"
"Back It Up"
(Prince Royce, Pitbull & Jennifer Lopez)
2016 "Chegaste"
(Roberto Carlos & Jennifer Lopez)
"Ain't Your Mama"
"Olvídame & Pega la Vuelta"
(Jennifer Lopez & Marc Anthony)
2017 "Ni Tú Ni Yo"
(Jennifer Lopez & Gente de Zona)
"Amor Amor Amor"
(Jennifer Lopez & Wisin)
2018 "Se Acabó el Amor"
(Ambraham Mateo, Yandel & Jennifer Lopez)
"El Ancillo"
"Dinero"
(Jennifer Lopez, DJ Khaled & Cardi B)
"Te Guste"
(Jennifer Lopez & Bad Bunny)
"Limitless"
2019 "Medicine"
(Jennifer Lopez & French Montana)
2020 "Ritmo (Remix)"
(Black Eyed Peas, J Balvin & Jennifer Lopez)

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • On the 6 (1999)
  • J.Lo (2001)
  • This Is Me... Then (2002)
  • Rebirth (2005)
  • Como Ama una Mujer (2007)
  • Brave (2007)
  • Love? (2011)
  • A.K.A. (2014)
  • Por Primera Vez (2018)

Συλλογές Άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • J to tha L–O! The Remixes (2002)
  • Dance Again... the Hits (2012)

EPs[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Reel Me (2003)

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • If You Had My Love (1999)
  • No Me Ames (1999)
  • Waiting for Tonight (1999)
  • Feelin' So Good (2000)
  • Let's Get Loud (2000)
  • Love Don't Cost a Thing (2001)
  • Play (2001)
  • Ain't It Funny (2001)
  • I'm Real (2001)
  • Alive (2002)
  • Jenny from the Block (2002)
  • All I Have (2003)
  • I'm Glad (2003)
  • Baby I Love U (2003)
  • Get Right (2005)
  • Hold You Down (2005)
  • Que Hiciste (2007)
  • Me Haces Falta (2007)
  • Do Ιt Well (2007)
  • Hold Ιt Don't Drop it (2008)
  • Louboutins (2009)
  • On the Floor (2011)
  • I'm Into You (2011)
  • Papi (2011)
  • Dance Again (2012)
  • Goin' In (2012)
  • Live It Up (2013)
  • Same Girl (2014)
  • Girls (2014)
  • I Luh Ya Papi (2014)
  • First Love (2014)
  • Booty (2014)
  • Feel The Light (2015)
  • A Selena Tribute (2015)
  • Ain't Your Mama (2016)
  • Love Make the World Go Round (2016)
  • Olvídame y Pega la Vuelta (2016)
  • Ni Tú Ni Yo feat. Gente de Zona (2017)
  • Amor Amor Amor feat. Wisin (2017)
  • Us / Por Siempre Los Dos feat. J.Balvin (2018)
  • El Anillo (2018)
  • Dinero feat. DJ Khaled, Cardi B (2018)
  • Te Gusté feat. Bad Bunny (2018)
  • Limitless (2018)
  • Medicine feat. French Montana (2019)

Συναυλίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Let's Get Loud (2000)
  • Jennifer Lopez and Marc Anthony en Concierto (2007)
  • Live in Portugal (2007)
  • Live in Athens (2008)
  • 'All I Have', Residency Show in Las Vegas (2016-2018)

Περιοδείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Behind The Voice Actors. Jennifer-Lopez. Ανακτήθηκε στις 12  Αυγούστου 2020.
  2. Ανακτήθηκε στις 11  Δεκεμβρίου 2020.
  3. www.eonline.com/news/1338320/jennifer-lopez-shares-first-photos-from-wedding-to-ben-affleck-we-did-it. Ανακτήθηκε στις 19  Ιουλίου 2022.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Leo van de Pas: (Αγγλικά) Genealogics. 2003.
  5. 5,0 5,1 www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-12210781/Jennifer-Lopez-53-shares-RARE-photo-father-David-Lopez-81.html.
  6. Ανακτήθηκε στις 6  Ιουνίου 2021.
  7. time.com/collection/most-influential-people-2018/5217628/jennifer-lopez/.
  8. «Jennifer Lopez to Play Drug Lord Griselda Blanco in HBO TV Movie». The Hollywood Reporter. http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/jennifer-lopez-play-drug-lord-918749. Ανακτήθηκε στις 2016-12-11. 
  9. McNary, Dave (2017-06-22). «Jennifer Lopez to Star in and Produce Romantic Comedy ‘Second Act’» (στα αγγλικά). Variety. http://variety.com/2017/film/news/jennifer-lopez-starring-romantic-comedy-second-act-1202475863/. Ανακτήθηκε στις 2018-02-07. 
  10. «Jennifer Lopez to Release Spanish Album, Executive Produced by Marc Anthony: Exclusive». Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/latin/7533475/jennifer-lopez-spanish-album-marc-anthony-executive-producer. Ανακτήθηκε στις 2016-11-13. 
  11. «Olvídame y Pega la Vuelta - Single by Jennifer Lopez & Marc Anthony on Apple Music». iTunes. Ανακτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2016. 
  12. «Jennifer Lopez Premieres and Performs New Song El Anillo» (στα αγγλικά). E! Online. https://www.eonline.com/news/930160/jennifer-lopez-premieres-new-song-el-anillo-at-2018-billboard-latin-music-awards. Ανακτήθηκε στις 2018-04-27. 
  13. «DJ Khaled, Jennifer Lopez & Cardi B Come Together For "Quiero Dinero"» (στα αγγλικά). idolator. 2018-01-15. https://www.idolator.com/7673736/dj-khaled-jennifer-lopez-cardi-b-quiero-dinero-snippet. Ανακτήθηκε στις 2018-01-22. 
  14. «Δημοσίευση Instagram από Jennifer Lopez • 21 Ιαν, 2018 στις 8:12 μμ UTC». Instagram. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018. 
  15. «Jennifer Lopez, Cardi B, & DJ Khaled Shoot 'Dinero' Video - Rap-Up | Rap-Up». www.rap-up.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2018. 
  16. «Jennifer Lopez Is Your Video Vanguard Award Winner at the 2018 MTV Video Music Awards So Let's Get Loud» (στα αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-08-05. https://web.archive.org/web/20180805200328/http://amp.timeinc.net/time/5354329/jennifer-lopez-vmas-2018. Ανακτήθηκε στις 2018-08-07. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]